БРИТАНСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ извређао Русију

BRITANSKI MINISTAR ODBRANE izvređao Rusiju

4 oktobra 2018

Britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson je optužio Rusiju za niz globalnih sajber napada, opisavši ih kao neodgovorne akcije „otpadničke države“, i upozorio da će Velika Britanija i njeni saveznici u NATO-u u budućnosti razotkrivati takve aktivnosti.

„Tamo gde Rusija deluje na nediskriminišući i neodgovoran način, gde deluje na polju sajber napada, razotkrićemo ih“, rekao je Vilijamson novinarima u Briselu, gde je razgovarao sa ministrom odbrane SAD Džejmsom Matisom i kolegama iz NATO-a, prenosi Tanjug.

Vilijamson je to izjavio nakon što su britanski i australijski zvaničnici objavili da ruska vojnoobaveštajna jedinica GRU stoji iza talasa globalnih sajber napada i nakon što je britanski Nacionalni centar za sajber bezbednost saopštio da su četiri nova napada i raniji sajber napadi povezani s GRU.

„To nisu akcije velike sile. To su akcije otpadničke države i nastavićemo da sa saveznicima radimo na njihovom izolovanju. Stavićemo im do znanja da ne mogu i dalje da se ponašaju na takav način“, zaključio je britanski ministar, navodi AP.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad says:

  hehe baš me zanima kako će ovaj trol da objasnio englezima da trebaju uskoro da žive standardom prosečnog kineza:)Kad to pukne poješće ga živog sa sve gazdama.

 2. Jedan tamo, ne znaš ga ti says:

  Bilmez!

 3. Nina says:

  Rat protiv Rusije žele da izazovu te koriste sva moguća loša sredstva čak i uvrede.

 4. padre says:

  E pa sad, daje njegovo, da odlučuje, šta je to velikasila a šta je otpadnićka država u redu, ali ovako samo lupa!Još samo fali da kaže, kako se oni ponašaju kao velika sila!

 5. M says:

  A kako se ponašaju velike sile? Isto tako! I gore!Windowsi itd. su i kreirani s mogućnošću manipulacije izvana!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *