БРИТАНЦИ ПРЕТЕ ракетним нападима

BRITANCI PRETE raketnim napadima

28 juna 2017

Velika Britanija je spremna da raketnim udarima sa kopna i mora i iz vazduha odgovori na mogući sajber-napad na svoje institucije i infrastrukturu – izjavio je Majkl Falon.

U govoru koji je održao u Kraljevskom institutu za međunarodne odnose, britanski ministar odbrane upozorio je „hakere i one koji iza njih stoje“:

„Možete nas prinuditi da uzvratimo iz vazduha, sa zemlje i mora, kao i iz samog sajber-prostora“.

U nstavku je izgovorio: „U minuli petak smo se suočili sa novim sajber-napadom koji je bio usmeren na info-sistem našeg parlamenta. Istraga je već ustanovila da su hakeri pokušali sa uzastopnm i odlučnim napadima da bi se domogli dostupa elektronskoj pošti preko slabih pasvorda“.

Falon je priznao da London ne raspolaže dokazima ko je stajao iza tog napada.

Čudo je da i on nije odlah požurio da za napad na parlament optuži Moskvu i „ruske hakere“.

Falon nije ni pokušao, inače, da objasni kako bi London koristio rakete protiv nevidljivog protivnika.

Moguće je da je hteo da poruči: da Velika Britanija može protiv zemlje sa čije teritorije dođe sajber-napad primeniti i klasičnu vojnu silu. Drugim rečima: da na sajber-napad odgovori započinjanjem ratnih dejstava ili posezanjem za distancionim raketnim udarima i razaranjem tuđe teritorije.

Samo, to je moguće sa malim i ekonomski i vojnički slabim zemljama…

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Kaj to cujem: krokodili i pederuni zele ponovo vladati svetom. Kao da smo u crtacima, majku mu bozju, kak bi rekel njihov agent Broza ot Kumrovec.

  2. Trifun says:

    Kretenske izjave! Ocito da su popizdili. Niko ne zna ko su ti hakeri. Niti ce ikada znati ko stoji ili ne stoji iza njih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *