Британија почела припреме за рат на Фокландима због руских ратних авиона у Аргентини

Британија почела припреме за рат на Фокландима због руских ратних авиона у Аргентини

25 марта 2015

Sukhoi_Su-24_inflight_Mishin-3Велика Британија ће појачати војску стационирану на Фолкландским острвима због повећаног ризика од инвазије, наводи се у извештајима.

Секретар одбране, Мајкл Фелон, најавио је да је потребно послати још војске и опреме на Фолкландска острва јер је повећана могућност напада на архипелаг јужног Атлантика.

„Желимо да људи на Фолкландским острвима знају да мислимо на њихову добробит“, рекао је он.

Према наводима Сун-а, око 1.200 војника је стационирано на острвима уз малу флоту Сеа Кинг хеликоптера и РАФ Тyпхоон борбених авиона.

У децембру 2014. је наведено да Велика Британија процењује одбрану Фолкландских острва након извештаја да ће Русија обезбедити Аргентини Сукохи Су-24 летелице.

Дугогодишње расправе око суверенитета британске прекоокеанске територије, коју Аргентина назива Лас Малвинас, поново су се појавиле претходних година када је Кристина Фернандез де Кирхнер постала председница.

Дејвид Камерон је у својој поруци острвљанима прошлог Божића рекао да ће 2015. на острву бити постављена бронзана статуа Маргарет Тачер.

Он је такође навео да ће 2015. година бити година у којој ће „британска влада бранити слободу коју им је омогућила“.

Секретар спољних послова, Филип Хамонд, најавио је да ће архипелагу бити додељена Јужноатлантска медаља због улоге његових острвљана у конфликту 1982. године.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI2 коментара

  1. Zeljko , Zapresic says:

    Ja isto mislim da se zapad previše "zeza" sa Vladimirom. Bez obzira na njihove službe koje su svugdje involvirane (možda sad gledaju kao pišem na kompu :-) ) Vladimir ima DRŽAVU koja ima sve (možda malo žita moraju dokupiti), i ima narod koji stoji iza njega, i ima majke koje se ne smiju pobuniti ako sin ode u rat, ima naoružanje, ima ciljeve, a šonje iz Britanije, imaju ludu kraljicu, supruga joj grka koji više ne zna jel poš'o ili doš'o, mahnita princa, kobilu za nevjestu, i mame koje mogu skinuti svaku vladu sa trona, ako im sinovima nešto bude. Prošlo je vrijeme kada su mjenjali svijetske poretke da bi zadržali nepromjenjivost TIE TIME. Mislio sam da nikad neću biti na strani Putina, ali u ovome slučaju jesam.

  2. z-i says:

    ich britanci se kurce ko i amerikanci, sto se ne oprobaju sami nemu jaja,ajte nato zemlje a budale su tu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u