BRITANSKI POLITIČARI NAPADAJU PRINCA ČARLSA: Odrekni se prestola pa onda komentariši Putina

BRITANSKI POLITIČARI NAPADAJU PRINCA ČARLSA: Odrekni se prestola pa onda komentariši Putina

22 maja 2014

tumblr_lk6jye3oXK1qjuz4go1_500U Velikoj Britaniji se čuju zahtevi da se sin kraljice Elizabete II, nasledni princ Čarls „odrekne prestola“ zbog izjave o politici predsednika RF Vladimira Putina, saopštili su britanski mediji.

Istaknuti političari Britanije, uključujući vodeće poslanike iz redova Laburističke partije, smatraju da princ od Velsa treba da se odrekne prava na krunu i da istakne svoju kandidaturu na izborima, ako želi da izražava bilo čije političke stavove.

Po tradiciji, za člana britanske kraljevske porodice je nedopustivo davanje političkih ocena, a Čarls je Vladimira Putina u Halifaksu uporedio sa Hitlerom.

Bivši britanski ambasador u RF (2004-2008. godine) ser Toni Brenton istakao je za BBC da „za Rusa nema strašnije uvrede od poređenja s Hitlerom, koji je ubio 26 miliona građana Rusije“.

Vođa desne nacionalističke Partije nezavisnosti Ujedinjenog Kraljevstva Najdžel Faradž tvrdi da princ Čarls nije bio u pravu.

Faradž je optužio EU i NATO za sprovođenje ekspanzionističke politike u Istočnoj Evropi.

Laburista Majk Gejps, istakao je da je nedopustivo da britanska monarhija krši protokol i dodao da „ukoliko princ od Velsa želi da nastupa javno, da govori šta misli o svim pitanjima, onda on, nažalost, mora da abdicira i da se kandiduje za parlament“.

„Monarhija treba da se vidi, ali ne da se čuje“ – naglasio je Gejps.

On smatra da je argument o slobodi govora neprimenjiv na princa Čarlsa.

„Ako ste naslednik prestola ili monarh, važno je paziti šta pričate“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Da je britanska kraljevska porodica barem lepo vaspitana, izvinula bi se javno, odnosno ova nakaza. Osećanje stida i pristojnosti ne pominjem, jer je njima to nepoznato. PS Englezi i amerikanci su spasili Hitlera i hiljade nacista, pa možda ova spodoba i misli da je Hitler bio ok.

  2. qwerty says:

    U poslednje vreme je sve vise onih koji se protive rastucem savezu Nemacke i Rusije... To ne odgovara Amrima, Francuzima i Englezima. Jadni, retardirani Charles i cela kruna, kada su dozvolili da im tupavi i nasilni Amerikanci pisu govore i diktiraju ponasanje u sopstvenoj drzavi.

  3. Saša says:

    On je najneobrazovaniji u porodici. Nije ni pokušao da studira nešto. Poglup priridno. Pokojna Dajana sa drugima dobila onu dvojicu. Bila primorana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *