БРИТАНСКИ „Daily Mail“ ТВРДИ: Наваљни отрован у Србији

BRITANSKI „Daily Mail“ TVRDI: Navaljni otrovan u Srbiji

15 decembra 2020

Britanski tabloid Daily Mail želeo je da „dobije na publicitetu“ za vest o „drugom trovanju“ Navaljnog, ali su na kraju novinari ove publikacije ispali smešni, jer su pomešali Sibir sa Srbijom. „PolitRussia“ je specijalno za svoje čitaoce preneo informaciju o ovom fijasku koji su izneli u javnost londonski novinari.

„Pretpostavlja se da je druga doza smrtonosnog nervnog agensa „Novičok“ data glavnom kritičaru Vladimira Putina (Navaljnom – prim. red.) kada je već bio u komi, nakon napada u Srbiji“, napisao je Daily Mail.„Veruje se da su oni koji su otrovali Navaljnog dobili pristup ka hotelskoj sobi u kojoj je on živeo u Tomsku, u Srbiji, pre nego što će odleteli za Moskvu.“

Čitaoci tabloida odmah su ukazali novinarima na njihovu grešku.

„Srbija, Sibir – ova dva naziva stalno mešaju jedno s drugim, pa više nije važno“, zamerio je britanskim novinarima jedan čitalac.

„Tomsk, Srbija – koliko često se ova dva imena mešaju više nije važno. Sada ja automatski čitam Sibir“, složio se drugi komentator. Ostali komentatori skrenuli su pažnju na još jednu nedoslednost. Novinari govore o smrtonosnom nervnom agensu, dok je Navaljni, koji je, prema Britancima, dva puta otrovan, ostao živ.

„To malo govori o Novičoku – jednom od najsmrtonosnijih nervnih agenasa na svetu, prema mišljenju „stručnjaka“. Ili je u pitanju to, ili to nije bio „Novičok“, piše jedan engleski internet korisnik.

Prve novine koje su pisale o ponovnom „trovanju“ Alekseja Navaljnog bio je The Sunday Times. Upravo su se novinari iz ovog medija pozvali na „izvore“ u britanskim obaveštajnim službama. Ovu „vest“ su preneli mnogi zapadni mediji, ne praveći razliku između Sibira i Srbije.

(Politros.com / balkanrus.com)

KOMENTARI9 komentara

 1. Duca says:

  Nisu pomešali, tako i jeste! Ako su Srbi krivi za sve, a jesu, po definiciji moraju biti krivi i za Navaljnog. Uostalom, ko bi bolje od Engleza to mogao znati? (možda Persida?)

  • Suzuki Vitara says:

   Sida ce da se kune, da su mu zli Veliko Srbi dali gljive ludare, koliko je hteo da pojede. Nevaljali inace tvrdi da su sve gljive jestive, samo je zaboravio, da jesu jestive, ali neke samo jednom.

   • Zorana says:

    Sram vas bio obojicu. Vredjate zenu zato sto nije vas partijski istomisljenik. Vama su partije mozak popile, a Persida razmislja trezveno. Bice da ste vas dvojica praznoglavaca ljubomorni sto je zenska glava pametnija od vase dve zajedno.

    • Suzuki Vitara says:

     Zoko oko moje,kad bi tako pametna mogla da nam objasnis, koje partije nije poslusnik? DS, LDPa, svih derivata DOSa, SNSa. To su uglavnom sve partije koje gaje vise-manje Ruso fobnu politiku i politiku ismevanja i preumljavanja Srpskog naroda. Osim pred izbore, kada se naglo u njima probudi patriotizam.

    • Duca says:

     Žalim slučaj, nikad u životu nisam bio (niti ću biti) član neke partije. Samo sam dosta toga u životu video, pa spajam iskustvo, znanje i ono što vidim i to upoređujem sa onim što pojedinci pričaju. Ako pretpostavim da nisu glupi, onda moram da vidim zašto pričaju gluposti i onda istina mora da ispliva. Što se tiče tvoje jadne "žene", to što piše jako ne liči na ženski tekst, to je obično provokacija, nema tu konsistentnosti u komentarima na razne tekstove što ukazuje na cilj. Sad trči u svoju partiju i viči kako su nepartijci najgori! U tome ću se (jedino) složiti sa tobom, jer nas niko ne indoktrinira, nikome ne moramo podilaziti da bi dobili državni posao, pa smo jedini koji mogu biti realni (mogu biti, svakako ne znači da svi i jesu to je fakt).

 2. Kosovac says:

  Ovaj Nevaljni nikada ne bi bio otrovan u Srbiji. Zato što bi ga srpski vladajući sorošoidi dočekali sa hleba i soli, a svi znamo da to nije otrovno. Druga mnogo važnija činjenica jeste da srpska vladajuća sorošoidna klika nema nameru da sa Evropskog puta skrene ni milimetar. Pre bi skrenula sa puta onog obožavanog Nepomenika, nego sa Evropskog. Ja ih razumem, oni to rade zbog svoje dece.

 3. I Love persida says:

  Britanija i amerika su nam uvek lepo mislili, ako su ga oni otrovali da napakuju Putinu, onda zašto Srbi ne bi bili krivi? Tako sve dobija jedan lep kolaž za bestseler u medijima a ni ti Srbi nisu zaboravljeni ni zapostavljeni. Blago nama s njima. Navaljni se još trza od navičoka, pa nije čovek probao šljivovicu od 70% - da progoriš čarape.

 4. test01 says:

  aii Sta tek da je bio u Srbiji... Ovo vam samo pokazuje koliki nam je zapad "prijatelj" i koje "dobro" nam zeli !!! AKo ste slucajno zaboravili onaj pokusaj za genocid - i to na nama Srbima nad kojima je taj isti zapad izvrsio genocid !!! Britanska g... tu prednjace po obicaju !

 5. šiško says:

  A je li, leba vam, jesu li mu Srbi smrsili konce pre ili posle one inscenirane nesreće sa helikopterom i odnošenja bebe Šahide pravo u londonsko porodilište od strane Tonija Blera, gde se kobajabi porodila princeza Kejt i kobajagi dobila tu istu devojčicu, samo joj je dala ime Šarlota? Shvatili smo sve, ne vredi vam više da nam skrećete pažnju sa ove vaše strašne sramote. Vi to radite da vam ne bismo postavili pitanje i o ostaloj srpskoj deci, kanibali, decoubice, lopovi, da ne pitamo gde su, koliko ste ih ukrali, koliko kupili od gadova sličnih vama u srpskim službama? Ko poznaje oca i majku ove devojčice neka pogleda sliku male šarlote i ja čvrsto verujem da će pronaći mnogo sličnosti izmedju roditelja i deteta. Takodje možete uporediti i datume rodjenja koji se gotovo podudaraju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *