БРИТАНСКИ МЕДИЈИ: Лондон забранио свим својим званичницима да Русију називају „непријатељском земљом“

BRITANSKI MEDIJI: London zabranio svim svojim zvaničnicima da Rusiju nazivaju „neprijateljskom zemljom“

22 avgusta 2023

BRITANSKO ministarstvo spoljnih poslova zabranilo je svim svojim zvaničnicima da koriste izraz „neprijateljska država“ u odnosu na Rusiju, Severnu Koreju i Iran, objavio je The Times.

Londonski list je naveo da se UK-diplomatija plaši da bi takvi izrazi mogli „razočarati“ Kinu!„Upotreba kvalifikacije `neprijateljska države` (zemlja) zabranjena je u svim vladinim dokumentima i u običnoj internoj razmeni poruka između državnih službenika, ministara i savetnika putem e-pošte i VotsApa“, precizirao je The Times, pozivajući se na sopstvene izvore.

Dodatno je ukazao da se u instrukciji Ministarstva spoljnih poslova naglašava da države same po sebi nisu neprijateljske, već da samo mogu da „preduzimaju neprijateljske akcije“.

The Times procenjuje da je zabrana „deo nastojanja da se poboljšaju diplomatski odnosi sa Kinom“ i da ta ambicija obuhvata i zemlje kao što su Rusija, Severna Koreja i Iran.

U maju ove godine, Velika Britanija je svoju listu antiruskih sankcija proširila uvođenjem restriktivnih mera protiv 86 pravnih i fizičkih lica povezanih sa Ruskom Federacijom. Pa joj dodali potom još devet imena.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF Dmitrij Medvedev upozorio je sunarodnike da je Velika Britanija bila i da će ostati večiti neprijatelj Rusije i da se zato svaki zvaničnik Ujedinjenog Kraljevstva može smatrati legitimnom metom Ruske Federacije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *