БРИТАНЦИ СТОПИРАЛИ ВАКЦИНУ ПРОТИВ КОРОНЕ: Добровољци се разболели због нуспојава

BRITANCI STOPIRALI VAKCINU PROTIV KORONE: Dobrovoljci se razboleli zbog nuspojava

9 septembra 2020

Klinička ispitivanja vakcine protiv virusa korona britansko-švedske kompanije „Astra zeneka“ obustavljena su zbog moguće neželjene reakcije koja se javila kod jednog od učesnika testiranja u Velikoj Britaniji, prenosi portal „Stat njuz“, pozivajući se na predstavnika kompanije.

Predstavnik kompanije saopštio je da je „standardni proces provere“ doveo do obustavljanja testiranja. Prema njegovim rečima, kompanija „radi na tome da se ubrza analiza ovog slučaja kako bi se sveo na minimum potencijalni uticaj na vremenske rokove određene za testiranje“.Prema rečima predstavnika kompanije, obustavljanje testiranja je „rutinsko“ i neophodno u ovakvim situacijama.

Nije poznato o kakvom neželjenom efektu se radi, međutim, očekuje se da se učesnik testiranja oporavi, navodi portal.

Portal navodi da za sada nije poznato koliko dugo će ispitivanja biti obustavljena.

Kako se ističe, ovaj slučaj je uticao i na druga testiranja vakcine kompanije „Astra zeneka“.

Televizija NHK prenosi da je kompanija „Astra zeneka“ obustavila testiranja vakcine i u Japanu. Testiranja su počela krajem avgusta i u njima učestvuje 250 ljudi. Ministarstvo zdravlja Japana je saopštilo da će nastavak testiranja ili prekid zavisiti od rezultata ispitivanja bezbednosti vakcine.

U avgustu je u SAD započeta treća faza testiranja vakcine protiv virusa korona kompanije „Astra zeneka“, koju razvija zajedno sa naučnicima sa britanskog Univerziteta u Oksfordu. Testiranja su ranije održavana u Velikoj Britaniji, Brazilu i Južnoj Africi.

U SAD vakcine protiv virusa korona testiraju kompanije „Moderna“ i „Fajzer“.

KOMENTARI2 komentara

  1. milanm says:

    Pfajzer je vec povukao lovu za razvoj i prodaju!

  2. Cov.exe says:

    Međutim učesnik eksperimenta se možda i neće oporaviti, ili ga glavno stigne tek za koju godinu, kao recimo totalna paraliza. Tamo gde SZO i Billy Vaccine guraju prste, trava više ne niče, jer to i jeste u planu NVO. Šta je to "Mili puzi primiče se guzi? - To je naš dragi Billy Vaccine."

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *