„БРИТАНЦИ ПРЕКО БАКИРА СПРЕМАЈУ ХАОС У БОСНИ“

„BRITANCI PREKO BAKIRA SPREMAJU HAOS U BOSNI“

15 septembra 2020

Izetbegović je nasledio od svog oca Alije saradnju sa obaveštajnim mrežama Irana, Turske i Velike Britanije.

To tvrdi stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević, koji ističe da Izetbegović godinama sarađuje sa britanskom obaveštajnom službom. Prema njegovim rečima, Bakir je tu saradnju faktički „dobio u nasledstvo“ od svog oca Alije Izetbegovića i sada samo čeka trenutak kada će to iskoristiti da bi izazvao haos i novu podelu među Srbima i Bošnjacima u BiH.Usko povezani

– Izetbegović je nasledio od oca Alije saradnju sa obaveštajnim mrežama Irana, Turske i Velike Britanije. Rad britanske službe u Bosni je posebno ojačan u vreme kada Pedi Ešdaun dolazi na dužnost visokog predstavnika u BiH i kada u tu mrežu ulaze mnogi bivši generali Izetbegovićeve vojske i Željko Komšić. Sve što rade usmereno je ka tome da Bošnjaci i Srbi uđu u sukob. Tu pomažu mnogi Bošnjaci, ali i poneki Srbi, većinom sarajevski, ali i poneki banjalučki – podvlači Galijašević.

On objašnjava da su Alijini najbliži saradnici išli na „specijalizaciju“ u London i da je još krajem 1983. godine započeta saradnja sa britanskom tajnom službom.

– Na tzv. specijalizaciju u London odlaze prvi saradnici Alije Izetbegovića Ismet Kadumović i Husejn Živalj, ali i šerijatska venčana supruga Alije Izetbegovića, Melika Salihbegović. Ubrzo za njima Britanci ostvaruju saradnju sa Mustafom Cerićem, koji će u ratu nasilno postati reis-ul-ulema i tu poziciju držati pune dve decenije. Britanci tada praktično počinju da deluju i prema Savezu komunista BiH i mladim kadrovima, a posle nekoliko godina i prema Mladenu Ivaniću, Senadu Avdića i drugima – naglašava Galijašević.

Komentarišući Galijaševićeve tvrdnje, bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan saglasan je s tvrdnjom da se Izetbegović priprema za novo krvoproliće.

– U nekoj internoj podeli obaveštajnog posla vodećih službi NATO upravo britanska MI-6 je zadužena za BiH. Obaveštajni punkt im je u Sarajevu i već su dobro poznati po upornim pokušajima prisluškivanja srpskih političara, ali i po destruktivnom radu protiv Srpske. OBA BiH im služi kao servis i međusobno tesno sarađuju. OBA je pod kontrolom SDA i Bakira Izetbegovića i, iako bi trebalo da brine i o bezbednosti RS, ona je za RS postala najveća opasnost. Tačno je da se Izetbegović priprema za vojnu intervenciju protiv RS ako drugačije ne bude mogao da unitarizuje BiH i da ga Britanci u tome podstiču i podržavaju – smatra Karan.

Žele povratak na vrh

Politički analitičar iz Banjaluke Anđelko Kozomara ističe da je poznato da su Englezi kreatori svakog zla koje se dogodilo u BiH.

– Njihovi ljudi su i javno kreirali sudbinu naroda u BiH. Svet ne pamti takvog zlikovca kakav je bio Pedi Ešdaun. Duga je lista njegovih zločina prema Srbima. Poznato je da njihova obaveštajna služba drži pod kontrolom najmanje dve političke partije u BiH i neke medije. Imaju sve instrumente za izazivanje haosa na ovim prostorima. Od napuštanja EU oni više nisu toliko prisutni kao sila u međunarodnim odnosima i žele povratak na vrh svetske scene. NATO je idealna asocijacija za takve postupke, pogotovo među narodima koje oni vekovima smatraju nižom rasom, poput nas – zaključuje Kozomara.

(Informer)

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad3 says:

    ma da ali klade se na MRTVOG konja, ,muslije u bosni su u takvom HAOSU da im čak ni engleska armija ne može pomoći,OPET BI IZGUBILI TAJ RAT.To su pretnje praznom puškom pogotovo što bi ih hrvati slistili čim primete da ovi gube od nas.Muslimani u bosni će biti uništeni tako stoji u proročanstvu a to dosada nije omanulo, i taj deo bosne će biti podeljen izmedju nas i ustaša, ko koliko stigne da zagrabi toliko će i da dobije.Taj neuspeli pokušaj uvlačnje nato u neki veštački balkanski konflikt neće uspeti jer NATO već sada ima mnogo veće probleme od rep.srpske ili balkana uopšte.Sprema se rat protiv rusije i oni više nemaju vremena da se bve sporednim stvarima.Počeće haos i istočno mmediteranu i na ruskim zapadnim granicama i tu će i početi svetski rat to je sada očigledno, ilipoljaci ili ukrajinska nacistička hunta ili estonska neonacistička hunta će napasti rusiju, to se sprema i tu će početi rat najkasnije u prvpm kvartalu sledeće god. zavisi koliko će jaka ova zima biti.Ubejden sam da će urpavo tako to početi i otprilike sledeće god.daljih mogućnosti za eskalaciju protiv rusije nema i jedini način da svrgnu putina je d okupiraju rusiju,jeste sulud ali ko kaže da su oni normalni.

  2. Zaliv says:

    Poturice mogu samo da laju i sikcu a na kraju placu, nikad oni nisu bili za nesto drugo. Britanija nikad nece imati isti stav kao Iran ili Turska, takodje Britanija radi kako SAD kazu a SAD posle 911 imaju itekako promenjeno misljenje kad je rec o poturicama...nema od ovog NISTA

  3. Nova imperija says:

    Alija je preneo na Bakira sve svoje tajne veze i uputio ga u dalje krvave planove, Sotona ne drema. Sve je i počelo od britanske imperije zla, da bi se izvršno prenelo na ameriku a zatim da bi na kraju završilo sa Izraelom čije carstvo treba da preuzme ostala svetska po osnovu kontrole naroda pretnjom. Videli smo kako deluje kovid na ograničavanje sloboda, ali to je tek početni eksperiment na tri godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *