БРИТАНСКЕ ГУРКЕ СТОЈЕ ИЗА ЈУЧЕРАШЊЕГ НАПАДА НА СРБЕ!?

BRITANSKE GURKE STOJE IZA JUČERAŠNJEG NAPADA NA SRBE!?

15 oktobra 2021

Noć na severu KiM protekla je mirno nakon brutalnog napada specijalne jedinice ROSU na goloruke Srbe u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu!Tokom akcije policije lažne države Kosova, podsetimo, povređeno je nekoliko desetina Srba dok je Srećko Sofronijević (36) životno ugrožen nakon što je upucan prilikom intervencije.

Nekadašnji pukovnik Vojno-obaveštajne agencije i vojni ataše u Izraelu Tomo Đurin rekao je da je specijalna jedinica ROSU bila podrška tržišnoj inspekciji koja je navodno došla da proveri poslovanje pojedinih trgovinskih radnji.

– Albanci smatraju da su država i da prema Rezoluciji 1244 smeju da intervenišu na celoj teritoriji KiM. Krše Briselski sporazum koji kaže da moraju da obaveste komandatna Kfora da će intervenisati na severu KiM, koji je potom dužan da obavesti predsednike opština gde će biti intervencija, ali to nisu uradili, naravno – rekao je Đurin.

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović naglasio je da kreatori lažne države nisu odustali od projekta i da je to najopasnije.

– Kurti nastavlja da provocira i da izaziva incidente i to je njegova uloga. Pada mu rejting i to je ključna stvar što se ovo desilo pred izbore.. Njemu poraz na Jarinju i Brnjaku ne odgovara. Ne može sam da ovo uradi već mu treba podrška i predsednik Vučić je u pravu kad to kaže. Ključna je uloga NATO. Snage Kfora nisu do sada ispunile svoju dužnost. Imali smo dva pogroma. Scenario etničkog čišćenja se nije završio nego su se samo menjale uloge. Incidenti su u funkciji pokazivanja sile zbog unutrašnje politike. Smešno je da šaljete pripadnike specijalnih jedinica da lepe stikere na tablicama. Samo su čekali povod i bili su pripremljeni – smatra Odalović.

Đurin je otkrio šta je prethodilo incidentu.

– Dolazak bataljona Gurki na KiM pre dva dana ima veze sa incidentom. Nisu slučajno došli. Tamo gde dođu Britanci odmah nastane haos. Gurke su elitna jedinica i navodno su došli za sprečavanje nemira. Pripadnici Kfora nisu učinili ono što po Rezoluciji 1244 moraju. Priština apsolutno ne poštuje Briselski sporazum i Kurti to čak i javno govori. Istovremeno ide tiho naoružavanje njihovih snaga. Svaka vojna vežba NATO na KiM se završava tako što deo tehnike ostave – rekao je Đurin.

Odalović nije isključio mogućnost da će narednih dana doći do novih incidenata.

– Od Kurtija se narednih dana može očekivati svašta. Kad pogledate reakcije međunarodne zajednice dođete do zaključka da im on odgovara. Traže neki ishitren potez Srbije. Da je Zajednica srpskih opština formirana i da je ispoštovan Brislelski sporazum ne bismo imali nikakav problem jer ne bi bilo potrebe ni za kakvim intervencijama. Za Kurtija je sve što je potpisano mrtvo. Održava direktne veze sa dve sile koje su još devedesetih naoružavale i oblačile teroriste. Moramo da u međunarodnoj zajednici promenimo odnos prema svemu i da nateraju Prištinu da potpiše. Sofronijevića nisu upucali da ga rane nego da ga ubiju – rekao je Odalović.

Đurin je naglasio da je Kfor nemožćan da spreči incidente većih razmera.

– Odmah nakon usvajanja Rezolucije 1244 na KiM je stiglo pet kontigenata Kfora sa 50.000 vojnika, a danas ih ima 3.500. Tih 50.000 nije moglo da spreče pogrome, a šta će ovi danas? To su bili vojnici iz pet zemalja koje su nas bombardovale dan pre toga – rekao je Đurin.

(Kurir)

KOMENTARI33 komentara

 1. Ivana says:

  Srbe može da gazi ko oće i kako oće jer imamo kukavicu, gnjidu i izdajnika za "predsednika".

  • Petar says:

   Wuchs je kriptochifut te ne moze biti izdajnik posto radi za chifutske interese

 2. Gagi says:

  Dokle misle ovi nasi politicari da lupetaju i da zaludjuju narod. Sta nas interesuje da li je njihovom kolegi pao rejting, oni su PUCALI na Srpski narod i samo je to merodavno. Sto nasa vojska nije pucala na siptarske sumokradice a posekli su i seku danas Srpsku sumu. Koga vise interesuju naklapanja ovdasnjih politicara za necinjenje i vecito popustanje teroristima u nasoj drzavi. Hajde sada opet da cujemo onu mantru kako smo popedili na KiM, ama jeste vi pobedili tako sto ste se svi snasli u uzoj Srbiji a kasnije prodali siptarima delove KiM i "vasa" Srpska imanja. Danas zivite zivot kao u bajci, Srpski narod vam redovno isplacuje plate i penzije za vase junastvo i slobodu preostalog naroda na KiM. Isto je kao u onoj knjizi Danka Popovica, fukare i najgori su danas najglasniji i najvece patriote, obicno su to oni koji su prvi pobegli sa komunistickim kadrovima koji su decenijama kadrirali na KiM. Nego, braco mila, svi vi koji ste se "oparili" siptarskim parama, da prvi sa svojom decom stanete u stroj za odbranu KiM, nece valjda vasu dedovinu da brane ubogi i siromasni Srbi iz Sumadije za koje ste vi danas gazde za primer. Ima Vas u Srbiji danas zaista puno, da ne nabrajam najpoznatije i najglasnije patriote, vidim stalno se okupljate na TV stanicama i laprdate do patriotske iznemoglosti. Ocekivanje je bilo da se okupljate ispred Skupstine i zahtevate da vas organizuju za odbranu nase "svete zemlje" i vasih zemljaka koji zive dole. E, moja Srbijo, ostade Srba za pod jednu sljivu, namnozise se neke fukare i bezlicni ljudi koji ce sve zivo prodati i ustupiti zbog svojih debelih guzova.

  • Srđan says:

   Bravo prijatelju, istinu si im rekao. Ali ja bih njima pridružio i ove iz SNS pa da ih Vučić, Stefanović i Vulin vode dole!

  • Kosovac says:

   @ Gagi, …..Ja kao profilajler, ne treba posebno da se mučim i dajem psihološki profil nekih ličnosti. Dovoljno je da ih pustim da pričaju, i da pažljivo slušam: “braco mila, svi vi koji ste se "oparili" siptarskim parama, da prvi SA SVOJOM DECOM stanete u stroj za odbranu KiM, nece valjda vasu DEDOVINU da brane ubogi i siromasni Srbi iz SUMADIJE za koje ste vi danas gazde za primer. Ima Vas u Srbiji danas zaista puno…..“.

   • Gagi says:

    Kosovac... Isto tako bih i ja mogao da nazrem neciji psiholoski profil. Mogu mini hidroelektrane da se prave na Labu i Sitnici, da zemljaci u enklavama imaju bezbedno snadbevanje strujom nezavisno od siptara. Potrebnije su dole nego u Srbiji gde imamo i hidro i termo elektrane. Ali NE, svi vi sa KiM ste sa komunistickim kadrovima koji su razarali narod "zbrisali" za Srbiju a danas nam drzite predavanje. I to bas u ono vreme kada su siptari dole prebijali Pavla, kasnije Patrijarha, vidim branili ste i cuvali svoju pradedovsku veru a danas se jos i ordenujete za "zasluge". Decenijama se u Srbiji prodaje siptarska droga, ko to radi, jel to posao ubogog i bednog naroda sa KiM ili je to mozda "biznis" ovih nezaobilaznih politicara koji nam unakazise i porazboljevase decu u Srbiji. KO je to ranije "radio" sa siptarima a i danas nije prestao da truje narod po Srbiji. KOJA to banditska klika u nasem narodu i dalje odrzava poslovno prijateljski odnos sa siptarima kojima ovakvo stanje naroda na KiM odgovara zbog svog biznisa. Ko je TO u ranijim vremenima podsticao nas narod da prodaju svoju zemlju siptarima umesto suprotno, zar jos nekima koji su slepi nije jasno da je sve planski uradjeno i da se to nastavlja i danas. Ko TO nije spremio Srpski narod na KiM i naoruzao ga da se brani od siptarskog pogroma, sto je danas dole nas narod goloruk a siptari vukli naoruzanje iz Albanije. Sto, sto, sto - pitanje je sad pametni Kosovce. Jes, dok kuca gori mi cemo da pravimo elektrane kao da se apsolutno nista ne desava, i to je neki odredjeni psiholoski profil.

    • Kosovac says:

     @ Gagi, …..Niko te nije pitao, a ti samo vezeš o hidroelektranama. Svaka čast, kao da te je pravio Ratko Ristić dekan šumarskog fakulteta. Ne isključujem mogućnost da si i ti ugledni član Srpske Zelene Bande.

 3. Raspeto Kosovo says:

  Odrasli smo ljudi,dokle da se lažemo - šiptari ne smeju da urade ama baš ništa dok im ne odobre OKUPACIONE vlasti četvrtog rajha.Shvatimo već jednom da nema slobode za srbe sa Kosova i Metohije dok okupiranu teritoriju ne oslobodimo i dok poslednji okupatorski vojnik ne o9de tamo odakle je došao.Ko su i ŠTA TRAŽE gurke u Mitrovici.

 4. VRSK says:

  Nemaju veze Gurke sa ovim,nisu čak ni gledali iz bliza sve što se dogadjalo za vreme upada ROSU na sever Kosova. Te gurke su gomila nesposobnih Nepalaca.

 5. Karital says:

  Hmmm....Olivera Ivanović likvidirale Gurke?

 6. Kosovac says:

  Prvo što treba Aleksandar Vučić sutra da uradi to je ovo: Proglasiti okupaciju Srbije od strane Evropske Unije i od strane Sjedinjenih Američkih Država. Prekinuti predgovore sa okupatorom. Najuriti Lajčaka predstavnika okupatora. Pozvati srpski narod da počne sa formiranjem Pokreta Otpora kao pomoć vojsci Srbije, sa slobodnim pristupom naoružanja koje poseduje država Srbija. Uputiti molbu Rusiji da njene vazduhoplovno svemirske snage priteknu u pomoć u slučaju ponovne agresije zločinačke međunarodne zajednice. ……………Proglašenje okupacije je jedino rešenje, umesto ovakve dozvole da zločinačka međunarodna zajednica vršlja sa svojim „mirovnim“ inicijativama sa nožem u zubima. ……………Ne mora da su ovo bile Gurke, šta ako su to bili oni Anerički puleni iz Avgaistana?

  • Pravda says:

   Pogresno, prvo sto treba da uradi je da se obesi da ga narod ne vesa.

  • Rista says:

   Dobro, to sam ja ponavljao zadnjih bar 20 godina nekoliko puta. Normalno da je moralo ući u glave pa i u bundeve, nego, eno ti Gagi nešto poručio. Poslušaj ga. Rista će te slediti, časna reč. Neš biti sam sigurno. A štos tiče proglašenja okupacije, iako sam smatrao to za neophodno, ima tu jedan nezgodan problem, ali mi se ne raspravlja stebe. Suviše si bandoglav. Na primer, da smo oma poslušali Ristu, pa makar i tamo negde za vreme Tadića, pesma bi danas zvučala mnogo bolje, ali nismo a danas je kasno proglasiti okupaciju, drugo ne možemo jer smo proglasili pobedu, treće...Glavni promašaj vremena za tako nešto bio je Đinđić. On je bio promašaj u svakom slučaju, a Koštunica može da mu se pridruži danas. Isti gubitka ali prekasno. Ima toga još. Nego, pročitaj ponovo Gagijevu poruku.

   • Kosovac says:

    @ Rista, …..Vidi gore da sam ne samo čitao Gagitovu poruku, no sam je i citirao. Sada ti ja savetujem da je i ti pročitaš više puta, možeš ti to, kao Altajski som koji bez problema pojede sva sranja, ali srećom odmah posle toga sve to ispovraća i tako očisti organizam. Naglašavam ti ovu briljantnu misao ovog ŠUMADIJSKOG AUTONOMAŠA: „Ima Vas u Srbiji danas zaista puno…..“. (Ćao dođoši – što reče jedan čuveni Vojvođaner, ili Jeb'lo vas veslo koje vas dovezlo – što reče antisrbin slikar Mića Popović). Tako sam gospodine drugosrbijanac kompletirao psihološki profil našeg kolege komentatora Gagita. Tu glavno mesto takođe zauzima njegovo antihrišćanstvo i njegovo „nerazumevanje“ šta je to Srpski Svet. Može Gagi i dalje da napadno cmizdri za Srbijom u stilu Vuka Draškovića, često puta i kada Srbija nije tema, meni njegove reči i „briga“ za Srbiju ne smetaju, meni je više žao njega kao jednog promašenog Srbina. ……………Nažalost ja kao profilajler nisam u stanju još da kompletiram tvoj profil. U nekim stvarima si neuhvatljiv i nezajebljiv, pa je onda teško složiti kockice. Lako je dati profil Čedomira Jovanovića, Vuka Draškovića, Vesne Pešić, Nataše Kandić. Jeste da je tebi Vuk Drašković dao čistu desetku iz predmeta Srpski Svet, ali teško je sa tobom, ti praviš prevelike skokove sa srpstva na jugonostalgiju, sa srpstva na kroatocentričnost, sa srpstva na komunjarstvo. Ne daš se uhvatiti ni za rep, ni za rogove. Približavaš se profilima „persida“ i „Gagi“, ali to nije to. Eno jedan kolega komentator te je okarakterisao da nisi Srbin, ali to ne mora da je tačno – i drugosrbijanci su još Srbi, sve dok ne ozvaniče svoju konverziju u neku nostalgiju ili u neku pravu naciju.

    • Gagi says:

     Kosovac... Svojevremeno je ovaj SUMADIJSKI AUTONOMAS dok je bilo mladosti bio u Krajini i na KiM. Gde si bio TI ili si za to vreme merkao neku reku u Srbiji.

     • Kosovac says:

      @ Gagi, .....Da, bio si na KiM da se boriš protiv onih komunista sa Gazimestana.

     • Suzuki Vitara says:

      Auronomas je mogao biti u ratu samo mobilisan, a i tad je radio za neprijatelje.

    • Rista says:

     Hehe...napad je najbolja odbrana. Ali ti nisi ništa odgovorio. Pljujući po drugima nije potvrda da ti nisi jedan od onih koji su "na vreme i sporazumno" prodali svoja imanja na KiM, pomerili se u "nedođiju" Srbije i čekali da im šipci prognaju ostale Srbe koji su se nadali do zadnjeg daha da neće biti prognani, pa da ih zaposli kao robove. Imaš kancelariju, zar ne? Ne reče kakvu? Taj što je pisao da ja nisam Srbin je jedan od onih jednosložnih dosetnika koji nije u stanju da složi dve rečenice kako treba. Jednostavno, ograničen tip kome ja nisam ni dogovorio. Ti jesi u stanju, ali ljubav prema šipcima ti je glavna osobina. Mora da su te dobro platili, dok imaš kancelariju iz koje "taman kada izlaziš" setiš se nekih dosetki kako da smuvaš još nekog. Nema izbora "veliki Srbine" osim borbe. Da su na mojem ognjištu, a nisu, sigurno bih o tome debelo razmišljao i nešto preduzeo. Ali ti nisi ja. A čak što više, i tebi bih se priključio ali ti nemaš nameru da se boriš protiv šipaca. Kakva prava nacija, kakvi draškovići? Pa Draškovići novog tipa ste vi koji ste plaćeni da se iselite i to ste uradili svesno i kurvanjski pre bilo kojeg egzodusa Srba. Nisi ti jedini pa možeš da se tešiš. Sedi u svojoj kancelariji i uživaj svoju pamet i ne kupuj sebi srpstvo pljujući po drugima. Nisi ti gagiju ništa odgovorio, nego svakog ko te malo više pročita, odmah gebelsovski proglasiš antisrbinom i drugosrbijancom. Takvi akrepi kao ti su i izmislili drugosrbijance ali ne i drugošipce i drugohrvate. Sada imate iza čega da se skrivate i širite svoje pipke dok ne isisate krv ovog naroda. Ništa vama nije sveto nego onaj koji vam daje pare. Ti si soroševac, momak ali se skrivaš iza te istine nazivajući sve koji te pročitaju soroševcima. Ti si dobio pare od soroševih šipaca da budeš dobar, kao i naši plaćenici iz Krajine koji su stigli daleko pre bilo kakvog sukoba u Krajini sa debelim parama na računima. Ne prolaziš više i ako ti to niko još nije rekao, eto sada znaš. Znam ja i lično nekoliko plaćenika koji glume izbeglice u novim mercedesima pa mi nije teško da shvatim ko si ti i šta si.

     • Kosovac says:

      @ Rista, …..Hehe svaka čast, evo kompletirao si svoj psihološki profil.

 7. Srbski vitez says:

  Samo neka se gurkišu, vrlo lako mogu od gurki da postanu ćurki...razbucali bi ih ko Panta pitu...i to sve zajedno u paketu sa šipšonima! Nema opasnijeg vojnika od Srbina kad BRANI SVOJE!!! To neka upamte i ćurke i gurke i šipšoni sa sve svojim fašističkim NATO gazdama!

  • Ivana says:

   Tak smo hrabro srpski i Krajinu branili?

   • Kosovac says:

    @ Ivana, …..Kukumavka, odspavaj jednu partiju.

    • Rista says:

     Pogle kakvog idiota si dobio za podršku. Očigledno te smatraju izgubljenim slučajem pa te podržavaju čak i sa idiotima. Ti i suzuki dva brata rođena. Tvoje nebuloze on izgovori samo sa par reči. Najjači duo truleks u istoriji komentarisanja. Znaš sve njegove dosetke? Pa lepo. To je i tvoj nivo. I onaj srpski vitez ne zaostaje daleko od vas dvojice. Sad se zagrli sa kompanjonom, povedi i srpksog viteza, pa na valog da malo slavite. Koji prazni tipovi se ovde rađaju.

     • Kosovac says:

      @ Rista, …..Zaboravio si da ti je i kolega „Meda“ rekao da si našao sigurnu kuću u dupetu dr. Nestorovića. Koliko se vidi, ni boravak u dupetu te nije izlečio od natašakandićitisa. A što se tiče kolege „Srbski vitez“, nemoj da si nepravedan prema njemu. On nije ništa rekao direktno tebi što bi te ljutilo. Ne treba da ti smeta što je on tvoje Albance nazvao Šipšonima, i što u nazivu ima ono „srpski“ a nije stavio ono tvoje omiljeno „drugosrbijanski vitez“. Zaista, nema potrebe da se ljutiš, niko ti nije kriv što si se sa „Gagijem“ uhvatio u antisrpsko kolo. Mislim ovako javno. A tako si lepo glumio Srbina da bi ti zavideo svaki srpski nacionalista.

      • Rista says:

       Vidim sakupljaš tim nekih oslobodilaca, kao nekih "velikosrbijanaca", ali ne znam šta ćete zajedno da uradite. Ne znam ni šta su velikosrbijanci, ali verovatno neko golo dupe suprotno od drugosrbijanaca. I velikosrbijanci i drugo Srbijanci su podmetnuti Srbima da glođu koske. Naravno da ja nisam nalegao na te podvale, ali vidim da ima vas koji jeste i pokušavao sam da vam objasnim šta to znači, koji je to deo psihološkog udara po Srbima, ali ima vas koji to nikada nisu shvatili. Ima rodoljuba ali ima i vas teoretičara sa blistavo kljastim mislima koji vodite ovu državu u totalni kolaps. Kada vidiš kako limitirani ljudi poput tebe skiče na svaku moju reč, kako traže oslonac gde god mogu, onda treba da ti je jasno da si skrenuo, ali...Postao si tračara, rijaliti starleta i šiptarski manijak. Ne vidiš dalje od zadatka koji si sam sebi postavio, ali to nije ono što sam ja mislio. Nisi ti plaćeni lobista za Albance, suviše si glup ali verovatno pokušavaš da im se dokažeš. Čovek kome su soroš, čanak, kandićka, greta i šipci opsesija na mini hidroelektranama, nema više nikakvih tokova misli. Sve to pojeli mali, beznačajni ljudi koji su tebi ustvari ceo Svet. Ja nisam uopšte pratio te događaje oko minielektrana i ne zanimaju me, ali sam danas tiho da se ne dozvole, kada vidim kakvi ljudi hoće da ih grade. Šta ste hteli? Da potopite Srbiju i pretvorite u privatno jezero? Nemam pojma odakle si ti u tom kolu, ali šta pričati i objašnjavati vama par komada koji smatraju da je Milošević izdao Srbiju, da danas politiku u Srbiji vodi kandićka ili čanak a ne NATO komandanti? Vi ste potop. Takve kao suzuki, vitez i ko zna još pod kojim imenima se njih dva glasaju ovde sam davno otkačio jer su uzaludan napor, a tebe sam još uvek podržavao. Sada ideš u osnovnu školu ako ti to pomogne, ali bez mene. Možeš dalje i ti da se kačiš i skičiš u svom mini svetu iluzija pa ako se promeniš kroz pešes godina, možda ti se i obratim ponovo. Koji bre klošari ovde oštre jezike, prosto da čovek više ne poveruje. Potrošio sam dosta vremena na tebe i od danas moraš sam da zidaš mini hidroelektrane, grete, soroševce i kandićke ali bez mene. Ja u tom svetu duhova ne živim, oni meni ne predstavljaju ama baš ništa vredno razmišljanja, kao ni ljudi koji njih smatraju za važne događaje ili osobe na ovom svetu, ne shvatajući da su to samo delići udara i na Srbe i na ceo slobodni svet. Oni služe da nerviraju limitirane osobe. Aj sad, nevaspitana, zapenjena krmačo, marš u tvoj svet iluzija i duhova. Nema više razgovora sa tobom. Uzaludno je.

   • Srbski vitez says:

    Krajina je izdaja političara, tačnije Miloševića i bulumente debila oko njega na čelu sa onom njegovom ženturačom koja je volela da nosi cvetak u kosi.Ovo sada je nešto sasvim drugo...

   • Suzuki Vitara says:

    Tak si se i ti napalila. Znades li mi reci, zasto purgerke mog Stojka zovu Milovkliz, a ja se ne zovem Milo?

 8. Archelay says:

  Ja mislim da ove paradere ne mogu da se mere sa srpskim protivniku koji su istog zanra.Srpski specijalci su obucavani od ruskih instruktora kojima ramnog nema na svetu.Sada ispada da se taj koje odlucuje za akciju okleva vise od straha nego sami specijalci,osim ako postoji veci politicki ili takticki problem

 9. Aco says:

  Za početak podeliti golorukom narodu oružje da može da se brani. Da mogu da se uzdaju use i u svoje kljuse a ne da se čeka pogrom i dali če neko imati muda da naredi ulazak. I cena toga bice visoka...Netreba ulaziti samo iz Srbije izrokat helikopterima Rosina vozila to se moze i sa 5km i sa sigurne visine...domet njihovog avtomata na vozilu itd...A pešadija je več tamo to su ljudi koji tamo zive oni ce braniti najbolje svoj dom zarne ali ne goloruk...

 10. Nikanor says:

  Aco ko će to podeliti narodu oružje? Onaj ko je protivustavnim Briselskim sporazumom priznao nezavisnost Kosova, ukidajući na toj našoj AP sve institucije Republike Srbije, prenoseći ih u nadležnost samoproglašene Republike Kosovo, kako je on naziva Briselskim sporazumom. Onaj ko je ukinuo i civilnu zaštitu na severu KiM? Onaj ko je uklonio barikade na mostu na Ibru, preko kojih se ni pripadnici KFOR-a nisu usuđivali preći? Onaj ko i danas poziva Srbe da izađu na šiptarske izbore i daju legitimitet nelegalnoj državi. Onaj ko nikad nije objavio sadržaj Briselskog sporazuma, niti se ikad poziva na Ustav Republike Srbije, na koji je položio zakletvu (kojom se obavezao da će čuvati teritorijalni intergitet Republike Srbije, čiji je sastavni i neotuđivi deo AP Kosovo i Metohija, kako to predviđa i Rezolucija 1244 SB OUN koju on nikad ne pominje, a u UN je grčevito brane Rusija i Kina. Kad je tražio povratak do 1000 pripadnika vojske i policije na KiM, kao i povratak raseljenih 250.000 prognanih Srba, Roma, Hrvata, Turaka, Goranaca i ostalog nesrpskog stanovništva, kako to predviđa Aneks 2 Rezolucije 1244? Nikad. Zato je u više navrata na Javnom medijskom servisu (naše pravo da ne saznamo ništa) Kosovo nazvao državom, na mapi Srbije Republiku Srbiju prikazao bez Kosova i Metohije u svom sastavu ( i u Sporazumu o saradnji Srbije i Austrije potpisanom sa Kurcom, ali i na svom predizbornom plakatu. Nije li više puta izjavio da na Kosovu ništa nije Srpsko, a na medjskom ruglu PINK da će priznati nezavisnost Kosova u njegovim sadašnjim granicama? Hoće li se goloruki narod protiv do zuba naoružanih pripadnika ROSU braniti motkama? Respekt za najiskrenijeg komentatora na ovom režimskom portalu samo Ivani.

 11. Nikanor says:

  "Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti". Nije li ovakvu zakletvu položio onaj ko, posle potpisivanja protivustavnog Briselskog sporazuma 2013. godine, poziva Srbe da izađu na izbore Republike Kosovo, kojoj je on dao sve atribute državnosti, ukidajući sve institucije Republike Srbije u toj našoj Autonomnoj Pokrajini i prenoseći njihove nadležnosti na organe samozvane Republike Kosovo? Juče, na pitanje onih koji su se pravili da ne vide šta on radi punih devet godina, ko je potpisao Briselski sporazum izjavi da je to učinio Ivica Dačić, ali ne reče zašto je on, kao samozvani PPV (Prvi potpredsednik Vlade) otišao u Brisel i pored parafa Dačića stavio i svoj paraf na taj protivustavni akt. Nije Ivica Dačić po povratku iz Brisela izjavio da se valjao po patosu ispod nogu Ketrin Ešton, već on. Ne reče ni zašto je posle takvog čina tadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Aleksandar Julin podneo ostavku. Ne reče ni da je Skupština Republike Srbije jednoglasno odbacila Ahtisarijev plan, isto kao i UN, koji je predviđao priznavanje nezavisnosti Kosova, uz davanje autonomije za Srbe na severu KiM, ali da je on u potpunosti implementirao upravo taj plan, ne dajući Srbima nikakvu autonomiju. Zbog toga je izjavio da se od njega traži Ahrisarijev plan "plus plus", što u prevodu znači davanje Albancima i delova Srbije izvan administrativnog prelaza koje je on preimenovao u granične prelaze. Vulinovo Ministarstvo je preimenovao u kancelariju čiji je direktor bio otporaš Marko Đurić, danas jedan od najuticajnijih ambasadora u SAD (kad bi se kezili). Taj bivši direktor je Albancima na KiM dao međunarodni pozivni broj +383 koji imaju samo države. Uzvikivanje posle svakih nameštenih izbora "Aco Srbine" debelo mu se isplatilo, jer po zaslugama više bi mu odgovarala funkcija u nekoj drugoj ustanovi u Srbiji. Danas opet poziva Srbe da u što većem broju izađu na izbore Republike Kosovo i glasaju za njegovu Srpsku listu, koja svih ovih godina daje legitimitet samoproglašenoj državi. Što ne reče da je potpisivanje akta kojim se priznaje nezavisnost Kosova odbio njegov prethodnik Boris Tadić, što je potvrdila i njegova mentorka Angela Merkel. Nije ni hteo, ni smeo, jer je znao da bi upravo veleizdajnik tražio njegovo vešanje na Terazijama, kako je i sam Tadić izjavio.

 12. Buba Morina says:

  Ja ću da stanem na čelo ako nema nijednog hrabrog Srbina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *