БРИТАНЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Кина гради више од 200 шахти за интерконтиненталне ракете

BRITANCI UPOZORAVAJU: Kina gradi više od 200 šahti za interkontinentalne rakete

7 avgusta 2021

LONDONSKI Financial Times objavio je da zapadni vojni eksperti pretpostavljaju da Kina forsirano povećava svoj nuklearni potencijal. Brže nego ikada u svojoj novijoj istoriji.

Britanski list se pozvao na stručnjake za nuklearno naoružanje Meta Korda i Hansa Kristensena i preneo njihovu tvrdnju da Kina trenutno gradi preko 200 novih šahti za lansiranje balističkih interkontinentalnih raketa i za njihovo čuvanje.

Ovo je pridodata i tvrdnja pomenutog dvojca da će Kina sa novim šahtama njihov ukupan broj povećati za 10 puta!

Korda i Kristensen su procenili da će Kina – ako nastavi tim tempom – uskoro nadmašiti nuklearni arsenal Rusije i raspolagati sa najmanje polovinom ukupnog broja američkih interkontinentalnih balističkih raketa.

KOMENTARI7 komentara

 1. Kaspy says:

  A poklopce od šahti im kradu cigani, tako da ne mogu da postignu da dorade.

  • Cp6a says:

   A šta zna ciga šta je atomski šaht.

 2. Rista says:

  Nekad bilo "Svako dupe ima fiću". Nije to ono što treba da sekira Britance. Prvo, niko ništa ne može uraditi protiv naoružavanja Kine a Kina se baš puno i ne osvrće. Drugo, Kina ima za Britaniju već sada sasvim dosta bombica a i za malo šire. Ono što treba da brine ceo Svet jeste da će razvoj nauke o naoružanju sigurno dovesti do stvaranja nekog novog čudovišta. Ko ima najviše šansi da izume čudovište? Pa Kina. Kineska nauka se toliko zaleće da će svojim neverovatno velikim izborom naučnika od kojih su pola školovani većinom u Americi a i malo šire, uspeti vrlo brzo da izume nešto čudno. Ni jedna država nije uštrojena za ovu mogućnost. Već se klima kojekakvo unapređenje već debilno razornog oružja, tako da smo pomalo i otupeli na sve novo, ali kada neko ubode stvarno nešto neprikosnoveno e onda smo u čabru. Atomke već imaju mnoge države ali su one takođe i samoubistvena. Uništiš Ameriku a onda ako stigneš pobegneš i ne proglasiš pobedu. Zato ih niko i ne upotrebljava. Ali ako neko pronađe antiatomski lek on će pronaći i još neko čudo i onda, kažem, možemo stvarno biti u još većim...onim, ne znam ni ja kako da ih nazovem. U ovom veku a možda već i u ovoj deceniji, neko će smisliti nešto još "bolje" od atomskih bombi. Kina za to ima praktično i teoretski najviše šansi.(Pošto sam ovako lepo shvatio kuda idu divlje svinje, odoh i ja da nešto pokušam na naučnoj osnovi. Idem da probam da napravim ekspres ražanj za jagnjad a ne da čekam satima. Ja sam već eksperimentisao sa brojem obrtaja i sa jačom vatrom, ali mi propalo jedno jagnje. Izgorelo, brate mili i onda sam napravio pauzu. Nije brzina pečenja jagnjeta proporcionalna broju obrtaja, nego jačini žara ispod ali sam pogrešno postavio naučnu formulu. Jel oće neko da mi pomogne dok još imamo vremena? Nemorate, samo pitam)

  • Erulian says:

   Uzmi prasence, masnije ne zagoreva tako lako a i trpi veći broj obrtaja misaonog procesa. A reš korica mmm!

 3. padre says:

  Baš su bezobrazni ovi Kinezi, a lepo su jim rekli, da se ne ponašaju tako!

 4. padre says:

  Koga on to upozorava, sve pravedne i demokratske ljude?

 5. Archelay says:

  A,sta je tu nejasno?Koga briga sto Amerika i Engleska imaju brigu oko toga?Navika da uvek hoce da guraju nos u tudzem dvoristu zanemarujuci sta se desava u njihovom vec im se desava bumerang.Kako vreme prolazi tako se sve vise cuju zvuke muzike na kojoj ce moraju da plesu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *