БРИТАНЦИ ПРЕТЕ ВОЈСКОМ ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Брегзит се закувава, развод Брисела и Лондона прелази у претње!

БРИТАНЦИ ПРЕТЕ ВОЈСКОМ ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Брегзит се закувава, развод Брисела и Лондона прелази у претње!

20 децембра 2020

Данашњи дан, недеља, кључни је за будуће односе између Европске уније и Велике Британије.

Европски парламент је већ ставио до знања да од недеље увече више неће бити времена за ратификацију договора.Преговори се последњих дана и даље ужурбано воде, али су и Борис Џонсон и Урсула фон дер Лајен песимисти. Запињало је много око контролних пунктова с Ирском, али су се кола, на крају, сломила на – риболову.

Са својих 15.000 километара обале, Велика Британија је, као острво окружено водама, рај за риболовце.

Овде, према подацима с друге стране Ламанша, 60 одсто рибе лове странци.

Остатак ЕУ претендује да се ради о око 40 одсто. У сваком случају, у питању су огромне количине.

Војска чува “Круну”

Као врхунац, стижу претње из Лондона да ће, уколико не буде договора, сопствене границе од Нове године бранити војском. Већ су у ту сврху спремна четири брода дуга 80 метара из британске војне морнарице. У предострожности су и хеликоптери, као и 14.000 војника!

Белгијски рибари имају од 70 до 80 одсто свог улова у британским водама. Француски, око 30. Али, рибари из неких градова највећег британског суседа, попут Булоња на Мору или Лоријана, остварују „туђински“ улов и до 90 одсто! Рибари из остатка ЕУ лове пет пута више у британским водама него обратно.

Борис Џонсон жели да Великој Британији врати потпуни суверенитет. То му је, уједно, и адут да Шкоте одврати од новог референдума за отцепљење од Лондона.

С друге стране, Британци чак 70 одсто својих рибљих производа извозе у Европску унију. Много зависе и од европске прерађивачке индустрије, и у Бриселу ту виде своју шансу. У случају изостанка уговора, папрене царине би изузетно поскупеле ову, и сваку другу робу.

Све, истовремено, ризикује и да посвађа Европљане међу собом. Чланице су до сада наступале јединствено, али се полако издвојио блок оних који зависе од британске рибе, као што су Француска, Шпанија, Белгија, Холандија, Данска и Ирска. Други више воде рачуна о проналажењу споразума који би штитио глобалне интересе.

(Вечерње Новости)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Риста says:

    Напред наши! Напред ваши! Британци нека лепо опет стуку француску змију на Ватерлоу. Немци опет да бомбардују Лондон, стециште робовласничке геноцидне државе Британије. Белгијанци да поврате све своје колоније јер тамо више и нема црнаца. Већ су их десетковали, а оно што нису побегло у француску. Чак су помало и зајаничарили у белгији. Онда да Британци изведу још један дан д и згазе Европу од Холандије, белгије па преко француске до пољске. А могу и пољску. СРби ионако више немају хране, не гаје свиње и једу само куруза. Мало деген куруза али имају доста кокица и соли. Таман да преживе. Ај бар да са уживањем стекну утисак да су сити и да посматрају туче Британских нациста и Европских геноцидаша. Макар и немали више свога пива. И деген пиво је добро. За добру крмачу...А јес, заборавих. Срби више немају крмача. Е тако. Сад ми лакше што сам се олакшао на тако велике проблеме Европе. И спреман сам да им дамо наше јадранско море у замену да поломе британска мора и обале и сравне Лондон са водом. Свеједно, већ смо им дали монте црне горане. А британци онда сравне париз и Берлин. Ма где су ми те кокице од прошле недеље? Другим речима, јако сам се забринуо због евро фашистичких проблема па сам запенио. Идем сад да примим глобалну вакцину и да се смирим. Може и руска, само нека је глобална. Хехе, ко би рекао? Руси опет забили носуду.пе авропљана и следе...где Европљани дуп.етом, ту руси главом. Најтранспарентнији Руса је слеђење глобалног курса короне. Постали су већи борци против короне него амери. А јел знате зашто Кина ћути??? Па људи обавили добијени посао, наставили да раде и извозе, тако да Британци и Амери могу слободно да затворе вабрике на неколико недеља и тако убеде свет да је ту нека опасност и да сви затворе вабрике. Ето, Кина не затвара. Има улогу спасиоца човечанства од короне и непрекидно повећава производњу и извози. Већ по милијарде кинеза умрло од короне, али то за њих није проблем. Они се рађају по милијарду месечно. У Русији ће ускоро радити само још рудници, дрвосече, спајачи цеви за нафту и гас...Кини треба све више тих текућина да би могли да производе још више за Америку и Британију. Јесте брате. Чист посо дуга љубав.Зато Кина ћути и ради...А америка и Лондон се гради. А Русија...? Па прави вакцине и стрпљиво чека да од корониста добије ордење. И који издувни гас. Како им не смета , само да ми је знати?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u