БРИТАНЦИ СЕ ВРАТИЛИ СТАРОЈ СТРАТЕГИЈИ: Лондон гура Немачку у амбис!

BRITANCI SE VRATILI STAROJ STRATEGIJI: London gura Nemačku u ambis!

18 januara 2023

Velika Britanija je danas pozvala Nemačku da Ukrajini odobri isporuku Leopard tenkova, naglašavajući da bi to moglo da podstakne i druge države da upute vojnu pomoć Kijevu.

„Znamo da je Poljska veoma zainteresovana da pokloni Leoparde, kao i Finska“, rekao je britanski ministar odbrane Ben Volas u parlamentu i pozvao Nemačku da učini to isto, prenosi Rojters.Volas je danas najavio novi paket britanske vojne pomoći Ukrajini, koji uključuje i 14 tenkova Čelendžer 2.

„Danas mogu da potvrdim najznačajniji paket vojne pomoći s ciljem da se ubrza uspeh Ukrajine. Ovo uključuje tenkove Čelendžer 2 sa ojačanim oklopom i tehnička vozila za njihovo servisiranje“, rekao je Volas, prenosi Rojters.

Dodao je da će u novom paketu britanske vojne pomoći biti osam topova AS90, stotine oklopnih i servisnih vozila, uključujući Buldog transportere i drugo naoružanje.

U međuvremenu, nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht podnela je danas ostavku pod sve većim pritiskom saveznika da Nemačka dozvoli slanje teških tenkova Leopard Ukrajini.

(Tanjug)

KOMENTARI6 komentara

 1. Gagi says:

  Nedavno sam pisao u nekom komentaru da ce Nemacka morati da napadne Rusiju. Taj nalog i naredjenje mora da ispostuje jer je to uvek bila neopoziva odluka njenog europskog katolickog bratstva. Sada vidimo ko naloge izdaje, doduse, glavna kancelarija tog bratstva je izmestena i sada je u Americi.

 2. Petrovgrad says:

  Šta su Nemci maloumni. Koji fazoni. Germani su genocidna nacija, zadojena mržnjom prema pravoslavlju, to je mopiv. Ne branim Engleze, ali dosta mi je te priče "Fini su oni, samo ih drugi naterali". Ko može da natera 80 miliona Nemaca, ako oni sami neće. Nazovite stvari pravim imenom, a ne priče za maloumne.

  • Rostand says:

   Upravo tako,švaburine ne treba puno nagovarati da jurnu na Ruse,treba se samo sjetiti sa kakvom strašću su rasturali yugovinu i to po žestokoj antisrbskoj matrici,a i dan danas pokazuju svu svoju krvoločnost,pa je teška glupost srbskih političara ulizivanje tim gadovima.Svojevremeno je jedan švabski naduvenko došao u Banja Luku serondati Dodiku i Srbima našta mu je Dodo odgovorio da začepi lažljivu labrnju i da su Njemčure glavni i najveći krivci za balkansko krvoproliće.Švaburda se na te riječi zacrvenio ko rak i zbrisao u vidu magle svjestan da mu je Dodik skresao ISTINU!

  • Velika Metla says:

   Penjtrovgrad, nama Srbima su i švabe i pirgavci iskonski neprijatelji. E sad to švabe ne kriju, za razliku od podmuklih pirgavaca koji to kriju.Ni jednima ni drugima ne bih leđa okrenuo, niti bih im verovao čak ni da kažu da je voda mokra.

  • Velika Metla says:

   Petrovgrad, nama Srbima su i švabe i pirgavci iskonski neprijatelji. E sad to švabe ne kriju, za razliku od podmuklih pirgavaca koji to kriju.Ni jednima ni drugima ne bih leđa okrenuo, niti bih im verovao čak ni da kažu da je voda mokra.

 3. milorad5 says:

  Nemci će da gore sigurno čim počnu da se naoružavaju nema tu mnogo razmišljanja,ali meni se čini da ovi iz lodnodona ne znaju više de biju,otprilike su spremni da pokrenu i nebo i zemljju ,ma sve što im padne napamet da naškoderusiji,ali ne jede se sve što leti:),i mislim da sa svojim oholim i bezobrznim nasrtajima na "saveznike",oni u stvari izazivaju kontraefekte,.To je dobro,jer kao što sam reako od besa su poludeli i neznaju de je levo.Nemci ćute i sigurno je da NEĆE ni repom mrdnuti povodom londonskih fantazija a to se odnosi i na druge glavne protagoniste u evropi,možda švedi i danci rade šta im se kaže ali to je nedovoljno za megalomane iz london i vašingtona a i cela ta menažerija malih država je pozudana do moga,sutra mogu da se okrenu na drugu stranu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *