БРИТАНЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Кина гради више од 200 шахти за интерконтиненталне ракете

БРИТАНЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Кина гради више од 200 шахти за интерконтиненталне ракете

7 августа 2021

ЛОНДОНСКИ Financial Times објавио је да западни војни експерти претпостављају да Кина форсирано повећава свој нуклеарни потенцијал. Брже него икада у својој новијој историји.

Британски лист се позвао на стручњаке за нуклеарно наоружање Мета Корда и Ханса Кристенсена и пренео њихову тврдњу да Кина тренутно гради преко 200 нових шахти за лансирање балистичких интерконтиненталних ракета и за њихово чување.

Ово је придодата и тврдња поменутог двојца да ће Кина са новим шахтама њихов укупан број повећати за 10 пута!

Корда и Кристенсен су проценили да ће Кина – ако настави тим темпом – ускоро надмашити нуклеарни арсенал Русије и располагати са најмање половином укупног броја америчких интерконтиненталних балистичких ракета.

KOMENTARI7 коментара

 1. Kaspy says:

  A poklopce od šahti im kradu cigani, tako da ne mogu da postignu da dorade.

  • Cp6a says:

   А шта зна цига шта је атомски шахт.

 2. Риста says:

  Некад било "Свако дупе има фићу". Није то оно што треба да секира Британце. Прво, нико ништа не може урадити против наоружавања Кине а Кина се баш пуно и не осврће. Друго, Кина има за Британију већ сада сасвим доста бомбица а и за мало шире. Оно што треба да брине цео Свет јесте да ће развој науке о наоружању сигурно довести до стварања неког новог чудовишта. Ко има највише шанси да изуме чудовиште? Па Кина. Кинеска наука се толико залеће да ће својим невероватно великим избором научника од којих су пола школовани већином у Америци а и мало шире, успети врло брзо да изуме нешто чудно. Ни једна држава није уштројена за ову могућност. Већ се клима којекакво унапређење већ дебилно разорног оружја, тако да смо помало и отупели на све ново, али када неко убоде стварно нешто неприкосновено е онда смо у чабру. Атомке већ имају многе државе али су оне такође и самоубиствена. Уништиш Америку а онда ако стигнеш побегнеш и не прогласиш победу. Зато их нико и не употребљава. Али ако неко пронађе антиатомски лек он ће пронаћи и још неко чудо и онда, кажем, можемо стварно бити у још већим...оним, не знам ни ја како да их назовем. У овом веку а можда већ и у овој деценији, неко ће смислити нешто још "боље" од атомских бомби. Кина за то има практично и теоретски највише шанси.(Пошто сам овако лепо схватио куда иду дивље свиње, одох и ја да нешто покушам на научној основи. Идем да пробам да направим експрес ражањ за јагњад а не да чекам сатима. Ја сам већ експериментисао са бројем обртаја и са јачом ватром, али ми пропало једно јагње. Изгорело, брате мили и онда сам направио паузу. Није брзина печења јагњета пропорционална броју обртаја, него јачини жара испод али сам погрешно поставио научну формулу. Јел оће неко да ми помогне док још имамо времена? Неморате, само питам)

  • Erulian says:

   Uzmi prasence, masnije ne zagoreva tako lako a i trpi veći broj obrtaja misaonog procesa. A reš korica mmm!

 3. padre says:

  Baš su bezobrazni ovi Kinezi, a lepo su jim rekli, da se ne ponašaju tako!

 4. padre says:

  Koga on to upozorava, sve pravedne i demokratske ljude?

 5. Archelay says:

  A,sta je tu nejasno?Koga briga sto Amerika i Engleska imaju brigu oko toga?Navika da uvek hoce da guraju nos u tudzem dvoristu zanemarujuci sta se desava u njihovom vec im se desava bumerang.Kako vreme prolazi tako se sve vise cuju zvuke muzike na kojoj ce moraju da plesu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u