БРИТАНЦИ тешко оптужили ОРБАНА

БРИТАНЦИ тешко оптужили ОРБАНА

18 фебруара 2019

Пише: Виктор МАРАХОВСКИЈ

ПРВО новости. Би-Би-Си је објавио је влада Виктора Орбана предузела „драконске мере“ да би поправила демографију у земљи.

Прво је почела да младим паровима одобрава бескаматне кредите од десет милиона форинти, са обећањем да ће им бити отписани ако буду имали троје деце.

Мађарска је почела и да под повољним условима гради куће за породице које планирају више деце.А управо је иступила са новом иницијативом: објавила је да жене са четворо (или више) деце доживотно ослобађа плаћања пореза.

Ако сте помислили да су западни медији подржали у овоме невелику Мађарску и њен амбициозни народ – преварили сте се.

Британски дневни лист The Guardian у ауторском коментару под насловом „Националистичк погромаши желе да контролишу женска тела“. Њихов злочин означен је овако:

„Антиженска политика маскира се као помоћ женама <…> Идеја да се помоћ сиромасима услови њиховим послушним размножавањем – граничи са антиутопијом“.

У истом коментару се удара и по Пољској која женама месечно – за сваког следеће дете – плаћа по 500 злота. А и по Бразилу који се такође суочава са демографском кризом.

У све је уграђена помодна лудост радикалног феминизма којем ништа није по вољи.

Ако жена нема заштиту – то је злочин против ње, а добије заштиту – то је понижавајући патронат.

Ако се женом усхићују – то је претварање жене у сексуални објекат, ако је игноришу – то је њено обезвређивање.

Ако јој нешто доплаћују за дете – то је експлоатација и сексуално ропство, ако не доплаћују – то је прљава гендерна конкуренција и слично.

Постоји у свему још један сегмент. Мађарски премијер Орбан, који за то има подршку већине сународника, одбацује свеевропску шему за борбу са смањивањем становништва. То јест: мигранте.

Када у напредним земљама старих постаје превише, а радних руку премало – радници се напросто увозе из других земаља. А  Мађарска одбија да своје становништво надомешта и замењује туђим – мигрантима – и тиме даје „лош пример“ другим земљама.

Орбан се упустио у експеримент који је важан и за будућност човечанства у целини. Јер, постаће јасно: да ли грађани `цивилизација европског градстог типа` уопште желе да се размножавају  макар до нивоа да свака жена има макар по једно дете.

У таквим друштвима се срећом не сматра подићи двоје или више деце већ – живети комфорно и, можда, остварити властите амбиције.

Мађарска ће дати одговор на питање да ли је у савременим условима могуће подстаћи рађање деце или се савремени градски тип људи неће размножавати, ма какве мамце му понудили?

Мађарски експертимент није важан само за Мађарску и треба му посветити пуну пажњу…

(Факти)

KOMENTARI3 коментара

  1. Velika Metla says:

    Потопити пиргавце са свим острвом! Они,пиргави,су пасји накот нељудски,и НИКО за њима неће жалити!

  2. Milan says:

    Madjari drže do porodice te ovaj zakon biće samo plus Viktoru Orbanu. Naravno da država sprovodi svoje demografske interese.

  3. Milan says:

    Bi-bi-si igra veoma prljavu igru za globaliste, koji hoće dalje dovodjenje izbeglica tj. jeftine radne snage u Evropu. Najpre tim nesrećnicima smeste ratove u njihovim zemljama u kojima učestvuje njihov NATO jer kao imaju diktatora, pa kad naprave haos onda stiže jeftino roblje u Evropu. Još samo fali pijaca robova u Evropi kao nekad. Inače u SAD ropstvo je bilo važan zamajac razvoja kapitalizma ne samo Juga nego i Severa zemlje. Ropstvo je bilo ključni pokretač formiranja američkog bogatstva. Ko zna na čemu rade i ovi današnji vodeći evropski kapitalisti. A Viktor Orban im smeta zatp što daje ispravan primer Evropljanima kako se rešava demografski problem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u