БРИТАНСКИ МЕДИЈИ ПОДИГЛИ УЗБУНУ – АЛАРМИРАЈУ ШИПТАРЕ: Руси у Прешеву планирају да…

BRITANSKI MEDIJI PODIGLI UZBUNU – ALARMIRAJU ŠIPTARE: Rusi u Preševu planiraju da…

2 aprila 2018

Moskva će rasporediti nukleralno oružje na Balkanu, tačnije na jugu Srbije. Kako pišu albanski listovi, pozivajući se na britanski list “Dejli Star“, nova ruska baza će se nalaziti u Preševu i biće opremljena raketama srednjeg dometa. Ovo je posebno važno zato što se ovaj grad nalazi blizu administrativne linije sa Kosmetom što može dovesti do toga se Rusija i SAD sukobe upravo na Balkanu. Ovim taktičkim potezom Putin bi pokušao da stavi pod kontrolu Amerikance koji imaju svoje baze u Poljskoj i kontrolišu Balkan, ali i zemlje kao što su Grčka, Italija, Austrija, Kosovo i Albanija. Navodno, srpske vlasti su spremne da pregovaraju o ovoj opciji. Kako navodi albanski list iz Preševa, Srbija je od Rusije već dobila četiri aviona MIG-29, a “ima u planu da od Rusije traži nuklearno naoružanje, kao i neke druge vrste vojne opreme“.

“Izgleda da Rusija razmišlja o tome da protivavionski raketni sistem “S-400“ rasporedi u Srbiji“, navode preševski mediji . Prema pisanju albanskih medija, koji se pozivaju na britanske izvore, NATO je dobio signal za uzbunu još kada je Putin u Kaljingradu, ruskoj enklavi koja se nalazi između Poljske i Litvanije, narpavio jedan od najsnažnijih vojnih garnizona na svetu. Prema mišljenju nekih zapadnih analitičara, Kaljingrad koji je odsečen od svog centra je i najranjiviji deo Rusije, ali i mesto odakle bi Rusija sa svojim saveznikom Belorusijom mogla da započne ofanzivu i vrlo brzo odseče baltičke države od ostalih država- članica NATO.

(M. Ćurčić, Vidovdan)

KOMENTARI17 komentara

 1. Stepa says:

  Konacno se setili. Da su to ranije uradili siptari u juznoj Srbiji ne bi dizali noseve. Nadam se da ce po jednu postaviti i u sandzak i u vojvodini pa da se tako jednom stane svima na put. Mozda bi sam vrh uspeha bio kad bi se preko noci to uradilo i u Mitrovici

  • Prorok says:

   Nekad davno kad su se Cesi probudili, zatekli su Ruse u dvoristu. Ko zna mozda ce i Taci imati Rusa za komsiju.

   • Batina says:

    Najsvjeziji je Krim. Rusi znaju svoj posao. Prvo baza na Kubi pa posl ostalo.

 2. milos says:

  Kakvi bolidi tome veruju ?

  • Velika Metla says:

   Milos@ni ja ne verujem,mada što da i ne! Kad su mogli ovi angloserski okupatori da ih postave gde god su hteli,i to silom,zašto ne bi i Rusija moglo voljom Srba?

   • medo says:

    Bravo

  • Prorok says:

   U sta ti verujes?

   • Miraš says:

    Ne verujem ni ja iz više razloga. Ne verujem da Vučić to plnira, a ne verujem ni u takvu lokaciju za rusku bazu, a Preševo je baš zavučeno ispod jugoistočnog dela Kosmeta, istočno od Vitine, severno je Gnjilane a južno je granica sa Makedonijom. Ima oko 87% Albanaca pa ni po tome nije lokacija za rusku bazu. Pa još ih zastrašuju sa nuklearnim naoružanjem, a nuklerno ih je zaprašio njihov NATO još 1999 godine, ali to izgleda računaju samo kao prijateljsko ozračivanje. Tekst je baž lažljiv i huškački. Britanci manipulišu sa Albancima baš prepotentno i ružno kao da su ovi skroz nepismeni i neobavešteni.

 3. Svetislav Surina says:

  Treba nam nuklearno oružje da stavimo šaku šiptara u red.

  • Batina says:

   Ne brini za scifutare, njih ce uranijum da iskorjeni.

   • goran says:

    A tebe ce uranijum da postedi, glupi covece.

 4. miki says:

  Vrlo verovatno da je istina. U tom slucaju Srbija ce biti mirna dugi niz godina , mada da budem iskren vise bih voleo da se ispuni Andricev predlog(Ivo Andric kada je bio ambasador) da se podeli Albanija izmedju nas i Italije a siptari sa kosova da se protereju u Tursku . A da ustase njih eliminisati pre siptara oni su rak rana sa nemcima i vatikanom u Evropi.

  • zlatko says:

   I meni se Andrićev predlog dopada. To bi vratilo malo reda na ovu planetu.

 5. Bole says:

  Sta ce nam nuklearke to je glupost, ali S-400 bi bio savrsen. To bi bilo dobro.

 6. PRVA LINIJA says:

  DOBRO DOSLI BRACO, S400 IMA DOMET DO 600KM. TAKO DA OKRUZITE SESTAROM OKO SRBIJE DA VIDITE KO VISE NECE SMETI DA LETI, MORE PESKE IMA DA IDU... A BOJEVU GLAVU AKO NEMA DI DA STAVE JA SE JAVLJAM, MOZE KOD MENE U DVORISTE, U CEBE IMA DA JE ZAMOTAM DA NE OZEBE... JEDNA BAZA MENJA SVE A TREBA NAM BAR DVE-TRI...

 7. goran says:

  Bilo bi dobro, ali cisto sumnjam, cisto sumnjam.

 8. Beli Orao says:

  Zlotvorima se priviđaju bjeli miševi pa su već sada napunili gaće. Lijepo ,lijepo nebi li Bog i dao!!!!😁😁😁😂😂😂😂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *