Britanka (22) u Siriji vrši egzekucije Evropljana u ime džihada

Britanka (22) u Siriji vrši egzekucije Evropljana u ime džihada

23 avgusta 2014

Khadijah-Dare-500-islam-dzihad-600x399Kadija Dare, koja se predstavlja imenom Muhadžira fi Šam, odselila se u Siriju i preobratila na islam.

Dvadesetdvogodišnjakinja iz Londona želi da postane prva žena-džihadista koja će imati priliku da odrubi glavu državljaninu Velike Britanije ili SAD.

Kadija Dare, koja se predstavlja imenom Muhadžira fi Šam, objavila je na svom Twitter nalogu kako želi da postane izvršiteljka vojske Islamske države (ISIS), dan nakon što je objavljena vest o pogubljenju američkog novinara Džejmsa Folija kojem je džihadista odrubio glavu.

„Velika Britanija se sigurno trese od straha! Ha ha! Želim da budem prva britanka koja će ubiti jednog britanskog ili američkog teroristu“, napisala je Kadija Dare.

Smatra se da se Kadija preobratila na islam još kao tinejdžerka, a da je otišla u Siriju negde tokom 2012. godine. Ona redovno objavljuje fotografije na Twitter nalogu, a među njima je čak i jedna na kojoj njen mali sin u rukama drži pušku.

Iako Twitter uglavnom ne dozvoljava objavljivanje sadržaja sa pretnjama ili nasiljem protiv drugih osoba, dozvoljen je „potencijalno uznemirujuć sadržaj“ dok god se ne krše prava i propisi ove društvene mreže.

(Web-tribune.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *