БРИТАНСКИ АМБАСАДОР: Велика Британија нема ништа против Срба и Србије!

BRITANSKI AMBASADOR: Velika Britanija nema ništa protiv Srba i Srbije!

22 jula 2015

denis-kif-3 87Britanski ambasador u Srbiji Denis Kif ocenio je da je poziv članovima Predsedništva BiH da dođu u Beograd pokazatelj posvećenosti Vlade Srbije pomirenju.

Diplomata iz Velike Britanije je poručio da rezolucija o Srebrenici predstavlja vrstu komemoracije i podrške žrtvama na svim stranama.

On je, u intervjuu za Radio Slobodna Evropa, opisao kao „teorije zavere“ kritike u medijima protiv Velike Britanije u kojima je ta zemlja proglašavana za istorijskog neprijatelja srpske države, a koje su intenzivirane u toku rasprave o britanskom predlogu rezolucije o Srebrenici.

„Mislim da je zaista sada na Rusiji da objasni zbog čega su stavili veto na dokument koji je bio i neka vrsta komemoracije i podrške za žrtve na svim stranama, i koji naglašava potrebu da međunarodna zajednica zajedno radi na sprečavanju genocida u budućnosti“, rekao je Kif.

On je istakao da je britanska politika prema Srbiji bila i ostala konzistentna i ukazao da Velika Britanija podržava politiku reformi u Srbiji, usmerenu ka prijemu u Evropsku uniju, kao i pozitivnu ulogu koju Srbija igra u procesu pomirenja i boljih odnosa na Balkanu.

„Zbog toga smo podržavali odluku premijera Aleksandra Vučića da prisustvuje komemoraciji u Potočarima. Bili smo šokirani napadom koji su na njega sproveli neki ljudi“, istakao je Kif.

Povodom medijskih spekulacija da je napad na premijera u Potočarima organizovao jedan od penzionisanih agenta britanskog MI6, Kif je rekao da ne želi da komentariše „sumanute teorije zavere“.

Kif je odbacio i ocene da predlog rezolucije o Srebrenici nije bio dovoljno prodiskutovan u Ujedinjenim nacijama pre nego što je iznet na Savet bezbednosti i podvukao da je taj dokument prošao proceduru koja je u UN uobičajena.

Upitan da prokomentariše pismo koje je predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio britanskoj kraljici Elizabeti u kojem ju je zamolio da posveti pažnju rezoluciji o Srebrenici, ambasador je odgovorio da je predsednik slobodan da piše pisma i da ništa više ne može da kaže povodom toga.

Kako je naglasio, dobra vest je poseta članova Predsedništva BiH Beogradu.

„Premijerov poziv članovima Predsedništva BiH je veoma važan i pokazatelj je posvećenosti srpske vlade pomirenju i boljim odnosima na Balkanu“, podvukao je ambasador.

Kif je, takođe, rekao da Velika Britanija podržava otvaranje prvih poglavlja u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom, kako je istakao, na bazi istinskog napretka.

„Vidimo ono što je urađeno, još puno toga treba da bude urađeno i to nije jednostavno. Ali podržavamo otvaranje poglavlja za Srbiju čim ona bude spremna“, zaključio je britanski ambasador u intervjuu za RSE.

KOMENTARI13 komentara

 1. Pavle says:

  KJM.

 2. Rastko says:

  Licemjerje je važan britanski izvozni proizvod.

 3. Vujadin says:

  Prikladniji naslov: "Velika genocidna imperija zla nema ništa efikasno protiv Srba i Srbije."

 4. Apis says:

  Ambasador V.B. je stoka bez vere i karaktera. Sto ne prica o zlocinima Engleza sirom sveta. Hitler je za njih amater. Imati engleza ili crnu mambu u kuci je isto. Dokle ih ne ubije ili bar izbaaci sto dalje covek je u smrtnoj opasnosti.

 5. Vuk Samotnjak says:

  Zivim vec godinama medju potomcima britanaca (australija). Istinu o englezima malo ko zna. Nikad i nikom oni nisu prijatelji. Oni taj pojam ne znaju. Oni mrze! Mrze i porcenjuju. Sve sto nije englesko i svakog ko nije englez. Neobrazovana i primitivna banda koju bi neko morao nauciti pameti!!!

 6. Despot says:

  Gospodin Kif se "pravi englez" - on ni ne mora jer on to i jeste. Ja mu ne verujem ništa, jer da je rezolucija prošla Srbi bi bili JEDINI NAROD U ISTORJI ČOVEČANSTVA KOJI BI ZVANIČNO BIO OKVALIFIKOVAN KAO GENOCIDAN!!! Uostalom, nek prvo odgovori na pismo koje mu je javno upućeno putem medija - evo linka koga zanima: http://www.blic.rs/Vesti/Politika/575060/Srpkinja-zapalila-svet-pismom-britanskom-ambasadoru-Srbi-nisu-genocidan-narod Ja Englezima ne verujem ništa, a drugi kako hoće.

 7. milan says:

  ....britanska politika prema Srbiji bila i ostala konzistentna..... da nikada nista dobroga od Britanije.

 8. Jasmina says:

  Englezi su uništili i opljačkali sve čega su se dotakli!

 9. Splićo says:

  @Despot Rezolucija o GENOCIDU u Srebrenici prosla je u Kongresu SAD-a, a proći će i u parlamentu EU. Srbi su počinili genocid i s time se morate suočiti, kako biste prestali širiti nasilje, primitivizam, fašističku ideologiju i genocidne ideje! Englezi vam daju priliku da se riješite svoje uistinu mračne strane i postanete opet ljudi. Alinto vas očito ne zanima, već želite i dalje biti genocidni zločinci i monstrumi.

 10. Momčilo says:

  Splićo, ustaški trolu. Ti i takvi beskičmenjaci se javljate? Da ima imalo pravde na ovome svijetu, tzv. "hrvati" bi bili osuđeni za genocid nad pravoslavnim kršćanima. Sve ove negativne osobine koje želiš pripisati Srbima, jest upravo ono što je odraz vaše trule, bešćutne duše, odvratni dušmani. Ako ti je toliko stalo do istine, pročitaj "Zapisi iz NDH", autor Edmund Glaise von Horstenau, koji navodi, između ostalog, na str. 20 da je "1943. izaslanik dr. Neubacher procijenio broj ubijenih Srba na oko 750 OOO". Dakle, do 1943., a ne do kraja rata! To što se ti usuđuješ ovako licemjerno blatiti cjelokupan srpski narod, kako to samo konvertiti znaju pljuvati bez trunke objektivnosti, samo da je dokaz da nemaš srama, srca, a ni pameti. Također ti preporučujem, ukoliko ne želiš ostati zatucani nacistički zlikovac, pročitaj memoare prvog hrvatskog ministra unutarnjih poslova, Josipa Boljkovca "Istina mora izaći van..." Vrhunac vaše, hrvatske licemjernosti vještačka nacijo, jest prisvajanje Nikole Tesle. Nekako "zaboravljate" da su u veljači 1992. zlotvori zaslijepljeni mržnjom (tvoji junaci) minirali spomenik najvećem čovjeku svih vremena, pa i najvećem Srbinu svih vremena. Suoči se ti sa tamom svoje mračne duše, ološu fašistički!

 11. zoran says:

  Moguće da smo vas pomešali sa nekim...

 12. Siniša says:

  BITKA ZA PREKOPOTREBNI GENOCID Britanci su predložili rezoluciju o genocidu koji je, po njima, izvšen od strane Srba i bilo je potrebno verifikovati je u UN. Razlog je vrlo jasan. To bi zauvek obezbedilo razlog za bespravno bombardovanje tadašnje SR Jugoslavije, otimanje KiM i buduće rasturanje republike Srpske. Niko im više ne bi, za 10,20 ili više godina, mogao spočitavati kriminalne namere i bespravne akcije.

 13. Dux says:

  @ Splićo Suoči se ti prvo sa situacijom da si van serijski umobolnik!! Ti si slika i prilika nekoga ko je zakržljao u razvoju, tri razreda osnovne škole (jedva da) ima, nikada knjigu nije pročitao (ako se oduzmu Pavelićevi memoari i pripovetke Ruže Tomašić u Kanadi na motoru), patološki lažov kao i teški i okoreli pokatoličeni nacionalista ili neofašista. Uopšte nije bitno!! Sigurno ti je neko bio Srbin u familiji-od tuda taj defektivan gen zakržljalosti i poremećenosti, pomešan sa jakim nacionalističkim, neofašističkim nagonom mržnje prema svemu što je srpsko. Objašnjenje za tebe kao psihološki slučaj, se ne može naći ni u jednoj medicinskoj knjizi! Takva knjiga za sada ne postoji!!! Da je ovaj svet normalan-kao što nije, tebe bi prvog ispitivali pa kada bi ustanovili da nema leka, šutnuli bi te na neko izolovano ostrvo, Bogu iza tregera da truneš do kraja te tvoje mizerne, usrane existencije, koju ti nazivaš životom!!! Likom si, vjerojatno nešto između ljubavnog ''deteta'' dragog kobca ''Franje ti lipog'' i Jadranke Kosor'', mada sada kada bolje razmislim cili perverzan čin bi bia jako bolan za ''lezi-bezi'' Kosor-ku, pa bi se opet ponavljam, vjerojatno, izmigoljio putem vantelesne oplodnje:) Kada pogledaš, čemu ti da se nadaš??? Ili infarktu, ili samo prkošenju i gnjavaži na ovim našim srpskim internet stranicama, jer očito te niko ne j**e ni 3% odakle dolaziš!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *