БРИТАНСКИ АНАЛИТИЧАР ТВРДИ: Америка нема шта да понуди Србији! СВЕ ЈЕ ВЕЛИКА ПРЕВАРА

BRITANSKI ANALITIČAR TVRDI: Amerika nema šta da ponudi Srbiji! SVE JE VELIKA PREVARA

20 decembra 2018

Britanski novinar i analitičar Tim Džuda izjavio je danas da ne vidi da je dogovor Beograda i Prištine na vidiku, uprkos tvrdnjama iz SAD da je dogovor „nadohvat ruke“.

„Ne mislim da će se mnogo toga desiti i situacija će za godinu dana biti manje ili više ista“, rekao je Džuda za agenciju Beta.Na pitanje kako komentariše tvrdnje u pismima predsednika SAD Donalda Trampa predsednicima Srbije i Kosova, Aleksandru Vučiću i Hašimu Tačiju, da je dogovor „nadohvat ruke“, Džuda je rekao: „On ne zna gde se nalazite“.

„Sećate se članka u Mondu da Tramp ne razlikuje Balkan od Baltika. On ne zna gde se nalazite. Nema glasova s Balkana, nema puno glasova dijaspore“, dodao je Džuda.

Britanski analitačar je dodao da su pojedini ljudi iz Trampove administracije, poput savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, upoznati sa situacijom u regionu, ali da SAD generalno nemaju uticaj u regionu.

Tači nema snagu u parlamentu, dok SAD Vučiću nemaju šta da ponude, rekao je Džuda.

On je ocenio da konstatacija iz Trampovog pisma da je dogovor „nadohvat ruke“ protivreči onome što se dešava.

„U poslednja dva meseca odnosi Beograda i Prištine su mnogo pogoršani“, rekao je Džuda, dodajući da ništa ne pokazuje da je dogovor „nadohvat ruke“.

Tramp je pismima od 14. decembra da iskorste priliku za postizanje sporazuma koji je nadohvat ruke i dodao da se raduje prilici da ih ugosti u Beloj kući da bi proslavili „ono što bi predstavljalo istorijski sporazum“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vesko says:

    Reci ce mu njegov ambasador u Pristini!! Tramp povlaci vojsku sa Kosova! Kaze kosta puno a Albanci ne postuju nikoga, rade sve na svoju ruku. Hoce sporazum sto prije kako bi povukao vojsku, natjerace Albance da uvaze sve nase zahtjeve do zadnjeg zbog toga! Sprema se veliki preokret u nasu korist!! Ne iz ljubavi vec zbog interesa SAD jer Tramp ima sasvim drugaciju viziju i ne namjerava da ponovo ratuje za Albance ni pod kakvim uslovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *