BRITANSKI MEDIJI: Zapad bez razloga okrivljuje Rusiju

BRITANSKI MEDIJI: Zapad bez razloga okrivljuje Rusiju

7 marta 2014

newspapers-885554171-1985448Zapadne zemlje, koje su doprinele zaoštravanju političke krize u Ukrajini, neosnovano okrivljuju Rusiju za „nečuvenu agresiju“, smatra analitičar britanskog nedeljnika „The Guardian“ Šejmas Miln.

Po Milnovim rečima, optužbe da je Rusija počinila „nečuvenu agresiju“ potpuno su neosnovane jer nije bilo nikakvih vojnih sukoba ni krvoprolića, piše „The Guardian“.

Britanski novinar napominje da je Zapad sam stvorio ukrajinsku krizu i primorao Janukoviča da potpiše sporazum o asocijaciji sa Evropskom unijom koji se zasniva na principu „sve ili ništa“.

Pod pritiskom Zapada sa vlasti je svrgnut legalno izabrani predsednik, koga neki, istina, optužuju za korupciju. Umesto njega Zapad je na vlast doveo neonacističku vladu, što je presedan u Evropi nakon Drugog svetskog rata.

Miln takođe navodi da je potpuno apsurdno da Sjedinjene Američke Države optužuju Rusiju za kršenje međunarodnog prava „kada su upravo SAD, Velika Britanija i Francuska bezakonje na međunarodnom nivou pretvorile u svakodnevnu rutinu, pa su sve ostale zemlje prinuđene da igraju po njihovim pravilima“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *