БРИТАНЦИ ЖЕСТОКО НАПАЛИ СИРИЈУ! „Тајфуни“ и „торнада“ грунули свим силама!

BRITANCI ŽESTOKO NAPALI SIRIJU! „Tajfuni“ i „tornada“ grunuli svim silama!

10 januara 2019

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je u četvrtak nove snimke njihove avijacije kako bombarduje objekte Islamske države u istočnoj Siriji.

Prema britanskom Ministarstvu odbrane, njihovi avioni tipa „tajfun“ i „tornado“, kao i njihove bespilotne letelice “Riper”, uništili su fabrike za proizvodnju bombi, skladišta, pozicije mitraljeskih gnezda, radionice za proizvodnju improvizovanih eksplozivnih naprava i podzemne baze koje pripadaju Islamskoj državi.

Snimci prikazuju rakete koje padaju na poslednje uporište terorističke grupe u dolini Eufrata u istočnoj Siriji blizu granice s Irakom. Britanska avijacija je uspela da ostvari direktne udare na položaje Islamske države u istočnom delu doline Eufrata.

Ovi napadi britanskog ratnog vazduhoplovstva su, kako se izveštava, izvršeni tokom božićnih praznika i pomogli su Sirijskim demokratskim snagama (SDF) da osvoje nekoliko gradova i sela od džihadista Islamske države.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. test01 says:

  Pozicioniraju svoje marionete tzv SDF, a u stvari teroristi samo promene uniformu i sada su Asadova "opozicija". Kako djubrad smeju i dan danas da bombarduju ikoga u tudjoj drzavi? Rusija i Iran su jedini koji imaju legitimitet jer su pozvani od strane Sirijske vlade i Sirijskog NARODA da im pomognu da uniste teroriste.

  • Becki konjusar says:

   Unistavaju dokaze! Klasika.

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Da, to me podseća na kraj 3.rajha i bombardovanje "Saveznika" na ovim prostorima nakon čega je njihov tito zaseo na naše vratove.

 2. Deda Micko says:

  A gde su Rusi?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *