БРИТАНЦИ У ПАНИЦИ – МИ5 затвара Лондон

BRITANCI U PANICI – MI5 zatvara London

28 decembra 2016

Armed officers on patrol in central London

London postavlja ljudsku posadu u kontrolne puktove po prvi put u 24 godine zbog bezbednosnog sloma MI5

“Prsten od čelika“ vredan 5 miliona funti koji uključuje ljudsku silu i oštre nove mere bezbednosti, će biti predstavljen u britanskoj prestonici, Londonu.

Nove mere imaju za cilj da zaštite finansijski distrikt u Londonu i njegove nebodere od terorističkog napada.

MI5 i protivteroristička policija su predložili da se instaliraju kontrolni punktovi sa ljudskom posadom, podignu ulični stubovi i barikade koje su otporne na udare.

Poslednji put su kontrolni punkovi sa ljudskom posadom korišćeni 1992. godine, nekon IRA bombardovanja Baltic Exchange-a.

Kada je IRA bombardovala Baltic Exchange u aprilu 1992. godine, troje ljudi je poginulo, a 91 povređeno.

1993. godine, IRA je takođe bobmardovala Bishopsgate detonirajući eksploziv u finansijski distrikt u Londonu, ubivši jednog i ranivši 44 ljudi.

Izveštaj Korporacija u Londonu je rekao da su “utvrdili da je područje bilo veoma osetljivo na neprijateljsku pretnju teretnim vozilima.“

Bezbednost širom Evrope nastoji da savlada strah usled terorističkog napada na Božićnom vašaru u Berlinu kada je Anis Amri uleteo na kupce, ubivši 12 i ranivši 49 ljudi.

Novi predloženi prsten bi ograničio ulicu Liverpul, Banku Engleske i Fenchurch ulicu, gde se nalaze neki od najpoznatijih nebodera saveta.

Vil Gedes, osnivač Međunarodne korporativne zaštite, je rekao: “Iako smo videli napade kao na Božićnom vašaru u Berlinu kada je kamion uleteo u masu, ne možemo odbaciti tip napada koji će uključivati veliki kamion prepun eksloziva.“

Novi predlog bi mogao biti u potpunosti realizovan do 2022. godine.

Anis Amri, osumnjičen za terorozam, je prešao najmanje dve granice ove nedelje, uprkos međunarodnoj poteri, što je izazvalo strahove da evropske otvorene granice nisu dovoljno obezbeđene.

Webtribune.rs

KOMENTARI3 komentara

  1. Slavica says:

    Kraljica u kucnom pritvoru, MI5 frka, ocekuju napad u Londonu, jedino ako ga sami ne izreziraju, jer hoce rat sa Rusijom, jer moraju amere da slusaju. Obama dobio zadatak, rat sa Rusima pre 20 januara. Milijarde se ne zale, hoce krv, nije vazno koja drzava u EU.

  2. kuka says:

    London siti je država u državi slična Vatikanu. U njemu važe drugačiji zakoni, njegovi žitelji (firme) ne plaćaju porez. Sad mu izgleda V. Britanija više nije potrebna ni za šta ili se možda gazde plaše pobuna stanovništva zbog nevolja koje im pripremaju.

  3. maximus says:

    London City je drzava u drzavi kojom upravlja finasijska mafija tj. "odabrani".Niko nije smio od Nijemaca da bombarduje ovaj dio Londona za vrijeme II svjetskog rata.Ovo je Wall street Evrope i odavdje se dva puta u toku 24 sata odredjuje cijena plemenitih metala ...pljackasko gnijezdo bankstera ..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *