БРИТАНСКИ ОБАВЕШТАЈЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Вагнеровци су већ у Пољској…

BRITANSKI OBAVEŠTAJCI UPOZORAVAJU: Vagnerovci su već u Poljskoj…

11 avgusta 2023

Britanski obaveštajci izdali su u petak upozorenje na „realnu mogućnost“ da plaćenici iz ruske grupe Vagner obučavaju beloruske trupe na granici sa Poljskom.

Na granici je 10.000 vojnika poslato dan ranije dok se Varšava pripremala za potencijalni napad.Britansko ministarstvo za obaveštajnu službu je istaklo da „mali broj savetnika Vagner grupe deluje u ulozi instruktora“ u Belorusiji usred eskalacije tenzija oko poljskog vazdušnog prostora i ilegalnih prelasaka granice od strane boraca Vagner grupe, koji su ulazili u Poljsku kroz Suvalki jaz, blizu Baltičkog mora i strateške enklave Kalinjingrad u najzapadnijoj Rusiji.

Uočene vojne vežbe do sada nisu bile pretnja i bile su „veoma verovatno deo rutinskog ciklusa obuke beloruske vojske“, navodi ministarstvo u svom najnovijem izveštaju.

Međutim, poljski premijer Mateuš Moravjecki izrazio je u četvrtak zabrinutost zbog Vagnerovih trupa koje napreduju ka pograničnom gradu Grodno, opisujući situaciju kao sve opasniju i upozoravajući da bi plaćenici mogli da se infiltriraju u Poljsku predstavljajući se kao migranti.

KOMENTARIJedan komentar

  1. padre says:

    Prestanite više sa tim britanskim obaveštajcima, dve godine nisu ništa pogodili,jer oni to nagađaju i ne pogađaju a vi to još uvek ozbiljno javljate! Baš će vama reći!Kao oni amerićki o vanzemaljcima i NLO!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *