БРИТАНСКИ НОВИНАР У „ГАРДИЈАНУ“ ШОКИРАО ЗАПАДНУ ЈАВНОСТ: Непријатељи су нам Туск, Јункер и Брисел, а не Русија

BRITANSKI NOVINAR U „GARDIJANU“ ŠOKIRAO ZAPADNU JAVNOST: Neprijatelji su nam Tusk, Junker i Brisel, a ne Rusija

21 marta 2018

PROTIVNICI Bregzita u Velikoj Britaniji uveliko koriste trovanje špijuna MI6 Sergeja Skripalja za novi pokušaj osujećivanja istupanja Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije – objavio je The Guardian.

Autor teksta je Stjuart Li koji je poručio svojim čitaocima i sunarodnicima da da je „Rusija saveznik svih protivnika EU“, a da su pravi neprijatelji Britanije Donald Tusk, Žan-Klod Junker i „bezbrojna EU-birokratija“.

Dodatno je ukazao: „Nema sumnje, bestidni su pokušaji da se eksploatiše trovanje u Solzberiju za sabotiranje Bregzita. Čak i ako uzmemo u obzir nuklearne pretnje Rusije, Britanci ne smeju biti takvi slabići da se potčine Briselu“.

Li je šire obrazložio svoje viđenje „pravih neprijatelja Britanije“:

„Bolje nam je da jedan dan proživimo u Britaniji sa ubicama i nervnim parališućim gasom nego hiljadu godina kao robovi Brisela“.

U finalnom delu teksta autor priznaje da ne zna ništa o Rusiji i da u njoj nikada nije bio.

Kao svoj jedini susret sa nekim iz Rusije naveo je situaciju iz decembra 2010-te kada je sa trogodišnjim sinom vozom putovao iz Londona u Vuster.

Putnike tog voza su – zbog jakog snega – morali da taksijima prevezu do odredišta. Tako se Stjuart Li našao u istom taksiju sa „ruskim biznismenom“ i „njegovom mladom engleskom saputnicom“.

Autor teksta u The Guardian nije našao ništa pametnije da ga pita nego o „pravima homoseksualaca u Rusiji“ i o Vladimiru Putinu čiju je „fotografiju“ tih dana video (obnažen do pojasa bori se sa medvedom i puca iz puške).

Rus mu je povodom svega toga – naveo je Stjuart Li – strastveno objasnio da treba da shvati da je u Rusiji – zbog votke – godinama postojala kriza „kriza muškosti“.

Dodao je da je Putin samopregorno muškarcima u Rusiji „model za oponašanje“.

„Na tome se naš razgovor i završio“ – objasnio je autor The Guardian.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Gospod Bog je Istina,a sotona je laž,a ovi koje je nabrojao ovaj novinar britanski su služinčad sotonina! Nikada laž neće moći pobediti Istinu! Da je laž mogla pobediti Istinu to bi se odavno desilo! Neko će reći "pa ni Istina ne može da pobedi laž"! Može,nego je Istina dala vremena laži da se dozove pameti! Kao i što otac dadne nestašnom sinu vremena da se urazumi,tako je i Istina dala laži vremena! Otuda i ona poslovica iz Svetog Pisma "možeš kako hoćeš,ali nećeš dokle hoćeš"!

  2. Trifun says:

    PAYBACK TIME! Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *