„БРИТАНЦИ ПРЕКО БАКИРА СПРЕМАЈУ ХАОС У БОСНИ“

„БРИТАНЦИ ПРЕКО БАКИРА СПРЕМАЈУ ХАОС У БОСНИ“

15 септембра 2020

Изетбеговић је наследио од свог оца Алије сарадњу са обавештајним мрежама Ирана, Турске и Велике Британије.

То тврди стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић, који истиче да Изетбеговић годинама сарађује са британском обавештајном службом. Према његовим речима, Бакир је ту сарадњу фактички „добио у наследство“ од свог оца Алије Изетбеговића и сада само чека тренутак када ће то искористити да би изазвао хаос и нову поделу међу Србима и Бошњацима у БиХ.Уско повезани

– Изетбеговић је наследио од оца Алије сарадњу са обавештајним мрежама Ирана, Турске и Велике Британије. Рад британске службе у Босни је посебно ојачан у време када Педи Ешдаун долази на дужност високог представника у БиХ и када у ту мрежу улазе многи бивши генерали Изетбеговићеве војске и Жељко Комшић. Све што раде усмерено је ка томе да Бошњаци и Срби уђу у сукоб. Ту помажу многи Бошњаци, али и понеки Срби, већином сарајевски, али и понеки бањалучки – подвлачи Галијашевић.

Он објашњава да су Алијини најближи сарадници ишли на „специјализацију“ у Лондон и да је још крајем 1983. године започета сарадња са британском тајном службом.

– На тзв. специјализацију у Лондон одлазе први сарадници Алије Изетбеговића Исмет Кадумовић и Хусејн Живаљ, али и шеријатска венчана супруга Алије Изетбеговића, Мелика Салихбеговић. Убрзо за њима Британци остварују сарадњу са Мустафом Церићем, који ће у рату насилно постати реис-ул-улема и ту позицију држати пуне две деценије. Британци тада практично почињу да делују и према Савезу комуниста БиХ и младим кадровима, а после неколико година и према Младену Иванићу, Сенаду Авдића и другима – наглашава Галијашевић.

Коментаришући Галијашевићеве тврдње, бивши потпуковник КОС Љубан Каран сагласан је с тврдњом да се Изетбеговић припрема за ново крвопролиће.

– У некој интерној подели обавештајног посла водећих служби НАТО управо британска МИ-6 је задужена за БиХ. Обавештајни пункт им је у Сарајеву и већ су добро познати по упорним покушајима прислушкивања српских политичара, али и по деструктивном раду против Српске. ОБА БиХ им служи као сервис и међусобно тесно сарађују. ОБА је под контролом СДА и Бакира Изетбеговића и, иако би требало да брине и о безбедности РС, она је за РС постала највећа опасност. Тачно је да се Изетбеговић припрема за војну интервенцију против РС ако другачије не буде могао да унитаризује БиХ и да га Британци у томе подстичу и подржавају – сматра Каран.

Желе повратак на врх

Политички аналитичар из Бањалуке Анђелко Козомара истиче да је познато да су Енглези креатори сваког зла које се догодило у БиХ.

– Њихови људи су и јавно креирали судбину народа у БиХ. Свет не памти таквог зликовца какав је био Педи Ешдаун. Дуга је листа његових злочина према Србима. Познато је да њихова обавештајна служба држи под контролом најмање две политичке партије у БиХ и неке медије. Имају све инструменте за изазивање хаоса на овим просторима. Од напуштања ЕУ они више нису толико присутни као сила у међународним односима и желе повратак на врх светске сцене. НАТО је идеална асоцијација за такве поступке, поготово међу народима које они вековима сматрају нижом расом, попут нас – закључује Козомара.

(Информер)

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad3 says:

    ma da ali klade se na MRTVOG konja, ,muslije u bosni su u takvom HAOSU da im čak ni engleska armija ne može pomoći,OPET BI IZGUBILI TAJ RAT.To su pretnje praznom puškom pogotovo što bi ih hrvati slistili čim primete da ovi gube od nas.Muslimani u bosni će biti uništeni tako stoji u proročanstvu a to dosada nije omanulo, i taj deo bosne će biti podeljen izmedju nas i ustaša, ko koliko stigne da zagrabi toliko će i da dobije.Taj neuspeli pokušaj uvlačnje nato u neki veštački balkanski konflikt neće uspeti jer NATO već sada ima mnogo veće probleme od rep.srpske ili balkana uopšte.Sprema se rat protiv rusije i oni više nemaju vremena da se bve sporednim stvarima.Počeće haos i istočno mmediteranu i na ruskim zapadnim granicama i tu će i početi svetski rat to je sada očigledno, ilipoljaci ili ukrajinska nacistička hunta ili estonska neonacistička hunta će napasti rusiju, to se sprema i tu će početi rat najkasnije u prvpm kvartalu sledeće god. zavisi koliko će jaka ova zima biti.Ubejden sam da će urpavo tako to početi i otprilike sledeće god.daljih mogućnosti za eskalaciju protiv rusije nema i jedini način da svrgnu putina je d okupiraju rusiju,jeste sulud ali ko kaže da su oni normalni.

  2. Zaliv says:

    Poturice mogu samo da laju i sikcu a na kraju placu, nikad oni nisu bili za nesto drugo. Britanija nikad nece imati isti stav kao Iran ili Turska, takodje Britanija radi kako SAD kazu a SAD posle 911 imaju itekako promenjeno misljenje kad je rec o poturicama...nema od ovog NISTA

  3. Nova imperija says:

    Alija je preneo na Bakira sve svoje tajne veze i uputio ga u dalje krvave planove, Sotona ne drema. Sve je i počelo od britanske imperije zla, da bi se izvršno prenelo na ameriku a zatim da bi na kraju završilo sa Izraelom čije carstvo treba da preuzme ostala svetska po osnovu kontrole naroda pretnjom. Videli smo kako deluje kovid na ograničavanje sloboda, ali to je tek početni eksperiment na tri godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u