BRITANSKI „MIROR“: Agenti Slobodana Miloševića ubili britansku novinarku?

BRITANSKI „MIROR“: Agenti Slobodana Miloševića ubili britansku novinarku?

24 februara 2014

curuvija_620x0 mirorRadnici Državne bezbednosti osumnjičeni za ubistvo Slavka Ćuruvije, prema pisanju britanskog Mirora, ispitivani su i u vezi sa smrću novinarke BBC Džil Dando marta 1999. godine. Za ove zločine sumnjiči se četvorka: Rade Marković, Ratko Romić, Milan Radonjić i Miroslav Kurak.

Kako piše portal 24 sata.hr Branka Prpa, udovica urednika Slavka Ćuruvije, smatra da su njen nevenčani suprug i novinarka ubijeni pod istim okolnostima, jer su bili protiv režima Slobodana Miloševića.

Prema pisanju „Mirora“, Milošević je navodno bio kivan na novinarku posle njenog priloga o izbeglima sa Kosova, koji su raseljeni posle „brutalnog etničkog čišćenja 90-ih„.

Branka Prpa rekla je kako je Slavko Ćuruvija ubijen iz vatrenog oružja samo 15 dana pre 37 godina stare novinarke BBC. Džilina smrt, po njenim rečima, ima obeležja tajne policije Srbije. Uredniku „Dnevnog Telegrafa“ je pucano u potiljak iz neposredne blizine,nedaleko od kuće, baš kao što je i u Džil, kada se vratila u svoj dom u Fulamu, u jugozapadnom Londonu.

– S obzirom na činjenicu da je apsolutno jasno da je službaDržavne bezbednosti ubila mog muža, verujem da su to ljudi koji bi mogli biti učesnici u ubistvuDžil Dando – rekla je Branka. –Do vlasti je da valjano sve istraži i da se konačno utvrdi ko stoji iza ovih strašnih zločina.

Radomir Marković, nekadašnji prvi čovek srpske tajne policije, osuđen je na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali i Ivana Stambolića i nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u specijalnom zatvoru u Požarevcu. Milan Radonjić, bivši načelnik beogradskog centra DB i Ratko Romić, nekadašnji načelnik Šestog odeljenja beogradskog centra DB uhapšeni su u januaru.

Za Miroslavom Kurakom raspisana je međunarodna poternica.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Dunja says:

    Ne mogu pronaći dokaze protiv ovih policajaca u Srbiji, čak ni poziv u pomoće Legijinih memorijskih kartica,sećanja, nije dao neki napredak, ALI zato su tragove SIGURNO ostavili u Britaniji, "golf 2, tetovaža..." ako bi mogli svedoci i pomagači da čitaju više različitih pisaca ove literature, a ne samo jedan pisac, postaje unapred poznato, tužne priče o ubijanju svojih i tuđih saradnika...CIA snajka, CIA...neko slabo pamti, pa zato uvek radi na isti način...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *