БРИТАНСКА ВОЈНА ШПИЈУНАЖА САОПШТИЛА: Руси крећу у офанзиву 15. јануара – прво према Харкову

BRITANSKA VOJNA ŠPIJUNAŽA SAOPŠTILA: Rusi kreću u ofanzivu 15. januara – prvo prema Harkovu

7 januara 2024

LONDONSKI The Telegraph objavio je – pozivajući se na podatke britanske vojne špijunaže – da će Rusija krenuti u zimsku ofanzivu već narednih dana.

Prema toj verziji, ruske trupe planiraju da prvo krenu prema Harkovu.Britanska obaveštajna služba, da bi potkrepila svoju prognozu, navela je da Rusija pojačava raketne i bespilotne napade na ukrajinske položaje i vojne objekte upravo u tom regionu.

Najavljen je i verovatni datum početka „ruske ofanzive“ – 15. januar 2024. godine.

Pored „harkovskog pravca“, Kijev je zabrinut zbog uroženosti Černigovske i Sumske oblasti, kao i zbog skorog pada Avdejevke.

Moskovski vojni ekspert Anatolij Matvijčuk povodom svega ovoga je rekao:

„Postoji pošalica da je britanska obaveštajna služba druga posle britanskih naučnika po tačnosti prognoza i pouzdanosti dokaza. Sada svako ko makar malo prati sukob Rusije i Ukrajine shvata da se s naše strane preduzimaju aktivne akcije u cilju poboljšanja taktičke konfiguracije i razvoja operativnog uspeha. Ne mora se biti obaveštajac da bi se to zaključilo. Najsmešniji je u izveštaju britanske obaveštajne službe, naravno, tačan datum naše ofanzive. Odakle im to – nije jasno. Drže se kao da su videli naše karte ili da ih je naš Generalštab obavestio da planira početak operacija za 15. januara?

– Britanci i dalje stvaraju utisak da su uz Ukrajinu i da joj pomažu. A zapravo: demonstriraju svoje imperijalne ambicije. Što se tiče „zimske ofanzive“, mi svakako planiramo da idemo napred, ali to neće biti ofanzive iz vremena Drugog svetskog rata. Pretpostavljam da će naša vojska napredovati sporo u ispunjavanju zadataka koje je Vrhovni glavnokomandujući postavio. Verujem da će biti dva glavna pravca napada – Harkov i Herson.

Upitan – koliko su Oružane snage Ukrajine sada spremne da pariraju ruskoj ofanzivi – Matvijčuk je rekao:

– Ukrajinska vojska, kao i sama Ukrajina, sada se nalazi u stanju vojne, ekonomske i političke krize. Činjenica je da novca za novo oružje nema. Niko ne isporučuje oružje, a ono što je ostalo prebrzo se troši. Dopuštam da će Ukrajinci početi da bez većeg otpora napuštaju i cele gradove. Vojno rukovodstvo Ukrajine već se sprema za to. Nije tek tako Zalužni nedavno rekao da Ukrajina mora biti spremna za gubitak teritorija. Oni već počinju polako da pripremaju svoje društvo za neizbežno.

KOMENTARI4 komentara

  1. Pingback: BRITANSKA VOJNA ŠPIJUNAŽA SAOPŠTILA: Rusi kreću u ofanzivu 15. januara – prvo prema Harkovu – Sedma Sila

  2. Petrovgrad says:

    Ja slušao Vuka Draškovića, da Ukrajinci samo što nisu ušli u Moskvu.

  3. Pedro del Torro says:

    ŠALJI ČELENDŽERE !!!🤣🤣🤣

  4. milorad5 says:

    britanci lupetaju,nemaju oni pojma šta rusi ustvari rade..još magarci u londonu nisu shvatili šta se dešava a ja nemam nameru da im pomažem u tome...sve u svemu ruska ofanziva u punoj snazi će pošeti sa lepim vremenim znali negde sredinom aprila...dotle će rusi ukrajinske snage da melju lagano i metodično na liniji dodira..to što englezi priželjkuju nesmotren bezglavvi juriš u nepovoljnom meteorološkom i strateškom momentu to je njihova bolest u moza ali rusi nisu glupi i ne prepuštaju ništa slučaju..ukrajinsa armija je "mrtav čovek hoda" samo što oni to još nius shvatili a kada shvate biće već mrtvi ali STVARNO..rusi nemaju potrebe da osvajaju velike gradove i da se zaglave u nekom novom mariupolju gradovi će se sami predati kad pobiju stoku po njivama..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *