БРИТАНЦИ траже „ДЕЈТОН 2“ и шаљу војску у БиХ!?

БРИТАНЦИ траже „ДЕЈТОН 2“ и шаљу војску у БиХ!?

4 децембра 2021

Посланици британског парламента заложили су се да се организује нова мировна конференција о Босни и Херцеговини – Дејтон 2, преносе медији у Босни и Херцеговини.

Како пише Ослобођење, истовремено ће се у БиХ послати и британски војници, „како би се спречила ескалација“.„Ми можемо одмах – једнострано – да пошаљемо батаљон војника. Он се може ставити под капу Еуфора“, поручио је Боб Стјуарт, представник Конзервативне странке.

Сер Бернард Јенкин, још један од посланика владајућих Конзервативаца затражио је да званични Лондон одмах делује у БиХ, те подржао предлог Стјуарта да се организује Дејтон 2.

Исти став изнео је и представник опозиционе Лабуристичке странке Тони Лојд.

Стјуарт је имао дужи, страствени говор о БиХ.

Истакао је да је у земљи боравио као официр Унпрофора и гледао немоћ, али и јасну неспремност Запада да реагује.

„Тек када се десио ужасни злочин у Сребреници, када је почињен геноцид над 8.372 мушкарца и дечака те заштићене зоне УН, реаговали смо“, рекао је он.

„Сада, како се зло не би поновило, предлажем сасвим конкретне мере“, казао је.

Шта су предложили

1. Морамо очувати Дејтон, док немамо нешто боље

2. Високом представнику Кристијану Шмиту, који је данас овде у Лондону, дати безусловну и јаку нашу подршку. Све што можемо, морамо му дати да заустави негативно кретање БиХ уназад.

3. Треба нам Дејтон 2. У том процесу морају бити укључени и ми, Велика Британија, и САД, али и ЕУ, Русија, босански Срби…

4. Морамо бити спремни да пошаљемо своје војнике како би спашавали животе, јер смо то и урадили раније – истакао је Стјуарт.“

И он, као и Алисиа Кернс подсетили су да је Велика Британија изгубила 57 својих војника током мисије у БиХ. Ипак, истакао је да је британска интервенција у БиХ више него нужна, преноси СБ, пренео је Б92.

KOMENTARI5 коментара

 1. Ovcoizovani covid idiot says:

  Ma dzaba vam sta god uradili, BiH je srpska zemlja,Rusija ce gospodariti Balkanom.

 2. padre says:

  Na koji se to može britanska vojska "staviti pod kapu Eufora", pa vi niste više u EU!

  • Rafmanjinov says:

   Oni su sve po potrebi, daće Bog da im potope to ostrvo zla.

 3. Kulak says:

  Moramo i mi hitno poslati trupe u Britaniju da pomognemo škotskom narodu da se oslobodi engleske okupacije.Taj teror je više i Bogu dosadio.

 4. Luka says:

  O, sta ovaj nayrabunja mitraljeski i bez razmisljanja. Trebalo bi mi tri dana da mu na sve oddgovoruim. Ali evo samo par stvari: 1) Da, mozete vi da posaljete i deset batsljona, ali koliko ce ih se vratiti to zavisi od toga sta budu radili. 2) Da, znamo mi da vama treba dejton 2 ali niste vi jedini koji imaju potrebe, ne pitate se samo vi. Osim toga valjda je red da prvo malo postujete ranije potpisani sporazum da bismo se ponadali da ste se promenili, da vredi potpisivati novi. I nsjzad odakke britima ideja da oni jos uvek vode igru, da ce njihovu inicijativu prihvatiti bilo ko. O "uzasnom zlocinu u srebrenici" cu pisati i odgiviriti tek kad nam tacno objasne sta su uradili i tamo i u sarajevu (markale, ul. Vase miskina), sta su petljali i koje su im bile stvarne namere. U tu zamku za sirote male srpske miseve ja vise nikad necu uci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u