БРИТАНСКА ПОЛИТИЧАРКА: Не волим црнце, а и Хрвати су ми сумњиви

BRITANSKA POLITIČARKA: Ne volim crnce, a i Hrvati su mi sumnjivi

27 februara 2015

ad_160871736 657Rozan Dankan, 68-godišnja bivša britanska parlamentarka, koja je u decembru izbačena iz opozicione Partije nezavisnosti (UKIP) zbog svojih rasističkih izjava, u novom intervjuu za BBC izjavila je da ne voli „crnčuge“, ali i da su joj Hrvati sumnjivi.

Rozan je za BBC pokušala da objasni neke od svojih stavova koje je iznela tokom snimanja dokumentarca o njenoj bivšoj Partiji nezavisnosti.

– Jednostavno ne želim da ih gledam. To je stvarno čudno i volela bih da znam razlog. Ne znam da li je nešto u mojoj psihi, da li je karma iz prethodnog života ili mi se nešto dogodilo kada sam bila veoma mlada pa sam to potisnula, jer to se događa – rekla je Rozan objašnjavajući svoj problem s crncima, odnosno s tim kako izgledaju.

Ova Britanka smatra da nije rasista jer je „jednom poznavala vrlo ljubazan par Indijaca ili Pakistanaca“, i ističe da joj nije bilo bitno njihovo poreklo.

– Jedini s kojima imam problem su crnčuge. Volela bih da idem na regresiju, možda saznam zašto – rekla je.

Pokušala je i da se odbrani argumentom da je bila na Karibima i da je bilo „OK“.

Međutim, Rozan Dankan nema problem samo s osobama tamne boje kože. Komentarisala je i Hrvate. Navodno je posetila Hrvatsku i rekla da su joj Hrvati sumnjivi.

Partija ne zavisnosti nema sumnje u odluku o izbacivanju Dankanove iz svojih redova.

– Njeno nepokazivanje žaljenja dokazuje da ona definitivno ne razume ono što je uradila, tako da smo doneli dobru odluku – rekao je šef UKIP Najdžel Faridž.

(Jutarnji.hr )

KOMENTARI3 komentara

  1. z-i says:

    za hrvate si se tacno rekla ko im na vlast i koga podrzavaju takva zemlja i svi posto naroda koji su glasali isti kao i vlast (nacisti)

  2. milan says:

    Pa to govori zato što je hrvatska emigracija sudelovala u pokušaju likvidacije predsednika Bolivije.

  3. s@Ša says:

    Napokon neko pametan i u Engleskoj !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *