Britanski premijer Kameron uporedio Ruse sa nacistima!

Britanski premijer Kameron uporedio Ruse sa nacistima!

15 novembra 2014

david-cameron_2518356bDejvid Kameron, britanski premijer, napravio je žestoki uvod u dvodnevni samit G20 koji danas počinje u Australiji.

– Rusko delovanje u Ukrajini je neprihvatljivo. Moramo da budemo jasni u vezi sa onim sa čime imamo posla. U pitanju je velika država koja maltretira manju u Evropi. Videli smo posledice toga u prošlosti i trebalo bi da naučimo istorijske lekcije i osiguramo da se to ne ponovi – rekao je britanski premijer Dejvid Kameron upoređujući tako sadašnju Rusiju sa Nemačkom pod Adolfom Hitlerom.

Kameron je veoma sličnu izjavu o tome da ruski predsednik Vladimir Putin maltretira manje države dao neposredno nakon obaranja malezijskog putničkog aviona sredinom jula u istočnoj Ukrajini, koju kontrolišu proruske snage. Njegov stav bi mogao da dovede do usijanja ionako već komplikovanu situaciju na samitu G20 na koji dolaze svetski lideri.

Šef vlade Velike Britanije planira da večeras u Brizbejnu napadne Putina, u vezi sa onim što Kameron vidi kao nastavak ruske agresije na Ukrajinu kroz doturanje teškog naoružanja i tenkova separatistima.

Pre polaska za Brizbejn, Kameron se na poziv premijera Tonija Abota obratio poslanicima australijskog parlamenta u Kanberi, gde je izjavio da ne veruje u vojno rešenje krize. On je ubeđen da će sankcije protiv Rusije imati efekta.

Australija je uputila tri ratna broda prema svojoj severnoj obali nakon što su se tu pojavili ruski brodovi kao „prethodnica“ Putina. Premijer Abot je izjavio da je pojavljivanje četiri ruska broda deo rastuće vojne pretnje od Rusije. Rusija je upozorila Francusku na ozbiljne posledice ako Pariz ove nedelje ne bude isporučio nosač helikoptera, čime su programirane i konfrontacije sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom na samitu.

Skup lidera G20 obezbeđivaće 6.000 policajaca, a u Brizbejnu su juče već održane demonstracije Aboridžina koji traže svoja prava. Oni su među 27 organizacija koje su prijavile proteste tokom vikenda.

(Blic)

KOMENTARI5 komentara

 1. Zoran says:

  Ne treba se čuditi Kameronu, jer je u pitanju jasna stvar. Kao i u lovu.Lovac prvo pusti kerove da pokrenu divljač, izlaju i doteraju je do lovca koji završi stvar. Kameron je samo taj deo koji treba da ''izlaje'' za USA, ali je njihova lovina za njih prevelik zalogaj.Neće moći.

 2. pedja says:

  Najveci okupatori u istoriji covbecanstva su upravo ENGLEZI koji su kolonirali pola sveta a sad pricaju gluposti

 3. Miro says:

  Jebo mater svoju,a zar niste vi supci sa jos 17 najmocnijih drzava maltretirali malu Srbiju,Irak,Libiju i unistili ih do temelja. (nisu bas birane rijeci,ali me ovaj supak izbaci iz kolosjeka)

 4. niki says:

  ovoga pajaca uopste ne interesuje sta obicni svet misli tj.demokratija.Njega samo interesuje sta mu je gazdarca naredila i zato ne treba da se cude sto obicni svet u zapadnoj evropi ima respekt za Putina.I ja imam iz istog razloga respekt za njega jer ovi praznoglavci svet mogu samo da odvedu u katastrofu.Pa njima je jedini cilj da robove naprave od obicnog sveta ali na jedan moderni nacin.

 5. vaso says:

  This asshole David Cameron is just that an asshole, double standard piece of shit! My stomach turns when I listen to this idiot...he is not worth it. If God exists and I am sure it does...he and his parters will rott in hell!!! ⁸

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *