БРИТАНЦИ траже „ДЕЈТОН 2“ и шаљу војску у БиХ!?

BRITANCI traže „DEJTON 2“ i šalju vojsku u BiH!?

4 decembra 2021

Poslanici britanskog parlamenta založili su se da se organizuje nova mirovna konferencija o Bosni i Hercegovini – Dejton 2, prenose mediji u Bosni i Hercegovini.

Kako piše Oslobođenje, istovremeno će se u BiH poslati i britanski vojnici, „kako bi se sprečila eskalacija“.„Mi možemo odmah – jednostrano – da pošaljemo bataljon vojnika. On se može staviti pod kapu Eufora“, poručio je Bob Stjuart, predstavnik Konzervativne stranke.

Ser Bernard Jenkin, još jedan od poslanika vladajućih Konzervativaca zatražio je da zvanični London odmah deluje u BiH, te podržao predlog Stjuarta da se organizuje Dejton 2.

Isti stav izneo je i predstavnik opozicione Laburističke stranke Toni Lojd.

Stjuart je imao duži, strastveni govor o BiH.

Istakao je da je u zemlji boravio kao oficir Unprofora i gledao nemoć, ali i jasnu nespremnost Zapada da reaguje.

„Tek kada se desio užasni zločin u Srebrenici, kada je počinjen genocid nad 8.372 muškarca i dečaka te zaštićene zone UN, reagovali smo“, rekao je on.

„Sada, kako se zlo ne bi ponovilo, predlažem sasvim konkretne mere“, kazao je.

Šta su predložili

1. Moramo očuvati Dejton, dok nemamo nešto bolje

2. Visokom predstavniku Kristijanu Šmitu, koji je danas ovde u Londonu, dati bezuslovnu i jaku našu podršku. Sve što možemo, moramo mu dati da zaustavi negativno kretanje BiH unazad.

3. Treba nam Dejton 2. U tom procesu moraju biti uključeni i mi, Velika Britanija, i SAD, ali i EU, Rusija, bosanski Srbi…

4. Moramo biti spremni da pošaljemo svoje vojnike kako bi spašavali živote, jer smo to i uradili ranije – istakao je Stjuart.“

I on, kao i Alisia Kerns podsetili su da je Velika Britanija izgubila 57 svojih vojnika tokom misije u BiH. Ipak, istakao je da je britanska intervencija u BiH više nego nužna, prenosi SB, preneo je B92.

KOMENTARI5 komentara

 1. Ovcoizovani covid idiot says:

  Ma dzaba vam sta god uradili, BiH je srpska zemlja,Rusija ce gospodariti Balkanom.

 2. padre says:

  Na koji se to može britanska vojska "staviti pod kapu Eufora", pa vi niste više u EU!

  • Rafmanjinov says:

   Oni su sve po potrebi, daće Bog da im potope to ostrvo zla.

 3. Kulak says:

  Moramo i mi hitno poslati trupe u Britaniju da pomognemo škotskom narodu da se oslobodi engleske okupacije.Taj teror je više i Bogu dosadio.

 4. Luka says:

  O, sta ovaj nayrabunja mitraljeski i bez razmisljanja. Trebalo bi mi tri dana da mu na sve oddgovoruim. Ali evo samo par stvari: 1) Da, mozete vi da posaljete i deset batsljona, ali koliko ce ih se vratiti to zavisi od toga sta budu radili. 2) Da, znamo mi da vama treba dejton 2 ali niste vi jedini koji imaju potrebe, ne pitate se samo vi. Osim toga valjda je red da prvo malo postujete ranije potpisani sporazum da bismo se ponadali da ste se promenili, da vredi potpisivati novi. I nsjzad odakke britima ideja da oni jos uvek vode igru, da ce njihovu inicijativu prihvatiti bilo ko. O "uzasnom zlocinu u srebrenici" cu pisati i odgiviriti tek kad nam tacno objasne sta su uradili i tamo i u sarajevu (markale, ul. Vase miskina), sta su petljali i koje su im bile stvarne namere. U tu zamku za sirote male srpske miseve ja vise nikad necu uci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *