БРИТАНИЈА ПОНОВО ПОКАЗАЛА ПРАВО ЛИЦЕ: Опет против Србије

BRITANIJA PONOVO POKAZALA PRAVO LICE: Opet protiv Srbije

20 februara 2019

Velika Britanija je na nedavnom sastanku zemalja Kvinte (Francuska, Nemačka Italija, SAD i Britanija) sprečila usvajanje oštrog zaključka o ukidanju taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, pišu „Večernje novosti“.

Iako su se protiv ovih nameta u protekla tri meseca, sa manje ili više odlučnosti, izjasnili mnogi zvaničnici članica Evropske unije, pa i iz SAD, London je po ko zna koji put zauzeo stav suprotan interesima Beograda, navodi list.Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, Amerikanci, Francuzi i Italijani bili su za formilaciju koja bi plastično stavila do znanja vlastima u Prištini kakve ih posledice očekuju ako u narednih danima ne ukinu tarife na robu iz centralne Srbije.

Protiv toga je, kako se dodaje, izričito bio britanski predstavnik, koji je tražio ublažavanje stava, tako da nije postignut konsenzus.

„Novosti“ pišu da Britanija ne želi jake i samostalne države u našem regionu i smatra da su Srbi oruđe u ruskim rukama, i sve dok bude držala ovakav kurs i bude davala podršku nerazumnoj kosovskoj politici, ne treba očekivati napredak u dijalogu.

List podseća da je Britanija u avgustu 2018. godine stopirala redovnu sednicu Saveta bezbednosti UN posvećenu Kosovu i uputila protest Surinamu koji je povukao priznanje nezavisnsoti Kosova.

Na drugoj strani, kako se dodaje, London je očekivao od Beograda da se pridruži njihovom apelu zemljama širom sveta da u znak solidarnosti zbog pokušaja ubistva Sergeja Skripalja i nejgove kćerke Julije proteraju ruske diplomate. Takođe su tražili podršku Srbije za svog kandidata kada su se u Međunarodnom sudu pravde u Hagu birale sudije u novom mandatu.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  A KO je to iznenađen s odlukama pasjeg nakota zvanog pirgavci? Ja ne! Potopiti ostrvo zla,sa sve stanovništvom! Radovati će se ceo normalan svet,osim zapada na kome su licemerje i lopovluk vrline,za razliku od drugih strana sveta,gde su najgore ljudske mane!

 2. Saša says:

  Rasisti, robovlasnici. Najgenocidniji narod u istoriji.

 3. Slobodanka says:

  Oni bi da mućkaju svuda i da gospodare sa celom Evropom, a čak malo im je i to. Npr. kome to treba slabija Španija, a kad bi od nje bila otrgnuta Katalonija. Da li su spremni da rastrgaju i celu Španiju, a zbog onog ranije otetog komada španske zemlje što se zove Gibraltar. Zatim njihove i ostale globalističke hulje kupovale bi firme i interesantne resurse po oslabljenoj Španiji "za tepsiju ribe". Kao što su već popljačkali i unazadili Balkan sada im nedostaje novi i sličan poligon, naravno na jugu Evrope.

 4. Vindzor says:

  Stereotip da Briti mrze Srbe zbog Rusa ne stoji. Ne mrze oni Srbe zbog Rusa, već imaju istorijsko pamćenje, koje je Srbima i drugima uskraćeno. Nelogično je da narod koji je hiljadama km udaljen mrzite neizrecivo, iako vam n i k a d a ništa nažao nije učinio.U svetskim ratovima ste uvek bili s a v e z n i c i?!Englezi su kreatori Albanija 1912.godine,od oblasti koja se u v e k u istoriji nazivala Prava Srbija. U I sv. Ratu Rusija je bila isključena iz rata zbog crvene-oktobarske revolucije, pa su opet Briti gledali da nestane što više Srba tokom Albanske golgote.Oni su kolovodje svake podlosti protiv Srba. . Pa šta je onda razlog? Možda okolnost da se u vreme ekspanzije Rimske imperije na Britanskom ostrvu Rex Romanum graniči duž Hadrijanovog zida sa teritorijom Terra Vendorum(Zemlja Srba na latinskom) . Tako piše u arhiviranim antičkim kartama VBritanije,koju je(možda omaškom) objavio BBC. I da li to ima veze sa takodje neugasivom mržnjom prema ostalim Tzv. KELTIMA( Irci i Škoti)?

 5. zora says:

  Zlo vece i od Amara.Drzava koja je sejala smrt po svim bivsim kolonijama i izvrsila genocid nad mnogim starosedeocima tih kolonija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *