БРИТАНСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИО НАЈВЕЋИ СТРАХ ЛОНДОНА: Кина је највећа претња, престижу нас на сваком пољу

BRITANSKI GENERAL OTKRIO NAJVEĆI STRAH LONDONA: Kina je najveća pretnja, prestižu nas na svakom polju

15 decembra 2020

KINA u ovom trenutku predstavlja najveću pretnju za Ujedinjeno Kraljevstvo, izjavio je šef Strateške komande oružanih snaga Velike Britanije, general Patrik Sanders.

– Kina je najveća strateška pretnja za našu zemlju – rekao je general u obraćanju u Kraljevskom institutu za međunarodne odnose.On je naglasio da zbog pandemije virusa korona Kina, kao i niz drugih država i kriminalnih grupa, želi da okrene situaciju u svoju korist. General je dodao da su ove snage usmerile pažnju na proizvodnju i raspodelu vakcina, za zdravstveni sistem i vladine službe.

Prema rečima Sandersa, Nacionalni centar za sajber-bezbednost Velike Britanije mesečno otkriva oko 60 ozbiljnih incidenata u sajber prostoru – više nego ikad pre. S tim što su u poslednjih devet meseci 200 imali veze sa virusom korona.

Prema njegovim ocenama, dok je London bio zauzet borbom protiv ekstremizma na Bliskom istoku, Kina je prestigla Veliku Britaniju u tehnološkom planu. Sanders je pomenuo kinesko interesovanje za 5G, militarizaciju kosmosa, supersonično oružje i okarakterisao ove tendencije kao „promenu paradigme u stavu (Kine) prema borbenim dejstvima“.

– Žalim da imamo konstruktivne odnose sa Kinom, ali neke njene aktivnosti izazivaju našu zabrinutost – zaključio je Sanders.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Znači,Kineska prva invazija jeftinim plastičnim japankama na Britanska otočja i šire,nije uspjela!Sad se spremaju udariti sofistiranije,Frankejnštajn je završio osnovnu školu i ušao u srednju školu i pubertet,bit će belaja!

  2. Archelay says:

    A sta treba,Kina ili Rusija pa cak i Turska da vas pitaju dali mogu u toalet?Sa ovom nesrecom koju ste vi insalirali stvorili ste uslove cak i srednje razvijena zemlje da se pretvore u vas konkurent.Daklem ne mesecima,ne decenijama,ne stoletima nego hiljadama godina krojite sudbinu ljudskoga roda metodama rusenja,ubijanja,palenja i progona.I,na kraju,dosetili ste se da se docepate bumerangom i to za vas je kraj jer neznajuci kako to funkcionise udarili sebi udarac od koga nema povratak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *