БРИТАНЦИ тешко оптужили ОРБАНА

BRITANCI teško optužili ORBANA

18 februara 2019

Piše: Viktor MARAHOVSKIJ

PRVO novosti. Bi-Bi-Si je objavio je vlada Viktora Orbana preduzela „drakonske mere“ da bi popravila demografiju u zemlji.

Prvo je počela da mladim parovima odobrava beskamatne kredite od deset miliona forinti, sa obećanjem da će im biti otpisani ako budu imali troje dece.

Mađarska je počela i da pod povoljnim uslovima gradi kuće za porodice koje planiraju više dece.A upravo je istupila sa novom inicijativom: objavila je da žene sa četvoro (ili više) dece doživotno oslobađa plaćanja poreza.

Ako ste pomislili da su zapadni mediji podržali u ovome neveliku Mađarsku i njen ambiciozni narod – prevarili ste se.

Britanski dnevni list The Guardian u autorskom komentaru pod naslovom „Nacionalističk pogromaši žele da kontrolišu ženska tela“. Njihov zločin označen je ovako:

„Antiženska politika maskira se kao pomoć ženama <…> Ideja da se pomoć siromasima uslovi njihovim poslušnim razmnožavanjem – graniči sa antiutopijom“.

U istom komentaru se udara i po Poljskoj koja ženama mesečno – za svakog sledeće dete – plaća po 500 zlota. A i po Brazilu koji se takođe suočava sa demografskom krizom.

U sve je ugrađena pomodna ludost radikalnog feminizma kojem ništa nije po volji.

Ako žena nema zaštitu – to je zločin protiv nje, a dobije zaštitu – to je ponižavajući patronat.

Ako se ženom ushićuju – to je pretvaranje žene u seksualni objekat, ako je ignorišu – to je njeno obezvređivanje.

Ako joj nešto doplaćuju za dete – to je eksploatacija i seksualno ropstvo, ako ne doplaćuju – to je prljava genderna konkurencija i slično.

Postoji u svemu još jedan segment. Mađarski premijer Orban, koji za to ima podršku većine sunarodnika, odbacuje sveevropsku šemu za borbu sa smanjivanjem stanovništva. To jest: migrante.

Kada u naprednim zemljama starih postaje previše, a radnih ruku premalo – radnici se naprosto uvoze iz drugih zemalja. A  Mađarska odbija da svoje stanovništvo nadomešta i zamenjuje tuđim – migrantima – i time daje „loš primer“ drugim zemljama.

Orban se upustio u eksperiment koji je važan i za budućnost čovečanstva u celini. Jer, postaće jasno: da li građani `civilizacija evropskog gradstog tipa` uopšte žele da se razmnožavaju  makar do nivoa da svaka žena ima makar po jedno dete.

U takvim društvima se srećom ne smatra podići dvoje ili više dece već – živeti komforno i, možda, ostvariti vlastite ambicije.

Mađarska će dati odgovor na pitanje da li je u savremenim uslovima moguće podstaći rađanje dece ili se savremeni gradski tip ljudi neće razmnožavati, ma kakve mamce mu ponudili?

Mađarski ekspertiment nije važan samo za Mađarsku i treba mu posvetiti punu pažnju…

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Potopiti pirgavce sa svim ostrvom! Oni,pirgavi,su pasji nakot neljudski,i NIKO za njima neće žaliti!

  2. Milan says:

    Madjari drže do porodice te ovaj zakon biće samo plus Viktoru Orbanu. Naravno da država sprovodi svoje demografske interese.

  3. Milan says:

    Bi-bi-si igra veoma prljavu igru za globaliste, koji hoće dalje dovodjenje izbeglica tj. jeftine radne snage u Evropu. Najpre tim nesrećnicima smeste ratove u njihovim zemljama u kojima učestvuje njihov NATO jer kao imaju diktatora, pa kad naprave haos onda stiže jeftino roblje u Evropu. Još samo fali pijaca robova u Evropi kao nekad. Inače u SAD ropstvo je bilo važan zamajac razvoja kapitalizma ne samo Juga nego i Severa zemlje. Ropstvo je bilo ključni pokretač formiranja američkog bogatstva. Ko zna na čemu rade i ovi današnji vodeći evropski kapitalisti. A Viktor Orban im smeta zatp što daje ispravan primer Evropljanima kako se rešava demografski problem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *