Британски медији о новој руској подморници: „Најсмртоноснија“ (ВИДЕО)

Британски медији о новој руској подморници: „Најсмртоноснија“ (ВИДЕО)

28 новембра 2017

Западни медији, међу којима су „Дејли мејл“, „Дејли експрес“ и „Дејли стар“, објавили су материјал о новој руској подморници „Кнез Владимир“, која је 17. новембра поринута у море у Северодвинску.

Лист „Дејли мејл“ је подморницу назвао „најсмртоноснијом подморницом на свету“. У чланку се наводи да је „Кнез Владимир“ опремљен са 20 интерконтиненталних балистичких ракета Р-30 „Булава“ (заправо их има 16), које имају вишециљне бојеве главе снаге 150 килотона. Подморница може да лансира ракете на растојање до 9.300 километара и има радну дубину потапања до 400 метара, што је чини готово невидљивом за локаторе, наглашава лист.

Такође се наводи да амерички конкурент „Кнеза Владимира“, подморница „Охајо“, носи 24 балистичке ракете „Тридент II“ које имају краћи опсег погађања, при чему ова подморница има мању радну дубину.

У коментарима испод текстова развила се жива дискусија.

„Чини се да су они отишли неколико година напред када је реч о таквим стварима“, пише Solution.

„Већи део руског оружја је отпад, који ће се распасти до доручка. Без обзира на то шта говоре ваши лидери, Русија није велесила и НАТО ће захваљујући Сједињеним Америчким Државама лако згромити ове древне тенкове и пешадијска борбена возила“, противречи му BetterDeadThanRed.

„Русија постаје светски лидер и то нико не узима у обзир. Када се наши лидери једном договоре то ће изазвати рат против ње. Морамо бити у истом тиму са Русијом, а не да повећавамо трвења, као што то чини Мејова“, сматра vivelo.

„Питам се, у чему је смисао? Шта значи то што ће ракета постићи циљ тренутак раније? Као одговор ће стићи иста таква ракета. Боље је усмерити ресурсе на развој и победу у малим конфронтацијама. Не може бити победника у нуклеарном рату“, сматра leapingwolf.

„Кнез Владимир“ је четврта нуклеарна подморница Пројекта 955 „Бореј“ и прва модернизована крстарица серије „Бореј А“. Требало би да уђе у борбени састав Северне флоте већ 2018. године. На бродоградилишту „Севмаш“ граде се још четири подводне крстарице, а њихово понирање у воде планирано је до 2022. године.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. R.Srpska says:

    Zapad razume samo jezik sile, sa njim treba pricati samo sa pozicije sile i bahato.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u