БРИТАНИЈА ДАЛА УЛТИМАТУМ ФРАНЦУЗИМА! Имају 48 сати да се повуку или ће сносити страшне последице

БРИТАНИЈА ДАЛА УЛТИМАТУМ ФРАНЦУЗИМА! Имају 48 сати да се повуку или ће сносити страшне последице

1 новембра 2021

Велика Британија је данас упутила упозорење Француској, позивајући је да се повуче из рибарског спора у року од 48 сати или ће се у супротном суочити са судским процесом у складу са трговинским споразумом о Брегзиту.– Французи су упутили потпуно неразумне претње и морају да их повуку или ћемо у супротном искористити механизме нашег трговинског споразума са ЕУ да предузмемо акцију – изјавила је данас британска министарка спољних послова Лиз Трас.

– Французи су се понашали неправедно. То није у оквиру трговинског споразума. А ако се неко понаша неправедно у трговинском споразуму, имате право да предузмете мере против њих и тражите неке компензационе мере. И то ћемо учинити ако Французи не одступе – изјавила је британска министарка.

До ескалације спора између Лондона и Париза дошло је након што је Француска прошле недеље запленила један британски рибарски брод, а другом је дато усмено упозорење, усред тензија око права на риболов после Брегзита.

Француска је упозорила да ће следеће недеље блокирати британске бродове у неким лукама, као и да ће пооштрити провере британских чамаца и камиона, ако спор око дозвола за риболов након Брегзита не буде решен до 2. новембра.

KOMENTARI2 коментара

  1. padre says:

    Pazi ko se javlja o nepravednostii nepoštovanju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u