BRITANSKI KOLUMNISTA PITA: Šta bi Amerika uradila kada bi Rusija plaćala i organizovala državni udar u Kanadi?

BRITANSKI KOLUMNISTA PITA: Šta bi Amerika uradila kada bi Rusija plaćala i organizovala državni udar u Kanadi?

22 maja 2014

5pHagsg Ukraine„Pokušajte da zamislite…” – ovako počinje svaki deo članska poznatog britanskog kolumniste Nila Klarka koji je objavljen na sajtu ruske satelitske televizije Russia Today.

„Pokušajte da zamislite da je demokratski izabrana vlada Kanade bila svrgnuta državnim prevratom koji je finansirala Rusija, a da još u tom prevratu važnu ulogu odigraju desni ekstremisti i neonacisti. Pa da još nova vlada Kanade odmah ukine zakon koji je garantovao francuskom status oficijelnog jezika. Povrh toga, da tajkun-milijarder bude imenovan za gradonačelnika Otave, a da nova još potpiše sporazum o asocijaciji sa ekonomskim blokom kojem je Rusija na čelu” – napisao je Klark.

I odmah posavetovao svojim čitaocima da zamisle kako bi odreagovao svet da je Rusija potrošila pet milijardi dolara na smenu režima u Kanadi, a da potom kanadska energetska firma u svoj savet direktora uključi sina nekog istaknutog ruskog političara.

„Pokušajte takođe da zamislite da sirijska vlada organizuje skup „Prijatelja Velike Britanije” i da na njega budu pozvane grupe država koje podržavaju nasilno obaranje vlade Dejvida Kamerona. Pa da još sirijska vlada i njeni saveznici daju milione i milione dolara britanskim antivladinim „ustanicima” koji ubijaju britanske građane, bombarduju škole, bolnice i univerzitete. Isto tako: da ministar spoljnih poslova Sirije osudi održavanje opštih izbora u Velikoj Britaniji, da ih nazove „parodijom na demokratiju” i da izjavi da Kameron mora podneti ostavku pre održavanja izbora” – posavetovao je Klark u širem tekstu.

Po njegovom mišljenju, kad bi Rusija zaista potrošila pet milijardi dolara na svrgavanje demokratske vlasti u Kanadi ili Meksiku i dovela na vlast prorusku huntu – u nekoliko narednih sati bi došlo do široke vojne intervencije SAD.

Zapadni mediji bi je opravdavali, nazivajući akciju Vašingtona „odgovorom na rusku agresiju”.

KOMENTARI9 komentara

 1. vlada-cile says:

  pa da slazem se...

 2. Za Srbiju says:

  Vrlo slikovito. Možda retardirana zapadna javnost nešto ukapira.

 3. Mihajlo Bulut says:

  Ovo sto je novinar napisao je nesto sto 99% obicnog sveta vec zna a on to njima predstavlja kao "ZAMISLITE"??!

 4. jugoslav mitic says:

  svi su oni u sluzbi svojih neokolonijalnih drzava,ukljucujuci i nasu vlast

 5. 1003 says:

  tacnije u sluzbi DRZAVNE PRIVATNE BANKE koja ih ucenjuje i regira svetom

 6. Yossarian says:

  At Bulut Svaki dan se kao turisticki vodic susrecem se i komuniciram sa brojnim gostima engleskog i francuskog govornog podrucja. Bez obzira sto mi mislimo da normalan narod sve kapira, to jednostavno nije tako, jer je moc medija odavno prevazisla moc samorasudjivanja, istrazivanja i fokusa. Ne pomaze ni sto ogromna vecina zapadnjaka govori samo svoj jezik, te im je druga strana medalje nedostupna, sve i da se zanimaju za nju. Dakle, pokusavam da im zagrebem po usvojenoj slici tako sto postavljam pitanja oko kojih se zamisle, ali napredak je blizu nuli. Vecina misli da su evropljani sa istoka ili zrtve propagande, ili njeni agenti, a nivo nedostatka opste kulture i znanja (cast izuzecima) je prosto tezak za poverovati.

 7. SASA says:

  Isto tako nikad nece ubica lopov ili silovatelj da zamisli kako bi bilo da se zamjeni sa svojom zrtvom...Zamisli da kazes lopovu *zamisli lopove da tebi ulaze u kucu i kradu namjestaj i novac* pa nema smisla nikakvog , tako i zapad nikad nece zamisliti sta bi bilo kad bi bilo...sve do treceg otadjbinskog.....

 8. Kralj, car, bog na zemlji says:

  Zamislice ali tek kad im budu padale bombe...

 9. mića spasić says:

  Ovo meni izgleda, kao kada slepcu objašnjavate kako izgleda plava boja. Ljudi sa zapada, možda negde duboko u duši i znaju da njihovi vladari rade stvari koje nisu ljudske, koje nisu u redu, ali okreću glavu, jer im to odgovara. Znaju, ako se pobune, da će izgubiti onaj način života koji sada imaju, i nisu spremni da to promene, čak i ako bi ta promena bila najmanja moguća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *