Британска анти-српска „доселедност“

Britanska anti-srpska „doselednost“

3 avgusta 2018

Piše: Tomislav Kresović

Britanci su među nama!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u interviju Televiziji „Pink“ ukazao da se, „ne borimo protiv Albanaca, već protiv mnogih zapadnih zemalja koje stoje iza kosovske nezavisnosti, uključujući i Veliku Britaniju“. Predsednik Vučić kaže „Vidite šta radi Britanija preko svojih agenturnih ispostava u centralnoj Srbiji, na Kosovu, na severu Makedonije”Pa gde su te agenture MI6 i britanske vlade?. One su delom i u strukturama vlasti.Predsednik Srbije je neformalno za svog „bliskog savetnika“ prihvatio bivšeg premijera Velike Britanije Tonija Blera koji radi za Arape na Balkanu ,ali i u lobiranju za Albaniju i Edi Ramu,a preko njega i za Kosovo. Nedavno je šef države Srbije primio u posetu britanskog direktora MI6 a sa nepoznatim sadržajem. Pored toga u Srbiji je moćna Britanska odnosno Škotska masonska loža gde su uključeni i političari,biznismeni iz vladajuće oligarhije u Srbiji. Stav britanske diplomatije je da svojim predsedavnjem u SBUN „izbaci“ raspravu o Kosovu i Metohiji na osnovu rezolucije 1244SB. To je je nastavak jedne osmišljene politike koja štiti nezavisnost Kosova, a Srbiju dalje tretira kao „okupatora“ Kosova i krivca za sukobe na Balkanu.

Prljave igre „Imperijalne“ Velike Britanije!?

Britanci su imali nameru da Srbiju preko rezolucije SBUN „stigmatizuju“ za ratne zločine u BIH ,ali je to Rusija sprečila..Politika Velike Britanije prema Srbiji je tradicionalno „zaverniička“ kao u slučaju 27 marta 1941 godine , ili je podržala dolazak na vlast Josipa Broza Tita.Sve do danas spoljna politika Velika Britanije je da bude diplomatki „nosač aviona“ SAD i NATO, i potreba da budu konkurenti Rusiji i Nemačkoj na Balkanu.Istupanje ili fazno napuštanje EU od strane Velike Britanije ne znači Turskoj i da će i dalje viditi „hladni rat“ protiv Rusije zbog britanskog stava da su„ Srbija i Srba „mali Rusi“.Treba podsetiti da su britanski SASOV-ci obučavali bivše albanske pripadnike OVK , buduće strukture KZK odnosno planiranu Vojsue Kosova.Sve ovo dobro zna predsednik Srbije i ne treba da ga čudi što je britanska diploamtija u vreme predsedavanja SBUN neutralisala izveštaj i raspravu o Kosovu na osnovu rezolucije 1244SBUN.
Kosovo američki protektorat!

SAD drže „ključeve“ nezavisnosti KOSOVA, i Kosovo tretiraju kao svoj ekonomski,politički i vojni protektorat .Predsednik Srbije kaže „ Što se Amerikanca tiče, mislim da pokazuju prvi put želju za rešenjem. Oni imaju danas drugačiji pristup i žele da se postigne dugoročni trajni mir, za razliku od drugih koji, mislim, to ne žele“.SAD žele da kosovo dobije stolicu u UN ,ali i da Srbija bude ne neki način „zadovoljena“.Britansko-američka strategija je davanje određenih samoupravnih prava Srbima na Kosovu i Metohiji uz povezivaee ZSO sa Srbijom ,ali poštovanje ustava i zakona Kosova.Srbija treba da radi na više frontova i tu je predsednik Vučić real-političar kada kaže „Bez sveta mi problem KiM ne možemo rešiti. Zato je važno da što više međunarodnih faktora privučemo na svoju stranu, što rade i Albanci.Srbija nužno mora da aktivira ono što slabo radi a to je lobiranje za svoje interese,tesna saradnja sa SPC u okviru diplomatije i interesa Srbije u UNESKO na Kosovu i Metohiji .Iznad svega nužno je da pokaže i dokaže svoja vlasnička prava od imovine,prirodnih resursa do kulturnih dobara .Sve je to deo državnih i nacionalnih interesa. Srbije.Ovi argumenti su deo državne strategije da „ Srbija izvuče najviše što može a da se izgubi najmanje što mora“ kako kaže Predsednik Srbije.

(Vidovdan)

KOMENTARI2 komentara

  1. Barakuda says:

    Srbija pod hitno treba da pozove Rusiju da na njenoj teritoriji instalira najmanje tri vojne baze i da napravi ugovor sa njima, kao što je napravio Asad u Siriji !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *