БРИТАНЦИ СРАМНО УДАРИЛИ НА ПУТИНА ЗБОГ СРБИЈЕ: Главна тема KОСОВО!

BRITANCI SRAMNO UDARILI NA PUTINA ZBOG SRBIJE: Glavna tema KOSOVO!

3 aprila 2019

Britanski „Tajms“ oštro je napao film „Balkansku među“, ocenivši da svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir. U komentaru objavljenom 31. marta film se istovremeno stavlja u kontekst „meke sile“ Rusije.„Tajms“ čak na izvestan način poziva na cenzuru filma, navodeći da je „Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite“ i da je „vreme da se na to stavi tačka“, jer „kad se laž zadene u istinu u opasnosti su život i sloboda“.

Film „Balkanska međa“, koji je nedavno premijerno prikazan u Rusiji i Srbiji, govori o desantu na Prištinski aerodrom, kada je ruska jedinica iz sastava Sfora zauzela aerodrom Slatinu neposredno po potpisivanju Kumanovskog sporazuma.

Film je poslednjih nedelja najgledaniji u bioskopima u Rusiji i zemljama Zajednice nezavisnih država.

Kako je rekao režiser Andrej Volgin, iako je film inspirisan istorijskim događajima, reč je ipak o umetničkom delu, a u „srpskoj liniji“ su korišćeni i dokumentarni kadrovi.

U filmu „Balkanska međa“ glume Miloš Biković, Milena Radulović, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković Kubura, a sa ruske strane Anton Pampušni i Goša Kucenko, dok se u epizodnoj ulozi pojavljuje i Emir Kusturica.

KOMENTARI10 komentara

 1. e. says:

  Imam 67 godina i dobro pamtim devedesete godine.Odgledao sam film,dobar film u kome ima POPRILIČNO dokunentarnih kadrova umetnički ukompovanih - priznajem i ne stidim se toga da sam posle projekcije plakao. Nema ni trunke propagande,film je realističan i ISTINIT - a to što se istina nekome ne sviđa i nije mu po volji - to je njegov problem.

  • test01 says:

   Hvala na iskrenosti. pogledacu film! Sto se tice UK, to je izvor vecine zla na ovome svetu - verujte mi. Sa njima treba jako grubo i odsecno posto samo taj jezik razumeju!

 2. petrovgrad says:

  Zapad ne da za sada Rusiji da digne glavu. Uskoro će im zabraniti crtane filmove. Rusi bi morali da aktivnije učestvuju u zbivanjima u Velikoj Britaniji, da pojačaju saradnju sa Sadikom-gradonačelnikom Londona, da zaobilaze Terezu. Englesku treba tretirati kao većinski islamsku zemlju, jer statistika sve demantuje i potvrdjuje.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Nacistima sa divljeg Zapada izgleda da bi najbolje bilo da je robovlasništvo, imperijalno doba, 3. Rajh, konc-logori za nepodobne (neposlušne) i NJIHOVA medijska cenzura. '90-te godine su bile najbliže punoj kombinaciji toga, a sve osim toga čini ih psihotičnima.

 4. padre says:

  Ovo mepodseća na "Selo gori, a baba se češlja"!Sredite vi svoj bregzit prvo!

 5. milorad2 says:

  jako su osetljivi na istinu pogotovo ako je sevirana na pravi način.Mislim da će ovaj film da se gleda i na zapadu, ne baš tako brzo, neće on dobiti oskara sigurno:) a još manje pubilicitet.Ali privatno i polutajno 100%.Zapadna "demokratija" koja se prodaje nacijama tamo sve više liči na adolfov konclogor i SS fantazije u staniolu.Taj osećaj polako provejava u zapadnim "neoliberalnim nebesima" a ljud su veoma LJUTI kad shvate da prave budale od njih i da ih LAŽU.Samo treba nastaviti sa prikazivanjem istinitih dogadjaja nije teško uhvatiti logiku dogadjaja i namere učesnika, oni ne mogu da sakriju da su opasnost za svet, za CEO svet.

 6. Cp6a says:

  Ovo je vrhunska besplatna reklama za film u Tajmsu. I od zapadnih monstruma nešto korisno da bude.

 7. samostalan says:

  Ako se plase jednog filma, znaci da su stvarno slabi.

 8. Budi Bog s nama says:

  Da, ali to je i jedan od tih ređih filomova koji realno, gotovo dokumentarno prikazuju šta se dogodilo i da su Rusi u stvari mogli da zazmu Kosovo da smo im dopustili. Ali mi smo kao i uvek bili toliko miroljubivi i aktivno koezistentni da nismo dali Rusima braću albance. Ko zna šta će sada sve biti, ali na kraju pobeđuje pravda Božija i On svakom daje po delima našim.

 9. mr Predrag M.Vuletić says:

  Britanski obaveštajni oficir u ptabu kod generala Draže Mihailovića gospodin Majkl Liz , napisao je knjigu Silovanje Srbije, u kojoj je razotkrio dvoličnost svoje Vlade prema Srbiji i srpskom narodu.Majk Liz je bio istinski prijarelj i poštovalac srpskog naroda,i bilo bi dobro da se Vi gospodo iz *Tajmsa* o tome informišete.Balkanska međa ne može potkopati mir jer je već potkopan nasilnim otimanjem dela Srbije,na koji ona ima verodostojnu tapiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *