БРИТАНСКИ ГЕНЕРАЛ: Имамо муниције за само 22 сата великог рата

BRITANSKI GENERAL: Imamo municije za samo 22 sata velikog rata

4 maja 2023

BRITANIJA danas ima tako male zalihe municije bi bila dovoljna za samo 22 sata ako bi izbio rat velikih razmera sa njenim učešćem – izjavio je njen general-major Rupert Džons.

Njegov zaključak ide i šire:

„Velika Britanija i naši saveznici su krajnje nespremni za pravi rat. Za ozbiljan vojni sukob. To je zbog ogromne količine municije koja je isporučena Ukrajini“.Džons je dodao da London treba što pre da reši pitanje prebacivanja borbenih aviona ukrajinskom režimu. Po njegovom mišljenju, tako će se brže rešiti ukrajinski konflikt.

Rusija zna, naravno, da su Britanci sami sebe bezmalo razoružali, ali i ne pokušava da to iskoristi. Ne bi pokušala ni da ne izvodi specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

A Britanci – da Rusi imaju čime da pucaju manje od jednog dana – možda se ne bi usudili da je napadnu sami, ali bi nagovarali Amerikance da zajednički aktiviraju ceo NATO i da udare.

Tako je njihov Vinston Čerčil Vašingtonu predlagao operaciju „Nezamislivo“ koja je bila plan udara po SSSR 1. juna 1945-te.

Sa bacanjem atomske bombe na Kremlj.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa finskim predsednikom Saulijem Ninisteom rekao da će Zapad početi da snabdeva Kijev borbenim avionima kada ukrajinske trupe krenu u ofanzivu.

Velika Britanija je saopštila da neće poslati helikoptere tipa „Apač“ Ukrajini.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *