БРИТАНИЈА ДАЛА УЛТИМАТУМ ФРАНЦУЗИМА! Имају 48 сати да се повуку или ће сносити страшне последице

BRITANIJA DALA ULTIMATUM FRANCUZIMA! Imaju 48 sati da se povuku ili će snositi strašne posledice

1 novembra 2021

Velika Britanija je danas uputila upozorenje Francuskoj, pozivajući je da se povuče iz ribarskog spora u roku od 48 sati ili će se u suprotnom suočiti sa sudskim procesom u skladu sa trgovinskim sporazumom o Bregzitu.– Francuzi su uputili potpuno nerazumne pretnje i moraju da ih povuku ili ćemo u suprotnom iskoristiti mehanizme našeg trgovinskog sporazuma sa EU da preduzmemo akciju – izjavila je danas britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras.

– Francuzi su se ponašali nepravedno. To nije u okviru trgovinskog sporazuma. A ako se neko ponaša nepravedno u trgovinskom sporazumu, imate pravo da preduzmete mere protiv njih i tražite neke kompenzacione mere. I to ćemo učiniti ako Francuzi ne odstupe – izjavila je britanska ministarka.

Do eskalacije spora između Londona i Pariza došlo je nakon što je Francuska prošle nedelje zaplenila jedan britanski ribarski brod, a drugom je dato usmeno upozorenje, usred tenzija oko prava na ribolov posle Bregzita.

Francuska je upozorila da će sledeće nedelje blokirati britanske brodove u nekim lukama, kao i da će pooštriti provere britanskih čamaca i kamiona, ako spor oko dozvola za ribolov nakon Bregzita ne bude rešen do 2. novembra.

KOMENTARI2 komentara

  1. padre says:

    Pazi ko se javlja o nepravednostii nepoštovanju!

    • Pravda says:

      pirgavi smradovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *