Британски астрофизичар Мартин Рис тврди да је структура ДНК доказ да је њен творац – Бог

Britanski astrofizičar Martin Ris tvrdi da je struktura DNK dokaz da je njen tvorac – Bog

29 aprila 2017

Britanski astrofizičar i kosmoslog Martin Džon Ris, koji ne krije da je ranije bio ateista, izjavio je da se u poslednje vreme dogodio ceo niz interesantnih otkrića koja su preokrenula njegova gledanja na svet i njegov postanak.

Objasnio je da se neka od tih otkrića odnose na strukturu molekula DNK. I precizirao da ima u vidu naučno verifikovanu činjenicu da njeni molekuli sadrže milione kodova informacija. Pa ukazao:

„Naučnici koji se bave DNK smatraju da su njeni molekuli takvi da je nemoguće da se prvi sistem njihovog reprodukovanja pojavio bez Boga“.

Čak je dodao: „Teorije ateista na ovom planu više nisu aktuelne. Molekul DNK, koji sadrži enciklopedijski obim informacija, nije mogao da se pojavi sam od sebe i zahvaljujući evoluciji“.

Ris je dobio 1,4 miliona dolara za dokaze o postojanju Boga.

Povodom Risovog „zaokreta krema Bogu i kreacionizmu“, rukovodilac Međunarodnog instituta za teorijsku i primenjenu fiziku – Anatolij Akimov – podsetio je da su na božanski nastanak Vaseljene ukazivali i da ukazuju mnogi naučnici od autoriteta.

On ukazuje i da su nauka i hrišćanstvo sve do otkrića Isaka Njutna bili u „tesnom kontaktu“ i da nije malo naučnika koji su do svojih otkrića došli „držeći se bogoslovskih postulata“.

Akimov posebno naglašava: „Da se do današnjeg molekula DNK došlo evolucijom od prvih prostih organskih ćelija i preko mutacija – da bi se stiglo dovde bilo bi potrebno mnogo više vremena nego što uopšte postoje Zemlja i život na njoj“.

Ris je rođen 1942. godine. Od 1995. ima status „kraljevski astronom“.

Svetsku nagradu za nauku „Albert Ajnštajn“ dobio je 2003. godine.

Nagradu „Templton“ dobio je 2011, a Njutnovu medalju – 2012. godine.

KOMENTARI9 komentara

 1. Trifun says:

  Sah mat. Na kolena, trazite pokajanje ili slijedi strasna kazna.

 2. andje says:

  Jeste, takođe i sam ser Isak Njutn je istraživao fizičke zakone nebi li bolje razumeo Boga i zakone Božije koji vladaju u prirodi. Njutn je duboko vođen verom u Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista, toliko da je čak izračunao godinu ponovnog dolaska Isusa Hrista. https://opentheword.org/2013/10/16/sir-isaac-newton-predicted-world-would-end-in-2060-ad/ O da Bog postoji, u Bibliji piše da iako ga ne možemo videti nemamo izgovora jer se po tvorevini može videti da je tu bilo Tvorca. A Bogu hvala možemo ga jako dobro upoznati kroz njegovu Svetu reč Bibliju, i koroz delo njegove ljubavi u Gospodu našem i spasitelju Isusu Hristu.

 3. goran says:

  Kakva gluperda, majko moja.

  • andje says:

   Pisano je da je i najveća Božija ludost mudrija od najveće ljudske mudrosti. Takođe da ćemo i za svaku svoju reč biti opravdani ili okrivljeni. Mi sad samo pravimo račun bez krčmara, ali kada dođe Gospodar dolazi i plata po delima našim. Koliko god to nekome izgledalo kao gluperda. Za sada je milostiv piše u Bibliji i Kuranu, Bagavat Giti itd. odnosno trpi nas ne bi li svi došli do pokajanja jer smo deca Višnjeg

  • andje says:

   Osim toga ukoliko je stvarno gluperda onda je bogata gluperda jer:"Ris je dobio 1,4 miliona dolara za dokaze o postojanju Boga." Ti probaj suprotno za iste pare ako nisi kao on. Ali bolje proveravati po Bibliji jer ona svedoči o našem spasenju kroz Gospoda i Spasitelja našeg Isusa Hrista. Od 1,4 miliona dolara mnogo više vredi život večni.

 4. goran says:

  Andje, hvala ti od srca. Priznao si da je merilo svega novac. To je to tvoje hriscanstvo. Priznajem: ovaj je naucnik za mene bog. Nikad ja necu zaraditi toliko. Treba li da ostavim i adresu pa da me hriscanski duhovnici dotuku cekicem u glavu?

  • RS says:

   sve ti ime tvoje govori.....

  • andje says:

   Ma ne, zašto bi te dotukli? Nekome je trbuh bog, nekome novac. Ali za ovo ne trebaju dokazi, pogotovu dnk. Ovaj de dobio posebnu nagradu za životno delo, nagrađen je od njegovih kolega, međutim to ništa ne vredi, vredelo bi samo ako se obrati od svog neznaboštva kao što tvrdi da jeste. Ljudi obično ne veruju u Boga jer ne vide ni na sebi ni u svetu pravednosti Njegove. Međutim i ne proveravaju šta nam je Bog zapisao u Pismu i Koga nam je poslao radi čega. Odnosno biće pravednosti po delima našim, i neće izostati nijedna. Otac nebeski je ispunio svoju pravednost kroz poslanstvo Sina svog, na nama je da to primetimo, prihvatimo i izbavimo se.

 5. Jovke says:

  @Goran Veceg bolida od tebe nema. Povraca se svima od tvog neznanja,koliko gluposti od tebe da i sam u to verujes, dezintegrisi se.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *