БРИТАНЦИ ПОВУКЛИ НЕОЧЕКИВАНИ ПОТЕЗ У ТОКУ БОРБЕ СА КОРОНАВИРУСОМ!

BRITANCI POVUKLI NEOČEKIVANI POTEZ U TOKU BORBE SA KORONAVIRUSOM!

18 jula 2020

Nadležni u Velikoj Britaniji saopštili su danas da privremeno obustavljaju svakodnevno objavljivanje najnovijih podataka o smrtnom bilansu pandemije virusa korona u toj zemlji, zbog sumnji da je ta statistika preterana.

Naime, britanska vlada naložila je reviziju metodologije izračunavanja broja umrlih pošto su stručnjaci upozorili na to da je, zbog načina na koji je evidencija o umrlima do sada vođena u Engleskoj, slika tog statističkog parametra možda iskrivljena u poređenju s drugim delovima Ujedinjenog Kraljevstva, prenosi Tanjug.Privremenu obustavu objavljivanja podataka o broju umrlih vlada je obrazložila saopštenjem u kojem se ističe da se u preminule od kovida 19 po trenutnoj metodologiji ubrajaju sva lica koja umru posle dobijanja pozitivnog nalaza na testiranju na virus korona, a da se pri tome ne uzima u obzir vremenski period koji protekne od testiranja do trenutka smrti.

U saopštenju se navodi da će svakodnevno objavljivanje podataka o smrtnom bilansu pandemije biti nastavljeno kada ovaj problem bude rešen.

Reviziju načina vođenja evidencije u petak je naredio britanski ministar zdravlja Mat Henkok, posle tvrdnji grupe stručnjaka da, po sadašnjoj metodologiji, čak i kovid pozitivni koji se uspešno izleče „a posle tri meseca umru od srčanog udara ili ih pregazi autobus“ bezrazložno bivaju svrstani u preminule od kovida 19.

Prema aktuelnim zvaničnim podacima, kovid 19 je u Velikoj Britaniji odneo više od 45.000 života, što je više nego u bilo kojoj drugoj zemlji Evrope, podseća Rojters.

KOMENTARI5 komentara

 1. Mihail angel says:

  Bravo, da, statistika je možda i preterana, ali svakako diže preteranu tenziju, dr. Konu počnu da se tresu gaće i hoće da zatvori čitav Beograd da se u njemu ne bi desila najpre implozija a zatim eksplozija korona bombe i tako uništila ceo svet i sve u njemu. Ko će zaista spasiti sav svet? Onaj koji ga je i stvorio, Otac naš nebeski kroz Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista, koji će doći iznova i Njegovo pravedno carstvo će trajativečno.

 2. Rista says:

  Kako mama kaže! Saće i mi malo to pregledamo u Srbiji, ali ti "mi" tipovi nisu baš od nekog poverenja. ni u Britaniji ni u Sr... Nego, ti koji su "izlečeni od korone", a o njima nigde nema traga niti podataka još od onog Henkoksa, glumca iz holivuda i Dr Nestorovića, doktora u ulozi glumaca, doktora koji se samostalno i tajno žrtvovao i lečio od korone u izbeglištvu u svojoj vikend vili u Obrenovcu pa nam posle pričao, kako se leče koronizovani Srbi i Britanci? Ja čuo preznojavanjem i ruskim čajem, a može i čaj od kamilice.(lako je bilo Rusima da naprave prvi vakcinu, kada imaju ruski čaj) Dakle, korona se čak i leči kao gripa. Nedelj dana sa lekovima i doktorima ili sedam dana sa baba Živaninim receptom i bez lekova, pa šta pre dođe. Dobro, kažem čuo sam, a to je rekla kazala, ali daleko bolje i praktičnije od izjava struke. Oni ni to ne smeju da izjave. Ako je korona tako nepoznata, kombinovana vrsta gripe sa sve neočekivanijim napadima, kako se leči? Koji je lek za gripu??? Od kada postoji? A koji za koronu? Ako samo 2% zaraženih umre, a vi dokažete da je u ta 2% svrstano i 99% ljudi koji vekovima umiru od gripe, srčanog udara i slično, hoćete li priznati da ste nas debelo slagali ili bar da ste pogrešili? Pa nećete. Kasno je. Mleko je prosuto a nadalje samo možete da se posipate pepelom a vama ni to nije neka karakteristika za pohvalu. Obično taj pepeo padne naokolo po ljudima.

 3. Rista says:

  Interesantno je i da je reakcija na koronu bila toliko silna i iznenadna, da niko još uvek nije znao ni šta se događa ni dal se događa osim da odjednom vladari uvode policijske sate. Pa onda izvedu par starleta i starletana na javnu scenu sa lisicama na nežnim rukicama da naprave zastrašujući, nemilosrdan i nezaboravan efekat i sude im jako i javno, a poapšeni akteri se izvinu i kažu "joooj, nismo znali da je to tako ozbiljno. Evo, izvinjavamo, mlogo se izvinjavamo što smo pravili grupnu žurku za vreme policijskog sata, ali i mi smo ljudi. Evo, lepo ćemo platiti najviše kazne da narod VIDI kako je to sve ozbiljno". Pratio sam sve što se događa i nažalost, nisam ništa zaboravio. Ko neki idiot. Interesantno je da su bolnice prvih meseci potpuno ispražnjene. To više niko ne spominje, ali sada je interesantna tvrdnja da su "bolnice prepune, samo što se ne raspadnu". Ko puni danas bolnice ako korona medijski svuda jenjava? Ko? Zašto nisu punili bolnice kada je bio glavni udar korone? Ko god je pažljivo pratio, svedok je toliko kontradiktornih izjava struke i zvaničnika, da se ipak pita "Šta ovo bi? Ko koga ovde laže?" Ali, ipak je vreme da se odabere par lekara, Greta i gospon Srba i da dobiju Nobelovu nagradu za uspešnu borbu protiv korone. Ili da streljaju Ristu, što bi bilo i najjeftinije i najbezbolnije. Da ne bi tih lekara i velikih ljudi, svi bi pomrli do danas. Uobičajeno i nemo omanete.

 4. Rista says:

  (i nemo tek tako da se gađate statistikom. Rista je ipak uspešno prošao sve ispite visoke matemati(i nemo tek tako da se gađate statistikom. Rista je ipak uspešno prošao sve ispite visoke matematike na ETFu a bilo i nekih sporednih nauka i bilo uspešno, bajkovito lepo i teško. Bilo dana, pre bih rekao noći, kada sam se i preznojavao( nisam ni znao šta je erkondišn u to vreme. Seljačina) a kada se danas setim, pitam se da nisam imao koronu onda? Ovo obaveštenje nije da se Rista duva, prošlo to vreme za njega, nego da se malo odbrani od "stručnjaka" koji ga nazivaju neobrazovanim idiotom. Nisam ovo pisao ni kada me onaj advokat gađao svojim diplomama, ali mislim da nije zgoreg da to ipak kažem. Mada može biti "kontraproduktivno" ali to je ipak manji rizik od korone)

 5. Švedska majka says:

  Anti demokratski kriti statisku od naroda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *