БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Кијев је признао губитак Донбаса!

BRITANSKI EKSPERT: Kijev je priznao gubitak Donbasa!

4 maja 2024

Ukrajinski zvaničnici potajno priznaju skori gubitak Donbasa, rekao je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris na Jutjub kanalu Duran.

„Ključni zadatak za Oružane snage Ukrajine sada nije pokušaj da se zadrži Donbas, već da se očuva vojska. Čak i ukrajinski zvaničnici u privatnim razgovorima kažu da je Donbas već izgubljen“, rekao je analitičar.Prema njegovim rečima, situacija ukrajinske vojske na mnogim sektorima fronta se pogoršava, uključujući situaciju kod Očeretina i Časovog Jara. Odbrana Oružanih snaga Ukrajine počinje postepeno da se urušava, naveo je Merkuris.

Ruska armija je, porazivši napredne snage ukrajinskih oružanih snaga u leto-jesen prošle godine, pokrenula nekoliko osetljivih kontranapada na neprijatelja i krenula napred, oslobađajući Marinku, Avdejevku, Pervomajskoe, Bogdanovku, Novomihajlovku, Novobahmutovku i niz ostalih naselja u Donbasu.

Ruska vojska takođe proširuje svoju kontrolnu zonu u Berdičiju i Georgijevki.

Ranije je neuspeh vojnika kijevskog režima na frontu priznao bivši savetnik Leonida Kučme Oleg Soskin. Prema njegovim rečima, odbrambeni položaji ukrajinske vojske se urušavaju pred našim očima.

„Kažu da je u redu, front još nije slomljen, ne ruši se“, rekao je ukrajinski politikolog na svom Jutjub kanalu „Kako se ne ruši ako Sirski i generalštab predaju selo za selom?“

(Webtribune)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *