БРИТАНСКИ ГЕНЕРАЛ ШОКИРАО АМЕРИКУ: Доста је било лажи! Руси могу да…

BRITANSKI GENERAL ŠOKIRAO AMERIKU: Dosta je bilo laži! Rusi mogu da…

19 novembra 2018

NOVI modeli ruskog naoružanja učinili su zemlje Zapada krajnje ranjivim u slučaju vojnog konflikta sa Moskvom – upozorio jre britanski general Ričard Barons.

A general Barons nije tek jedan od hiljada generala u svojoj zemlji. On je ser. On je bio i komandant Združenih oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva.Utoliko je indikativnije što je svoje u Londonu, Vašingtonu i Briselu otvoreno upozorio:

„Rusi sada u svojim arsenalima imaju potencijal kakvog kod nas nema. Ni po vrsti ni po količinama. To je rizik za Zapad u kratkoročnoj perspektivi“.

U intevjuu Sunday Times dodatno je objasnio:

„Rusi su pažljivo izučili američku vojnu nadmoć i razmislili kako može da joj se doskoči. Tako su se pojavile hipersonične rakete koje su u stanju da do američke teritorije stignu za samo šest minuta. To je dva puta brže od najbržih raketa koje su sada u naoružanju različitih država“.

Barons ima i dodatno upozorenje:

„Te rakete je mnogo teže obarati od postojećih. Mi za to nemamo potrebne elemente protivraketne odbrane. Rusija je želela – to je njena vojna strategija – da ima odlučujuću superiornost na velikom rastojanju kako bi pobeđivala protivnike bez kopnenih operacija. A NATO, uprkos ovome, drema i ne mobiliše vlastite resurse“.

Proteklih nedelja su se i iz Vašingtona čuli glasovi koji opominju da SAD nisu spremne da se suprotstave „mogućim napadima hipersoničnim raketama sa strane Rusije ili Kine“.

BONUS VIDEO: Evo gde Putin greši na Balkanu

(Fakti)

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ovo kad pirgavi nakot govori amerikancima o lažima je isto kao kad prostitutka kritikuje drugu prostitutuku za nemoral!

 2. Miraš says:

  Ko neće brata za brata imaće tuđina za gospodara. To je sudbina, ali i izbor Ukrajine da baš hoće da bude služinče Zapada. Kosta Trifković baš puno zna ali evo ovu osnovnu narodnu mudrost ne zna. Ukrajina čak ima težinu one kletve "Dabogda ludu sestru po svetu tražio". Dokle više i zašto Rusija treba da nosi takav samar? Po čemu su greške Rusije nepripremljenost za dve obojene revolucije ali u Ukrajini. Ukrajina nije jedna od 22 republike R. Federacije ili jedan od 85 federalnih subjekata R.F. da bi Rusija bila dužna da o njoj (o Ukrajini) vodi računa. Je li Trifković svestan kolika je Ukrajina, koliki je njena zaduženost i koliko treba uložiti u njen razvoj? Po veličini i po težini Ukrajina ne može da se poredi ni sa republikama R.F. jer je slična Centralnom federalnom okrugu koji obuhvata 18 subjekata R.F. i čiji je administrativni centar Moskva. Ima Rusija gde da ulaže u razvoj u svojih 8 federalnih okruga koji su joj lojalni i odani. U Ukrajinu, Belorusiju i još neke delove zemlje bivši SSSR je baš mnogo ulagao i posle prvog i posle drugog sv. rata, puno više nego u druge delove zemlje, da ne ulazim dublje u priču zašto je to bilo tako, da bi se 1991 godine sva ta nekadašnja ulaganja u Ukrajinu pokazala kao promašene investicije. Slično se dešavalo i ranije kada je ruskim naporima i oslobadjana i obnavljana Ukrajina. Shvatite već jednom da Rusija neće rasipati svoje ni ljudske ni materijalne snage na nelojalne saveznike. Kako neke druge bivše sovjetske republike sada nezavisne države kao što su Belorusija, Kazahstan, Jermenija, Tadžikistan, Kirgistan kako one mogu da pronadju zajedničke interese i da normalno saradjuju sa Rusijom.

 3. Budi Bog s nama says:

  Pa to jeste drug Ričard Barons, ali na vašu štetu. Plašite se Rusije jer mislite da će oni postupiti krvnički kao što bi vi postupili prema njima samo da to možete. Rusija i Kina zaista imaju hipersonične rakete koje lete po 5 maha i ništa ne može da ih zaustavi, ali kao što vidite nikome ne prete sa tim raketama, a gospodin Ričard pokušava da ih obori pre poletanja, e to ne može.

 4. padre says:

  Kako drema, pa vidiš, koliko troše samo Ameri!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *