BRITANSKA POLITIČARKA: Prete nam emigranti iz Jugoslavije

BRITANSKA POLITIČARKA: Prete nam emigranti iz Jugoslavije

11 januara 2014

britBritanska konzervativna političarka Nejdin Doriz izazvala je burne reakcije nakon što je rekla da Velikoj Britaniji preti veliki talas emigranata iz Jugoslavije.

Doriz je, u emisiji „Question time“ na BBC, u toku rasprave o labavim ograničenjima Evropske unije kad je reč o prilivu imigranata iz Bugarske i Rumunije, neočekivano pomenula i Jugoslaviju, zemlju koja više ne postoji, preneo je britanski „Indipendent“.

„Još nije došlo do plimnog talasa imigranata, ali bi to moglo da se desi sutra ili sledeće godine, to ne možemo da znamo i upravo to je problem“, istakla je britanska konzervativka i dodala: „Moglo bi da dođe do plimnog talasa imigranata iz Jugoslavije.“

To je bio odgovor Nejdin Doriz na pitanje jednog člana publike u studiju, inače Rumuna, koji je pitao da li će doći do popuštanja „rasističke retorike“ u Britaniji, pošto se pokazalo da strahovanja o masovnom prilivu imigranata posle 1. januara, kad je tržište rada EU otvoreno za radnike iz Rumunije i Bugarske, nisu ostvarena.

Lapsus Dorizove je juče bio hit tema na društvenoj mreži Tviter, pa je tako jedan korisnik napisao: „Nejdin Doriz očito nije fan Evrovizije“, a drugi: „Poruka za Nejdin Doriz: Jugoslavija već neko vreme ne postoji. Raspad je uzrokovao neke nemire, ali izgleda da vi to niste ni primetili.“

Inače, Doris, poznata i kao „Mad Ned“ (Besna Ned) bila je suspendovana iz Konzervativne stranke jer je učestvovala u jednom realitiju 2012. godine.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *