БРИТАНЦИ СПРЕМАЈУ НОВУ ВЕЛИКУ ПРЕВАРУ: Цео свет стрепи од рата! РУСИЈА МОРА ДА РЕАГУЈЕ

BRITANCI SPREMAJU NOVU VELIKU PREVARU: Ceo svet strepi od rata! RUSIJA MORA DA REAGUJE

26 avgusta 2018

MINISTARSTVO odbrane Rusije upozorilo je danas da sirijska Al Kaida, koja ratuje kao Džebhat an-Nusra, uz pomoć britanskih tajnih službi sprema novu provokaciju protiv legalne vlasti u Damasku.

Portparol ruskog vojnog vrha – general Igor Konašenkov – precizirao je da se hemijski napad-provokacija priprema u sirijskoj provinciji Idlib koja je pod kontrolom nusrovaca i njihovih saveznika. I da je osam kontejnera s hlorom dopremljeno u  grad Džisr-eš-Šugur u Idlibu, a nakon toga prevezeno u obližnje selo Halujz“.Konašenkov je naveo da je na istu lokaciju stigla i brupa bojovnika koju je britanska privatna vojna kompanija „Oliva“ obučavala rukovanju bojnim otrovima.

Prema njegovim rečima, upravo ta grupa će posle napada glumiti „Bele šlemove“ koji pomažu „otrovanim“.

Još je ukazao da će Sjedinjene Države, velika Britanija i Francuska taj novi montirani „hemijski napad“ iskoristiti za novo raketiranje Sirije.

Pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost  -Džon Bolton – upozorio je pre nekoliko dana zvanični Damask da ne koristi hemijsko oružje jer će se u suprotnom suočiti sa „snažnim odgovorom“.

Prethodno su – u zajedničkom saopštenju – SAD, Francuska i Velika Britanija upozorile su sirijskog predsednika Bašara Asada da upotreba hemijskog oružja neće proći nekažnjeno.

Zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov ovim povodom je poručio parizu, Londonu i Vašingtonu da će Rusija i dalje pomagati zakonitoj vlasti Sirije.

I on je upozorio da je moguća nova gruba provokacija Zapada protiv Sirije. Objasnio je da će je SAD, Britanija i Francuska pokušati da iskoriste za novi pritisak sračunat na svrgavanje vlasti u Damasku.

Konašenkov je, inače, istovremeno izjavio da su Amerikanci u Persijski zaliv – upravo radi udara po Siriji – poslali razarač The Sullivans opremljen sa 56 krstarećih raketa, a u avio-bazu El-Udejd  Kataru prebacili strateške bombardere V-1V koji mogu da nose po 24 krstareče rakete vazduh-zemlja AGM-158 JASSM.

KOMENTARI11 komentara

 1. Milan says:

  Sada je Amerikancima i njihovim britanskim i ostalim saveznicima strašno ako njihova Al Kaida bude konačno uništena u Idlibu, a tamo je baš još uvek značajno ima medju ostalim terorističkim grupama. Time bi konačno propali njihovi planovi da koristeći tu najjaču terorističku grupu svrgnu Asadov režim. Zato ne iznenadjuje ova britanska operacija pod lažnom zastavom sa trovanjem civila . ... Al Kaidu u Siriji čuvaju Amerikanci odavno, to je bilo jasno još pre više od dve godine na osnovu pregovora Keri-Lavrov u prvoj polovini 2016 godine. na osnovu tih pregovora Lavrov je izrazio sumnju 01.06.2016. da je glavni razlog za produžetak borbi u Siriji oklevanje sirijskih opozicionih grupa koje podržavaju SAD, da se distanciraju od Fronta Al Nusra, ogranka Al Kaide u Siriji. "SAD možda ovde igraju neku igru, i možda žele da zadrže Al Nusru u nekom obliku i iskoriste ga da svrgnu Asadov režim", rekao je tada Lavrov.

 2. milorad says:

  pfff treba ih pustiti da bace par bombi i onda objaviti da su su u sklopu vojne pomoći rusije sirijskoj armiji isporučene dalekometni ofanzivni sistemi zajedno sa par podmornica i krstarećim raketama i da ruski vojni savetnici obučavaju sirijsku armiju kako da upotrebe to moderno oružje za ozbiljne napade i odmazdu:)

 3. Nostalgicar says:

  U prethodnom ignoriranju bombardovanja Sirije od strane NATO terorista Rusija i Putin su izgubili preko pola kredibiliteta. Sad imaju sansu pokazati jesu li ili nisu ikakav faktor u svijetu, ako opet pobjegnu u podrume i ne reaguju tada cemo svi znati da su Rusija i Putin za k... jaki na jeziku ali nespremni na bilo kakvu akciju

  • Milan says:

   Sirijska PVO reagovala je na raketni napad 14.04.2018. te od 103 ispaljene rakete tada je oborila 71. Na najavljeni budući napad odgovor će biti sličan> NA RAKETE IDU PROTIVRAKETE. To je jedino što treba uraditi, naravno što efikasnije. Ne možeš da tvrdiš da je bilo "ignoriranja napada", a tvoja želja da se Rusija vojno direktnije umeša dovela bi do direktnog sukoba velikih sila. Ovo želiš: da dve vodeće vojne i nuklearne sile otpočnu direktan medjusobni sukob na prostoru Sirije! Zatim najverovatnije bi se takav sukob proširio skoro po celom svetu, a Evropa zbog svoje NATO pripadnosti brzo bi se našla u tom požaru. Uh, što mrzim i prezirem "pametnjakoviće" koji kao žale Siriju, a zapravo žele joj i nabacili joj još veće nevolje od dosadašnjih. To se zove: PODLAC, PODLOST, POKVARENOST. Što takav njihov direktan sukob ne bi počeo da se razvija na prostoru tvoje lepe države tako "pametnih" ljudi i u tvom dvorištu, a ne na prostoru već ratom prilično razrušene Sirije. Ako direktan sukob SAD-Rusija i ne bi počeo u okolini tvoje kuće, ali rat bi se brzo širio te opet stigao bi do nje. Pogledaj svoju okolinu pa pomisli da je sve to spaljeno i kontaminirano te da ne znaš kuda da kreneš, najpre odakle vode da piješ.

  • Milica says:

   Tako jadno mogu da razmišljaju samo pripadnici malih naroda čije države na evropskoj i svetskoj sceni nemaju i ne mogu da imaju ni povremeno neku značajniju istorijsku ulogu, baš služe ničemu. Zato kod pripadnika takvih malih i beznačajnih naroda i njihovih država-patuljaka ne postoji ni odgovornost za rat.

  • milorad says:

   Ne gadja se MUVA topovima.prošli put nisu NIŠTA uradili , tim bombardovanjem ,mislim da će i ovaj put većina exploziva završiti negde na livadi, ali potrebno je NAUČITI kerove da takvi ispadi mogu da budu opasni i zato mislim da je potrebno OBJAVITI pojačanu pomoć u oružju sirijskoj armiji:) Ko će da puca iz tih oružja to je druga priča:)

 4. NIKOLA says:

  RUSI KOME TO GOVORITE FASISTIMA NATO PAKTA CELO VREME VAS PRVO NATO NAPADA BESPILOTNIM LETELICMA NE TZV ISIL KAO I NA KRIMU VAS NAPADAJU ILI IM ODGOVORITE IZ SIRIJSKIH POLOZAJA KINZALIMA 10,5 MAHA ILI NE PRICAJTE UOPSTE O NICEMU

 5. NIKOLA says:

  nostalgicar says nece rusija reagirati na americke brodove u sredozemlju jednostavno ih se plase opet ce ovi po aerodromima mislim dai mje cilj ubiti asad gadjat ce i zgrade gde su i ruski oficiri i trebaju da ih gadjaju kamo srece i da gadjaju na brodove i baze ruske ovi ce po obicaju nekakvim pantsirima toboze gadjati ciljeve ovog puta tko zna koje ce rakete gadjati sirisjek aerodrome licno mislim balisticke i to ruske baze i aerodrome

 6. Bole says:

  Pritiskaju Trampa u SAD. Preti mu ipičmemt. Treba mu malo prostora. Malo vazduha da udahne. Skretanje paznje javnosti. Tome ovo služi i ničemu više. Ameri su u Siriji ispušili i to je svima jasno. Ništa značajno oni tamo više uraditi nemogu. A mozda su malo modifikovali one zastarele tomahavke pa da provete kako rade. U poslednjem raketiranju se nisu bas proslavili.

 7. Milan says:

  Ovo je samo sou program za zapadne medije. Nesmeju oni nista da gadjaju osim zgrada koje su rusi vec srusili. Njima su izgleda stalno potrebni neki skandali i izmisljotine tipa skripalj. Sta li su nama namenili pitam se.

 8. padre says:

  Rusijabaš i ne mora da reaguje, ako se ostalima fučka za to, zašto bi baš oni reagovali?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *