БРИТАНЦИ УПОЗОРАВАЈУ СВЕТ: До 2030. чека нас велики сукоб са Кином и Русијом!

BRITANCI UPOZORAVAJU SVET: Do 2030. čeka nas veliki sukob sa Kinom i Rusijom!

19 maja 2023

Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas upozorio je da postoji pretnja od globalnog konflikta krajem dekade i to sa Rusijom i Kinom.

„Krajem dekade svet će postati opasniji, nestabilniji, a odbrana će igrati važnu ulogu u našim životima“, rekao je on u intervjuu za „Fajnenšl tamjs“.Volas je upozorio na rizik od još šireg konflikta sa Rusijom, ali i na pretnju koja dolazi od sve jače Kine. Takođe je upozorio i na porast ekstremizma u Africi.

Prema njegovim rečima, svet doživljava kraj anomalnog perioda mira nakon završetka Hladnog rata.

„Smatram da nam se bliži konflikt, bilo da je reč o vrućem ili hladnom, videćemo. Bliži nam se konflikt i to protiv čitavog niza protivnika širom celog sveta. Moramo da se pripremimo za to“, dodao je.

Volas je ujedno i pozvao da se uspostavi jasan grafikon povećanja vojnih troškova Velike Britanije sa 2,1 na 2,5 odsto BDP-a.

(Sputnjik)

KOMENTARI9 komentara

 1. Filip says:

  Opet budalaštine. Ovaj lik to izlaže kao da su Kina i Rusija pokretači pomenutog rata, a ustvari situacija je obrnuta. Zapad je taj koji čačka svuda u svetu. Ustvari njih žulja što u procesu prestrojavanja sveta oni će postati minorni u odnosu na većinu. Nema više uživanja u udobnosti na tuđ račun.

 2. Vujadin says:

  Do 2030.g okupljeni oko Britanije neće biti u živom svijetu, tako da se ne trebaju brinuti za preživjeli dio svijeta. Amin.

 3. spira says:

  očito da je došlo vreme da se konačno uništi nacizam koji dolazi sa zapada

 4. Velika Metla says:

  POTOPITI PIRGAVO OSTRVO ZLA, i ceo slobodarski svet će biti zahvalan.

 5. M says:

  Da,htjeli ste to,svesrdno ste radili na tome,pa će te to i imati!Uživati će drugi zahvaljujući vama,ali uživati će te i vi!Nauživat će mo se tako svi zahvaljujući vama,ali drukčije,bolje-očito nije išlo!

 6. Smrdevit Posavski says:

  Pekinezeri anglosaksonski, od 2939-te zvacete se Mala Britanija, Australiju ce uzeti Kina, Aljasku i pola Kalifirnije Rusija.

  • Smrdevit Posavski says:

   2030.

 7. Independent says:

  Neobrazovana i vecinski izuzetno glupa srbijanska populacija ne vidi da im je Rusija i Kina uzela 200 Milijardi eura vredne najveci rudnik zlata u Evropi Bor, i Naftnu industriju Vojvodine. Tako da je Srbija zemlja koja nema budućnosti. Sve sto vredi je u tudjim istočnjačkim rukama a srbi ko god moze je otisao na zapad. Ne u kinu ili rusiju. Nema vecih tirana i despota od rusa i kineza. Srbija ce to iskusiti na svojoj kozi.

  • Cp6a says:

   Kad izvadiš pirgavu patku iz svog dupeta, onda te možda udostojimo odgovora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *