Британија почела припреме за рат на Фокландима због руских ратних авиона у Аргентини

Britanija počela pripreme za rat na Foklandima zbog ruskih ratnih aviona u Argentini

25 marta 2015

Sukhoi_Su-24_inflight_Mishin-3Velika Britanija će pojačati vojsku stacioniranu na Folklandskim ostrvima zbog povećanog rizika od invazije, navodi se u izveštajima.

Sekretar odbrane, Majkl Felon, najavio je da je potrebno poslati još vojske i opreme na Folklandska ostrva jer je povećana mogućnost napada na arhipelag južnog Atlantika.

„Želimo da ljudi na Folklandskim ostrvima znaju da mislimo na njihovu dobrobit“, rekao je on.

Prema navodima Sun-a, oko 1.200 vojnika je stacionirano na ostrvima uz malu flotu Sea King helikoptera i RAF Typhoon borbenih aviona.

U decembru 2014. je navedeno da Velika Britanija procenjuje odbranu Folklandskih ostrva nakon izveštaja da će Rusija obezbediti Argentini Sukohi Su-24 letelice.

Dugogodišnje rasprave oko suvereniteta britanske prekookeanske teritorije, koju Argentina naziva Las Malvinas, ponovo su se pojavile prethodnih godina kada je Kristina Fernandez de Kirhner postala predsednica.

Dejvid Kameron je u svojoj poruci ostrvljanima prošlog Božića rekao da će 2015. na ostrvu biti postavljena bronzana statua Margaret Tačer.

On je takođe naveo da će 2015. godina biti godina u kojoj će „britanska vlada braniti slobodu koju im je omogućila“.

Sekretar spoljnih poslova, Filip Hamond, najavio je da će arhipelagu biti dodeljena Južnoatlantska medalja zbog uloge njegovih ostrvljana u konfliktu 1982. godine.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Zeljko , Zapresic says:

    Ja isto mislim da se zapad previše "zeza" sa Vladimirom. Bez obzira na njihove službe koje su svugdje involvirane (možda sad gledaju kao pišem na kompu :-) ) Vladimir ima DRŽAVU koja ima sve (možda malo žita moraju dokupiti), i ima narod koji stoji iza njega, i ima majke koje se ne smiju pobuniti ako sin ode u rat, ima naoružanje, ima ciljeve, a šonje iz Britanije, imaju ludu kraljicu, supruga joj grka koji više ne zna jel poš'o ili doš'o, mahnita princa, kobilu za nevjestu, i mame koje mogu skinuti svaku vladu sa trona, ako im sinovima nešto bude. Prošlo je vrijeme kada su mjenjali svijetske poretke da bi zadržali nepromjenjivost TIE TIME. Mislio sam da nikad neću biti na strani Putina, ali u ovome slučaju jesam.

  2. z-i says:

    ich britanci se kurce ko i amerikanci, sto se ne oprobaju sami nemu jaja,ajte nato zemlje a budale su tu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *