Британски медији о новој руској подморници: „Најсмртоноснија“ (ВИДЕО)

Britanski mediji o novoj ruskoj podmornici: „Najsmrtonosnija“ (VIDEO)

28 novembra 2017

Zapadni mediji, među kojima su „Dejli mejl“, „Dejli ekspres“ i „Dejli star“, objavili su materijal o novoj ruskoj podmornici „Knez Vladimir“, koja je 17. novembra porinuta u more u Severodvinsku.

List „Dejli mejl“ je podmornicu nazvao „najsmrtonosnijom podmornicom na svetu“. U članku se navodi da je „Knez Vladimir“ opremljen sa 20 interkontinentalnih balističkih raketa R-30 „Bulava“ (zapravo ih ima 16), koje imaju višeciljne bojeve glave snage 150 kilotona. Podmornica može da lansira rakete na rastojanje do 9.300 kilometara i ima radnu dubinu potapanja do 400 metara, što je čini gotovo nevidljivom za lokatore, naglašava list.

Takođe se navodi da američki konkurent „Kneza Vladimira“, podmornica „Ohajo“, nosi 24 balističke rakete „Trident II“ koje imaju kraći opseg pogađanja, pri čemu ova podmornica ima manju radnu dubinu.

U komentarima ispod tekstova razvila se živa diskusija.

„Čini se da su oni otišli nekoliko godina napred kada je reč o takvim stvarima“, piše Solution.

„Veći deo ruskog oružja je otpad, koji će se raspasti do doručka. Bez obzira na to šta govore vaši lideri, Rusija nije velesila i NATO će zahvaljujući Sjedinjenim Američkim Državama lako zgromiti ove drevne tenkove i pešadijska borbena vozila“, protivreči mu BetterDeadThanRed.

„Rusija postaje svetski lider i to niko ne uzima u obzir. Kada se naši lideri jednom dogovore to će izazvati rat protiv nje. Moramo biti u istom timu sa Rusijom, a ne da povećavamo trvenja, kao što to čini Mejova“, smatra vivelo.

„Pitam se, u čemu je smisao? Šta znači to što će raketa postići cilj trenutak ranije? Kao odgovor će stići ista takva raketa. Bolje je usmeriti resurse na razvoj i pobedu u malim konfrontacijama. Ne može biti pobednika u nuklearnom ratu“, smatra leapingwolf.

„Knez Vladimir“ je četvrta nuklearna podmornica Projekta 955 „Borej“ i prva modernizovana krstarica serije „Borej A“. Trebalo bi da uđe u borbeni sastav Severne flote već 2018. godine. Na brodogradilištu „Sevmaš“ grade se još četiri podvodne krstarice, a njihovo poniranje u vode planirano je do 2022. godine.

KOMENTARIJedan komentar

  1. R.Srpska says:

    Zapad razume samo jezik sile, sa njim treba pricati samo sa pozicije sile i bahato.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *