БРИТАНСКИ НОВИНАР ОТКРИВА: Русија ће подржати размену територија Србије и Косова! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА

BRITANSKI NOVINAR OTKRIVA: Rusija će podržati razmenu teritorija Srbije i Kosova! EVO ZBOG ČEGA

13 novembra 2018

Britanski novinar Tim Džuda ocenio da bi Rusija imala velike koristi ako bi rezultat pregovora Beograda i Prištine bilo priznanje Kosova i razmena teritorija.

„Rusija bi mogla da iskoristi taj presedan u pokušaju da obezbedi slične dogovore za secesionističke teritorije koje su pod njenom kontrolom u Moldaviji (Pridnjestrovlje) i Gruziji (Južna Osetija i Abhazija)“, rekao je Džuda za agenciju Beta.Komentarišući susret predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Kosova Hašima Tačija tokom obeležavanja 100. godišnjice primirja u Prvom svetskom ratu, u nedelju u Parizu, Džuda je podsetio da je „2014. kada je Rusija uzela Krim, Putin naveo Kosovo kao presedan“.

„Dakle, logično je da bi i u budućnosti koristio Kosovo u rusku korist“, dodao je.

Džuda je ocenio da je susret Tačija i Putina u Parizu znak da bi Rusija podržala ideju o razmeni teritorija.

„Putin je rekao da će podržati sve što se Srbija i Kosovo dogovore… Da je bio protiv, rekao bi to jasno, kao (nemačka kancelarka Angela) Merkel, ali on je rekao da će podržati šta god se (Beograd i Priština) dogovore. A to je srž onoga o čemu se sada razgovara“, kazao je Džuda.

Po oceni britanskog analitičara, poruka koja se susretom Putin – Tači šalje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jeste: „Nastavi“.

Za Putina, kako je dodao, savršeno ima smisla da podrži promenu granica u slučaju Kosova, posebno pošto je Rusija priznala Južnu Osetiju i Abhaziju a sada ima problem s Ukrajinom.

„Kada bi nekako i drugi mogli da prihvate promenu granica, to bi bio izlaz za njega (Putina) i način za Rusiju da legalizuje otimanje teritorija od susednih država“, rekao je Džuda iako, kako je dodao, ne veruje da će se stvari tako završiti po Putina.

On je dodao da ne treba zaboraviti da se Putin brine za svoje interese, a ne za interese Srbije.

(Beta)

KOMENTARI7 komentara

 1. spira says:

  koji debili

 2. Lekar says:

  Nikakav dogovor o razmeni ne dolazi u obzir! Sa teroristima nema pregovora!!!!!!

 3. SLAVKO-KNIN says:

  Ki prvo Rusija nece podrzati ideju podjele Kosova to est razgranicenja.Jer svako rjesenje Kosovskog problema i normalizacija Srpsko Siftarski odnosa.Rusiju izbacuje sa Balkana.Rusiji ne odgovara rjesenje Kosovskog problema jer tad Rusija politicki nemere egzistirati na Balkanu.Rusiji samo odgovara jedno a to jedno se zove vjecna destabilizacija Balkana.Normalizacija Balkanski odnosa odgovara samo Americi i EU jer je Balkan ipak njevo dvoriste.A Rusiji ta normalizacija ne odgovara njoj je interes vjecni sukobi i vjecna trvenja svake vrste na Balkanu.Zato smatram besmislenim tvrdnju ovog Engleskog lista.Zapamtite jopet RUSIJI NE ODGOVARA NORMALIZACIJA BALKANSKI ODNOSA.JER RJESAVANJEM BALJANSKI PROBLEMA RUSIJA GUBI SVOJE PIZICIJE NA BALKANU.I zato ce Rusija vrsiti pritisak preko SPC i Rusofilnog djela Srbije na Vucica i vlast da NEMA NIKAKVOG RJESAVANJA KOSOVSKOG PROBLEMA.VEC DA SE KOSOVSKI SLUCAJ MORA ZAMRZNITI.Tako ce Rusi vrsiti sabotazu Srpsko Siftarskog dogovora.

 4. rodja says:

  Počinje plan b od strane zapada. Posvađati Srbe i Ruse, kako je i najavljivano pre mesec dana, ali u igru se sada gura brnabićka. Kompromis, kompromis i .... Džuda dobro zna, kao prvo: „2014. Rusija nije uzela Krim, već je postojao referendum. Drugo: kosovo je okupirano, i oteto od strane zapada, na čelu sa njegovom voljenom V Britanijom. Treće: Putin radi, a i na dalje će raditi, sve u skladu sa međunarodnim pravom i odlukama UN. Neće Putin raditi mimo rezol 1244. jer bi onda poistovetio sebe sa zapadnim zlikovcima i kaubojima. Dobro je eu i, sad i nato pokopao S Milošević Kumanovskim sporazumom, i ne znaju kako da se reše iste. Na kraju "Što je Džudi milo, to mu se i snilo".

 5. rajko says:

  Pa da je Putin rekao bilo šta drugo osim da će podržati ono što se dve strane dogovore bilo bi vriske do neba kako se Rusija meša u unutrašnje evropske, američke, albanske, vatikanske, britanske i sve ostale unutrašnje poslove, budući da svi oni smatraju da je Kosmet već njihov. Neće Rusija podržati razmenu, jer joj je jasno da nema šta da se razmenjuje. Oglodali su Srbiju do kosti i ona nema šta da razmenjuje, osim svoje utrobe. Tim Džuda zapravo nagovara Rusiju da podrži razmenu, jer bi britancima u novim okolnostima mnogo značilo kad bi počelo da se pregovara o teritoriji, a onda bi oni po svom oprobanom scenariju, mic po mic otimali od Srbije parče po parče i onih prostora koji nikako nisu za razmenu. Nema šanse. Rusi su već suviše mnogo puta ponovili da podržavaju isključivo rezoluciju 1244 da bi se sad potpuno okrenuli, a sve za ljubav Tima Džude ili Rusima omiljenih britanaca.

 6. Vrana says:

  Pre svega Tači je platio ovaj susret što je ovaj botoksovani pandur prijvatio. Zamislite da da se milošević sastajao sa onim čečenskim teroristom za vreme rata sa čečenijom kako bi rusija reagovala. Drugo kad kaže da šta se dogovore šiptari i srbi on potpisuje a zaboravlja da mi ovde ne pregovaramo sa šiptarima već sa amerkom a tači je samo američki pitbul kojeg su stavili putinu iza leđa.

 7. Deda Micko says:

  Pitbulu staviti brnjicu, a Judi zabraniti da lupeta. Srbija iznad svega, niko ne moze da odlucuje o nama osim nas samih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *